1/05/13

Pyjamapöksyt Pariisissa

28 76 P4305224.JPG

Tämä Pariisin matka on mennyt pukeutumisen suhteen aika mukavuuslinjoilla. On jotenkin ollut sellainen fiilis, että haluan oleilla vaatteissa, joissa on mukava olla. Siitä syystä erittäin kovaa valuttaa reissu-garderobissa ovat olleet mukaan ottamani pyjama-tyyliset housut, jotka löysin viime kesän Riian matkaltani. Eilisen asukokonaisuus koostui pyjamapöksyistä, tohveleista ja rennon löysästä neuleesta – vain huulipuna kieli siitä, etten ole lähtenyt liikenteeseen ihan suoraan sängystä nousseena. :D

P4305254.JPG

Monet bloggaajat valittelevat usein vakituisen asukuvaajan puutetta ja kyllä se vähän niin tuppaa olemaan, että satunnaisista kaverien ottamista räpsyistä harvoin tulee postauksiin kelpaavia otoksia. Pakko silti kehaista rakasta ystävääni Tiiaa, jolla rehellisyyden nimissä todellakin on peukalo keskellä kämmentä, mitä tulee valokuvaus-asioihin. Mutta tämän kertaiset kuvathan ovat aika hyviä, vai mitä? :) Tiiassa on selvästi kehityspotentiaalia, sillä huolellisella neuvomisella hän saattaa onnistua, siinä missä osa ei osaa edes neuvojen avulla. Ette uskoisi, miten monta asiaa pitääkään muistaa asukuvaa ottaessa – tai itse en muistaisi, ennen kuin näen ne otetut kuvat ja huomaan, että se neuvottu asia on kohdallaan, mutta lähes kaikki muu pielessä. :D Itselle nuo jutut ovat jotenkin niin itsestäänselvyyksiä vuosien bloggaamisen ja harjoittelun jälkeen, ettei kaikkea muista tai osaa aina edes mainita, ennen kuin huomaa, että olisi ehkä pitänyt. Tällaisia on kohdattu: tarkennus takana olevassa autossa, horisontti täysin vinossa, osa kuvattavasta ihmisestä on jäänyt kuvan ulkopuolelle, kuvattava henkilö ei ole kuvassa lainkaan keskellä tai kamera on kuvaushetkellä heilahtanut. Ja usein siinä ainoassa teknisesti onnistuneessa kuvassa on itse sitten onnistunut räpsäyttämään silmät kiinni. ;) Se on kuulkaa haastavampaa kuin uskottekaan. Mutta mitä nöyrimmät kiitokset silti ihanille ystävilleni, jotka jaksavat yrittää auttaa ja joiden kanssa homma hoituu huumorilla haasteista huolimatta. <3

P4305210.JPG

Trenssi Et Cetera, neulepusero Samuji, pyjamahousut Pull & Bear, mintunvihreä laukku Lumi Accessories, aurinkolasit Lindex, sormus Philippe Audibert, huulipuna MAC

P4305237.JPG P4305245.JPG P4305256.JPG P4305249.JPG

Tags: , , , , , ,

Categorised in: Elämä, Matkat, Muoti

28 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Julia

  Niin kaunis! :) Ihanan rento asu. Kyllä sinä Jenni osaat tuon pukeutumisen niin hyvin.

 • lasikyynel

  Ihana asu! Pakko sanoa tuohon valokuvaukseen liittyen sellainen huomautus, että kuvat olisivat kyllä paljon mielenkiintoisempia ja valokuvauksellisesti ilmeikkäämpiä, jos se kuvattava ei aina olisikaan kuvassa keskellä. Asusta saisi varmasti selvää muullakin tavalla. Myös sommittelua voisi aina harjaannuttaa moniulotteisemmaksi, mutta toki yksinkertaiset kuvat tuovat sen asun hyvin esille. :)

 • Sude

  Aivan upea asu! Siinä sen näkee että kun on chic, silloin vaan on chic.

