8/05/13

Eksklusiivinen ennakkokurkistus Mirkka Metsolan AW13-mallistoon!

5 103
Snow_white_img_25_edit5.jpg
 
Nyt saan näyttää teille jotakin aika jännittävää, sillä tänään illalla esitellään ensimmäistä kertaa yleisölle Mirkka Metsolan tuleva syysmallisto ”Snow White”, mutta te pääsette kurkistamaan tuota uutuusmallistoa ihan ensimmäisinä koko maapallolla! :) Kyseessä on Muodin huipulle -ohjelmastakin muistetun suunnittelijan kahdeksas mallisto, joka saa siis ensiesityksensä tänä iltana catwalkilla, mutta Pupulandia saa kunnian julkaista nämä upeat fiiliskuvat tuoreeseen kokoelmaan liittyen eksklusiivisesti ainoana mediana jo nyt. Poikkeuksellisesti uutuusmalliston takana ei ole Mirkka Metsola yksin, sillä se on toteutettu yhteistyössä kuvataiteilija Rita Hillin eli Jenni Ritamäen kanssa. Pääsette myös sukeltamaan hiukan tarkemmin niihin maailmoihin, mitä tämän malliston taustalla piilee, sillä Mirkka ja Jenni ovat paljastaneet minulle, miten yhteistyö ja kokoelma syntyivät. :)
mm_snow_white_kutsu_1.jpg
Kaksikko tapasi toisensa ensi kertaa kesähäissä ja löysi yhteisen sävelen heti. Ennen kuin tytöt huomasivatkaan, he istuivat iltaa punaviinin äärellä yhteistyötä ja tummasävyistä mallistoa ideoiden. Inspiraationa kokoelman taustalla ovat toimineet molempia jo lapsuudesta asti kiehtoneet Grimmin sadut ja erityisesti Lumikki-tarina, josta mallisto onkin saanut nimensä. Suunnittelija ja kuvittaja halusivat luoda myös vaatemalliston taustalle ihan oman mystisen tarinansa ja maailmansa, joka näkyy sekä näissä Liisa Valosen ottamissa fiiliskuvissa, että tänä iltana nähtävässä muotinäytöksessä. Illan näytöksessä Lumikista tuttua tarinaa heijastellaan nykyajan näkövinkkelistä. Mirkka ja Jenni itse kuvailevat malliston taustalla piilevää tarinaa näin: ”Narsismi koskettaa jokaisen elämää erilaisissa muodoissaan, tuhoisinta se on silloin kun sitä esiintyy perheen sisällä ja se toimii vallan välineenä. Sadussa tarkastelun kohteeksi muodostuikin Lumikin ja narsistisen äitipuolen turmiollinen suhde. Tahdoimme käsitellä tätä ajankohtaista ja vaikeaa teemaa tunnetun sadun kautta, jolloin sitä on helpompi lähestyä. Grimmin tarinat ovat samaan aikaan hyvin kauniita ja raakoja joka tekee niistä niin inhimillisiä”.
 
Snow_white_img_10_edit.jpg
 
Alkuperäisten Grimmin satujen tapaan tarina on synkkä ja lohduton. Ennen kauneudellaan sokaissut nainen tuntee elämänsä valuvan käsistään kun lohtua vanhenemiselle ei löydy. Tyttären kauneuden puhjetessa kukkaan hänestä tulee uhka äidin vallalle joka synnyttää katkeruuden sävyttämän tarinan menetetystä nuoruudesta. Narsistisen äidin vaikutusvallan alle joutuva tytär kärsii riittämättömyyden tunteesta hyvän ja pahan ristiriidassa. ”Snow White”-mallistolla pyritään kertomaan dramaattinen tarina kauniin nuoren naisen kamppailusta oman itsensä löytämiseksi ja eheytymiseksi. Se koostuu dramaattisista iltapuvuista sekä käyttövaatteista, joita koristavat Rita Hillin eli Jenni Ritamäen suunnittelemat abstraktit, syvän syksyisissä väreissä hehkuvat kuosit. Materiaaleina kokoelmassa on käytetty muun muassa ylellistä silkkiä ja pehmeää kashmiria.
 
