2/05/13

Matkavinkki Pariisiin: Le Marché Aux Puces -kirpputori

14 75 P4295101.JPG

Vieläkö jaksatte Pariisi-juttuja? :) Nyt on jo ensimmäinen yö loman jälkeen nukuttu omassa sängyssä, mutta vielä olisi pari reissujuttua hihassa. Ajattelin kirjoitella vielä ainakin Pariisin kuuluisasta Le Marché aux Puces -katukirppiksestä. Kaupungissa on useitakin kirpputorialueita, mutta kuuluisin niistä on Saint-Ouenin katukirppis, jolla on jopa ihan omat nettisivutkin. Käytännössä kirpparialue koostuu lukuisista toisistaan erillisistä kirpparikortteleista, joista monet ovat erikoistuneet hiukan eri asioihin. Vaatteet eivät täällä ole pääroolissa, vaan tämä kirpputori on fantastinen erilaisten antiikki-, huonekalu-, design- ja taidelöytöjen tekemiseen. Vaatteita ja kaikenlaista pientavaraa on myös myynnissä, mutta varsinaisten vaatelöytöjen perässä kannattaa mieluummin suunnata Pariisin lukuisiin laadukkaisiin second hand- ja vintage-putiikkeihin, joita voi löytää esimerkiksi Marais’n ja Montmartren alueilta. :)

P4295117.JPG

Le Marché aux Puces on avoinna lauantaista maanantaihin ja me kävimme paikan päällä maanantaina. Näytti siltä, että tuolloin aika moni alueen liikkeistä oli kiinni, joten viikonloppu voi olla vielä antoisampi kokemus, joskin silloin liikkeellä on varmasti huomattavasti enemmän porukkaa. Maanantainakin nähtävää riitti ja plussana rauhallisessa päivässä oli se, että kirpputorilla ei tarvinnut tungeksia väkijoukon keskellä, vaan kierrellä sai aika rauhassa. Maksutapana kirpputorin kojuissa käy varmuudella käteinen, mutta monissa kalliimpia tuotteita myyvissä myyntipisteissä näytti olevan myös korttiveloitusmahdollisuus. Turistille huonekaluostokset eivät tietenkään ole järkevimpiä mahdollisia tuliaishankintoja, mutta aina on lentorahti, jos jotakin aivan ylitsepääsemättömän upeaa sattuu löytymään. ;) 

P4295106.JPG

Onnistuimme Tiian kanssa bongaamaan muutaman aika uskomattoman liikkeen, joista yksi oli erikoistunut erilaisiin täytettyihin eläimiin. Liikkeen lattialla lepäsivät muun muassa täysin eläviltä näyttävät tiikeri ja leijona sekä lukemattomia muita eläimiä. Mietinpä vain, että mitäköhän mahtaa maksaa täytetty täysikokoinen leijona… Toinen erityisesti mieleen jäänyt putiikki oli antiikkikauppa, johon astuessamme tuntui kuin olisimme oikeasti päätyneet keskelle jotakin kauhujen taloa. Suuri kaksikerroksinen tila oli kuin jonkinlainen kauhujen museo tai näyttely, jossa vilisi luurankoja, pääkalloja, häkkejä, omituisia huonekaluja, posliinikäsiä, vanhoja kirjoituskoneita ja mitä ihmeellisimpiä viritelmiä edellämainituista. Taustamusiikkina taisi olla jokin kauhuleffan soundtrack eli todella pelottavaa elokuvamusiikkia. En suosittele heikkohermoisille. :D Tarkempia koordinaatteja en hoksannut ottaa talteen, mutta sekä kolonialismi-kauppa että tuo kauhugalleria olivat molemmat pääkadun varrella metron suunnalta tullessa jonkun kalaravintolan jälkeen vasemmalla. 

P4295143.JPG

Minusta kirppari on nähtävyys jo ihan itsessään ja on jännittävää huomata, mille kaikelle Pariisin kokoisessa kaupungissa riittää kysyntää. Näin nimittäin kirpparilla muun muassa tietyntyyppisiin klubituoleihin erikoistuneen liikkeen ja esimerkiksi vanhoja karttapalloja myyvän putiikin. Karttapallo houkutti, mutta se olisi ollut yksi niistä vähän vaikeasti kotiin kuljetettavista löydöistä, joten toistaiseksi jätin vielä asian hautumaan. Yleisesti ottaen totesin, että mitä tältä kirpputorilta ei löydy, sitä ei ihminen tarvitse. :D Se kertonee tarjonnan laajuudesta ja monimuotoisuudesta.

p4295167.jpg

Kirpputorikompleksi on niin suuri, ettemme jaksaneet kiertää kuin murto-osan alueista. Kannattaa katsoa Le Marché aux Puces’n omilta nettisivuilta tarkempaa infoa siitä, mitä kukin alue pitää sisällään ja miettiä vaikka sen mukaan, missä haluaa erityisesti käydä. Me liikuskelimme aika päämäärättömästi ympäriinsä ja sekin taktiikka toimi ihan hyvin. :) Ilmeisesti tämä kirppari on maailman suurin, joten ehdottomasti suosittelen ainakin piipahtamaan, jos second hand ja vintage ovat millään muotoa lähellä sydäntä!

