6/05/13

Kulhollinen kukkasia

13 57 P5065510.JPG

Kukkaishörhö täällä taas moro! Ajattelin jakaa tämän loistovinkin, kun huomasin sen niin toimivaksi. :) Postailin lauantaina noista ihanista jaloleinikeistä, jotka ostin heti torstaina saavuttuani Pariisista takaisin kotiin. Luottofloristini varoitteli, että ne ovat vähän sen luontoisia, että saattavat varsistaan löprähtää ennen aikojaan, joten kannattaisi laittaa ne mahdollisimman korkeaan maljaan, niin että vain kukinnot kurkistelevat sieltä maljakon suulta. No minulla ei juuri sopivaa maljakkoa ollut, enkä hoksannut siinä sitten alkaa varsiakaan lyhentelemään, ja sunnuntaihin mennessä muutama varsi oli jo nuukahtanut. Kukkaset ovat siis olleet koko ajan täydessä terässä, mutta nuo varret eivät ilmeisesti oikein jaksa kannatella painavia kukkasia ja lörpähtävät alassuin.

P5065506.JPG

En halunnut heittää kauniita kukkia vielä roskiin, joten yritin keksiä keinon, miten voisin vielä nauttia niistä ilman varsia. Kokeilin laittaa kauniin kulhon täyteen vettä, katkaista nuupahtaneet varret kukinnoista pois ja asetella kukkaset veteen kellumaan – ja voilà, se toimii! Kimpussa oli myös useita nuppuja, joista niistäkin osasta varret ovat heittäneet veivinsä ennen aikojaan, joten tein nupuille saman tempun. Ja vielä mitä, nehän ovat alkaneet kulhoissa aueta! :) Minusta nuo näyttävät kaiken lisäksi tuosa kelluessaan aivan ihanilta. Mitä tästä opimme? Jos kukkasen varsi pettää, mutta kukinto on vielä täydessä terässä, sille saa mainiosti jatkoaikaa tällä tavoin, jos kukinto on sen mallinen, että pysyy pinnalla! :)

P5065508.JPG P5065509.JPG

Tags: , ,

Categorised in: Elämä, Koti

13 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Tutut kipot! Ihan kiva idea :) Täytyy pistää muistiin

  http://www.nymfimaatti.blogspot.fi

 • Hauska idea! :)

  Noista avautuvista nupuista tuli mieleen kukat, joita teimme monta monituista vuotta sitten opettajan avustuksella ala-asteella äitienpäiväkorteiksi äideille. Ne taiteltiin paperista ja vesikulhoon laitettaessa ne avautuivat paljastaen sisälle kirjoitetun viestin. :)

 • wiwi

  Kävin eilen sunnuntaikahvilassani ja hekin olivat laittaneet jaloleinikit kellumaan lasisiin maljoihin. Niin kaunista! Kun katsoin kaukaa luulin pallukoita ensin jäätelöksi haha! Haistelin niitä sitten siinä kahvittelun lomassa, toivottavasti muut asiakkaat eivät pitäneet minua aivan tärähtäneenä (kahvilan työntekijät tuntevat minut jo ;))

 • Kauniita! Määkin oon joskus tehnyt noin kukille, mutta asetelma ei ollut yhtä kaunis kuin tuo sun. :) Jotenkin japanilainen tunnelma noista kuvista välittyy, kiitos lautasten ja hentojen värien.

 • Emmi L.

  Mä tein saman tempun mun germineille. Tosin laitoin niitä yksitellen läpinäkyviin pieniin juomalaseihin, kun alkoi varret katkeilemaan :)

  Emmi L.
  http://happyfeetingblogi.blogspot.com

 • Näyttää ihan kukkakeitolta! Ehkei ihan syötävältä kuitenkaan, vaikkakin herkullisen ihanalta. Täytyypä käydä Florannassa, kyseiselle kadulle kun tulee muutettua pian. :-)

 • Tintti

  En ole kova kommentoimaan blogeja, mutta nyt on pakko! Alkoi ihan naurattamaan, kun luin tätä sun juttua :) Nimittäin, kuulosti niin hassulle,kun olit kirjoittanut ”heittäneet veivinsä” :D Kun minusta tuo ei ole yhtään sun tyylinen ilmaisu. Hauskaa :)

 • Voi, kun ihania! :)

 • Noora

  Onpas suloisen näköisiä! Olen tehnyt itse samaa, mutta laittanut vain sellaisiin simppeleihin viinilaseihin. Tällöin näkee ihanasti koko kukan lasin läpi :)

 • Villapuomi

  Aivan ihanat kukkakulhot. Leinikit ovat niin herkkiä ja kauniita. Kukinta-aika alkaa kukkakauppiaani mukaan olla pian ohi. Nautitaan siis nyt niiden kauneudesta! Kiva idea tuo kulhollinen kukkia!

 • Inkeri

  Kauniita! Vinkkinä sanottakoon, että toimii myös todella hienosti ihan tavallisessa juomalasissa. Isot kukat ovat tällöin kauneimmillaan ihan yksittäin laseihin aseteltuna. Näin saa tehtyä erityisen kauniin kattauksen, kun isoa puskaa ei tarvitse läväyttää keskelle pöytää, vaan kukkia voi ripotella sinne tänne eivätkä myöskään ole näköesteenä.

 • Inkeri

  Wau, ei varmaan ole enää muistissa, miten tuollaisia tehtiin?

 • No ei kyllä kovinkaan tarkkaan, mutta googlettelin hieman ja löysin tämän: http://kasigntehtya.blogspot.fi/2012/05/avautuva-kukka.html

  Tekniikka oli juurikin tuo, että väritettiin ja leikattiin kukka paperista ja taiteltiin se. Muistaakseni me vain teimme niistä isompia ja useammilla terälehdillä. Kokeile ihmeessä miten onnistuu! :)

Related posts