Snow_white_img_35_edit.jpg
 
Odotan itsekin illan näytöstä mielenkiinnolla, kun pääsen näkemään kuvien vaatteet näytöslavalla. Minusta on hauskaa, että suunnittelija on luonut malliston ympärille kokonaisen maailman ja tarinan. On aina todella kiehtovaa kuulla, millaisia tarinoita ja maailmoja mallistojen taustalla on, mutta yllätyin, että tällä kertaa tarina ja ajatus sen takana on viety todella pitkälle. :) Olen tosi innoissani siitä, että saan ihka ensimmäisenä koko maailmassa esitellä tätä mallistoa teille ja toivottavasti pääsen näyttämään sitä myöhemmin vielä tarkemmin itse näytöskuvien kautta. Mutta olisipa kiinnostavaa kuulla, että mitä te pidätte tällaisesta vähän erilaisesta jutusta. Kiinnostavatko suomalaisten suunnittelijoiden mallistot tai tarinat niiden taustalla? :) Entä miltä vaikuttaa tämä ”Snow White”?
 
Snow_white_img_50_edit2.jpg
 
Snow_white_img_63_edit.jpg
 
snowwhite1.png
 
Snow_white_img_12_edit1.jpg
 
Snw_white_img_48_edit.jpg
snowwhite2.png
 
Snw_white_img_60_edit.jpg
Snw_white_img_72_edit2.jpg
 
snowwhite3.png
 
snowwhite4.png
Collection and styling by Mirkka Metsola
Artwork and prints by Jenni Ritamäki a.k.a Rita Hill
Photography by Liisa Valonen
Make-Up by Piia Hiltunen
Hair by Erica & Sedin / QHair
Modelling by Anette M. and Christel / Paparazzi

Tags: , , ,

Categorised in: Elämä, Muoti

5 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Taide ja muoti on kaksi asiaa, mitä en ymmärrä yhtään. Musta on ihan hullua, että joku taulu, mille on roiskittu värejä saati jokin vaate vois kertoa jotain tarinaa. Tosin suunnitteluvaiheessa inspiraatio on saattanut lähteä jostain tämän tyylisestä, mutten ymmärrä miten se pitäisi nähdä valmiissa töissä.
  Onneksi mulla on aikaa oppia :D

  http://www.nymfimaatti.blogspot.fi

 • lasi

  Tylsiä, ei säväyttänyt.

 • Simpe

  Minä pidän vaatteista, ja nämä olivat varmaan minulle mielenkiintoisia, jos vain olisi nähnyt, minkälaisia ne ovat. En ole kiinnostunut mallin kasvoista, tai miten kuvan aihe liikahtaa epäselväksi tai tunnelmavaloista jne. Haen jotain muuta, mutta jos muotikuvaajat hakevat näillä töitä tai erottumista muista muotikuvaajista niin sitten asia on ymmrrettävissä.
  Mutta kiitos sinulle Jenni blogista, seuraan sitä useampia kertoja päivässäkin :)

 • SM

  Mun mielestä nämä oli tosi inspiroivia, kiehtovia ja suorastaan kutkuttavia kuvia! Itse pidän ehkä vähän enemmän jopa kuvataiteesta kuin muodista ja niiden yhdistäminen kiehtoo kovastikin. Tällainen kokemuksen luominen sen sijaan, että esittelisi vain perinteisesti vaatteita mallien päällä on mielestäni myös kannatettavaa :-) Olisi kiva joskus omistaa jokin vaate, jota on oikeasti mietitty näin huolella ja joka symboloi jotakin suurempaa kuin että ”raidat nyt vain sattuvat olemaan muodissa tällä kaudella”.

  Tästä mallistosta pidän erityisesti ja bonusta mallivalinnoista :-) Huh, tulipa suitsutusta – mutta taisi kolahtaa!

 • Jenni

  Nämä tosiaan olivatkin vasta sellainen sneak peek -mallistoon ja kuten tekstissä mainitsin, niin nämä ovat tuollaisia fiiliskuvia ja varsinainen lookbook on sitten asia erikseen. Ehkä nämä ovat muodin parissa säännöllisesti pyörivälle vähän liian itsestäänselvyyksiä, että hoksaisi aina avata kaikkea lukijoille. Mutta tosiaan monet suunnittelijat julkaisevat mallistoista varsinaisten lookbookien lisäksi (joissa vaatteet siis esitellään selkeästi yleensä yksiväristä taustaa vasten mallin päällä) myös taiteellisempia tai enemmän editorial-tyyppisiä fiiliskuvia, joissa enemmän ilmennetään sitä tunnelmaa malliston taustalla. Itse lookbook- ja muotinäytöskuvat ovat saatavilla vasta myöhemmin, koska mallisto esiteltiin julkisesti näytöksessä vasta tunti sitten. :)

Related posts