 • SM

  Samaa meinasin minäkin sanoa, että mikäs oletusarvo se nyt on että kuvattavan pitäisi aina olla kuvassa keskellä :) Ja mun mielestä harvoin on oikeasti olemassa epäonnistuneita kuvia – toki joo, jos se tarkennus on siellä taka-alan puskassa niin eihän siinä oikein mitään itua ole, mutta vino horisonttikin voi olla joskus ihan hauska juttu. Ei kai se niin vakavaa touhua ole! :)

 • Marjukka

  Ihan samaa sanaa olisin käyttänyt kuin edellinen kommentoija:
  CHIC!

 • Täytyy kyllä sanoa, että tuo asu näyttää todella pyjamalta! Kengät kruunaavat kokonaisuuden :D Ja tuo kuvausjuttu on niin asiaa. Välillä näkyy puolet naamasta ja välillä kuva on kaulasta katki. Pitäisi hommata itselle joku luottokuvaaja (tai sitten kaukolaukaisin ja kääntyvä näyttö :D).

  http://www.nymfimaatti.blogspot.fi

 • menni

  Hassua miten niin eri asiat haittaavat itse bloggaajaa kuin lukijoita :) Esimerkiksi ne sinun peilikuvasi joihin ilmestyi varsinainen kilometrikoipi haittasi montaa lukijaa, kun taas sinä et ollut asiasta moksiskaan. Montaa lukijaa taasen ei haittaisi pätkääkään jos kuvattava ei pönöttäisi keskellä kuvaa tai horisontti olisi ehkä hieman kallellaan, kunhan vain saisimme nähdä edes jonkinmoisia asukuvia. Parempi kuin ei mitään. Asuhan se asukuvan pääpontti kuitenkin on..

 • Marjukka

  Itse kyllä arvostan hyviä valokuvia blogeissa, enkä jaksa kauaa seurata blogia, jossa on huonot kuvat.

  Jos kuva on tahallaan vinossa, niin ok, mutta ne kuvat missä vesi näyttää valuvan merestä pois on kamalia…

 • Kaunis tuo asu! Sinustahan ois vaikka stylistiks, ja asu oikeasti näyttää pyjamalta, mutta laukku tuo kivaa lisäystä kun se ei ole musta tai valkoinen.

 • Ah, Pariisissa näyttää niin ihanan keväiseltä jo! Olen asunut siellä ja tuollaista kevätilmaa kaipaan, talvea en sitten taas ollenkaan. Tosi mukavan näköinen vappupäivän asu. Ja onnittelut kuvaajalla, näähän on mainiot kuvat :)

 • Ihanan rento kokonaisuus. tykkään! :)

 • Ihana asu, tosi rento mutta saat sen näyttämään niin tyylikkäältä:) Kävin muuten vappuaattona KC:ssä ostamassa suklaata alennuksella varustettuna.;) Kiitokset siitä sulle! Oli superhyvää..

 • Ihanat housut! Oon itekin etsiskellyt saman mallisia jostain, mutta en oo löytänyt:(

 • Jenni

  Voi kiitos Julia! :) Tässä asussa oli kaiken huipuksi erittäin mukava olla. Tyylin takia ei siis tarvitse aina kärsiä mukavuudesta. ;)