P4295100.JPG

Industrial-tyylisten kalusteiden ja valaisimien etsimiseen tämä kirppari on oikea paratiisi. :)

P4295103.JPG P4295102.JPG

Tämän ranskalaisemmiksi eivät tuolit tule.

P4295105.JPG P4295110.JPG P4295113.JPG

Täältä saisi myös kätevästi pöytähopeat ja koristeissakin on runsaasti valinnanvaraa…

P4295116.JPG

Joissakin puodeissa myydään vanhoja lehtiä ja julisteita sekä vanhoista lehtileikkeistä tehtyjä tauluja.

P4295118.JPG P4295119.JPG P4295135.JPG

Eikös tuo vaaleansininen kulho ole Mariskooli? :)

P4295136.JPG P4295137.JPG P4295150.JPG P4295154.JPG

Miten minusta tuntuu siltä kuin joku tuijottaisi?

P4295156.JPG P4295157.JPG P4295158.JPG P4295159.JPG P4295161.JPG P4295162.JPG P4295164.JPG P4295165.JPG

Tags: , , , ,

Categorised in: Elämä, Matkat, Muoti

14 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Elisa

  Ah tuonne mä haluun jonain päivänä, olen ollut Pariisissa mutta matkaseura ei ollut sellaista jonka kanssa lähdettäisiin kirpparille :). Mutta huvittavaa oli, että kuvista bongasin yhden täsmälleen samanlaisen tavaran kuin itselläni jo on, ja se EI ole tuo mariskooli (jos se edes on mariskooli, mittasuhteet näyttää jotenkin vähän väärältä). Mulla on juuri tuollainen kenkienkuljetuslaukku joka ekassa kuvassa on päällimmäisenä :D. Mutta haluisin nuo muutkin siniset laukut! Ja karttapallon olen itse ostanut Wienistä, ja kuskannut rinkassa Suomeen. Se oli melkoinen vaarallinen kuljetus, mutta ehjänä selvisi.

 • Jonna

  Todella kiinnostavan näköinen paikka. Pariisin visiitti on kyllä omalla reissulistalla korkealla. Olen asununt Belgian Gentissä jo jokusen vuoden, eli varsin lähellä, mutta ei ole vieläkään tultu käytyä. Kauniita kuvia muuten!

 • Hanna

  Ihanan näköistä kamaa! Rakastan muun muassa vanhoja kirjoituskoneita :) Olis hienoa käydä tuolla mutta tosiaan tavaroiden kotiinkuljetus olis ongelmallista.

 • Jaksetaan tottakai! Ja kulhosta on paha lähteä sanomaan, se on joko mariskooli tai stiver. Ihania inspiraatiokuvia!

  http://www.nymfimaatti.blogspot.fi

 • Lottta

  Ostitko mitään? :)

 • Jenni

  Ostin! ;) Mutta esittelen löytöni vielä ihan erikseen sitten!

 • Lottta

  No hyvä, mä jo pelästyin ettet näytä niitä ollenkaan! :D

 • Olipas ihanannäköistä tavaraa! Tällainen kirppishiiri saisi kulutettua salee koko päivän tuolla. :D

 • AAAAh ihanan näkösiä juttuja!!!!

 • Kairo

  Aina on niin mukavaa katsoa sun kuviasi, koska sulla on silmää kauniille yksityiskohdille! Tnx!

 • Tähtimö

  Tuskin tuo mariskooli on, sillä samanmallisia lasimaljoja on tehty muuallakin Euroopassa. Malli kulkeutui Suomeen 1800-luvulla saksalaisten lasinpuhaltajien mukana. Värikään ei sovi mihinkään Iittalan tuotannossa olleeseen väriin, jotka voi tarkistaa Iittalan sivuilta.

 • KARTTAPALLOKAUPPA! Ooooh!

 • Mira

  Paris, mon Amour <3
  Ihania kuvia!!!

 • Tiia

  Ihania kuvia! Onko nämä otettu järkkärillä, vai mitä kameraa pidät mukana matkoilla?

Related posts