 • Jenni

  Kiitos! :) Tokihan kuviin voisi ottaa vaikka millaista kulmaa, mutta koska asu on pääroolissa, haluan tuoda sen mahdollisimman hyvin esille. Itse pidän eniten tällaisista ihan selkeistä kuvista, joissa pääpaino on sillä asulla. Toki olisi kiva joskus kokeilla muutakin, jos oikeasti olisi osaava kuvaaja matkassa, mutta jos se nyt ei tekstistä käynyt ilmi, niin olen saanut todeta, että monilla ihmisillä ei vain kertakaikkiaan ole sellaista valokuvauksellista ja sommittelullista silmää, jolloin kaikenlaisten valokuvauksellisesti ilmeikkäämpien kuvien ottaminen heidän avullaan on aikamoinen mahdottomuus. Kuten totesin tekstissä, sitä ei aina osaa aavistaakaan, miten haastavaa jollekulle voi olla ihan tällaisen näinkin yksinkertaisen kuvan ottaminen – puhumattakaan sitten muusta kikkailusta. Jos kuvaajalla on haasteita ottaa ihan perustavanlaatuisimmatkin jutut haltuun kuten tarkennus kohdalleen ja saada edes kuvattava kokoaisena ruutuun, on ehkä vähän utopistinen ajatus lähteä kikkailemaan kuvakulmilla. ;) Siksi on turvallisinta pysytellä näissä ihan perus-otoksissa, joissa tekniikka on kunnossa ja asu näkyy selkeästi. Ammattikuvaajan tai kokeneemman kuvaajan kanssa homma on sitten ihan eri. Valitettavasti sellaisia puolestaan on todella harvoin asukuvaajiksi tarjolla.

 • Jenni

  Tietenkään se ei ole mikään oletusarvo, mutta toki minulla on myös omat mieltymykseni kuvien suhteen, joiden mukaisesti asukuvia blogiini otan ja kelpuutan. Uskallan myös väittää, että on hiukan eri asia, jos ei-keskellä-oleva sommittelu on tarkoituksellinen tehokeino kuin että se on silkka vahingonlaukaus. ;) Tässä nyt takerruttiin ehkä vähän turhaan tuohon yhteen mainintaan, kun tekstistä kuitenkin ilmeni, että kaverikuvaajien otoksissa on yleensä useampikin juttu pielessä kuin vain se yksi. Selvästi vino horisontti voi olla ihan hauska tehokeino joskus, mutta sellaisista vähän vähän vinoista en pidä, koska niissä se tosiaankin näyttää vain taitamattoman kuvaajan työltä. Puhumattakaan siitä, että se yhdistettäisiin pieleen menneeseen tarkennukseen, kuvaushetkellä heilahtaneeseen kameraan, pieleen menneeseen valotukseen tai johonkin muuhun vastaavaan asiaan. Minulle itselleni visuaalisuus on tosi tärkeässä roolissa, kun luen muiden blogeja, joten haluan ylläpitää myös itse luomiani standardeja täällä omalla tontillani. Uskon, että suurin osa lukijoista arvostaa Pupulandiassa myös tuota visuaalista puolta. Varmasti on ihmisiä, jotka tykkäisivät toisenlaisesta tai joille kelpaisi huonompikin kuva, mutta omassa blogissani haluan kuitenkin pitää sen linjan, jonka olen itse valinnut. :)

 • Jenni

  Kiitos! <3 Ihanasti sanottu! :D

 • Jenni

  Voi, olette ihania! Kiitos. :)

 • Jenni

  Hahahaa! :D No eikö näytäkin? Pyjamakävelyllä ei tarvitse tinkiä mukavuudesta. ;) Ja mitä tulee noihin valokuvausjuttuihin, niin sen kyllä huomaa, että monet lukijat eivät ihan oikeasti tajua, millainen projekti muutaman onnistuneen asukuvan saaminen voikaan olla. :D

 • Jenni

  Varmasti ihan totta. :) Minulle kuvissa on tärkeintä, että sommittelu, tarkennus ja valo ovat kohdallaan, tausta on nätti ja asu näkyy selkeästi. Toisaalta, vaikka monet äänekkäästi protestoivatkin niitä peilikuvia, suurinta osaa asia ei tuntunut häiritsevän ollenkaan. Minulla itselläni on tietyt laatukriteerit siitä, millaista visuaalista tasoa haluan blogissani pitää yllä. Valitettavasti asukuvaajia (ja sopivia hetkiä kuvien ottamiseen potentiaalisen kuvaajan läsnäollessa) on tarjolla kovin harvoin, joten peilin jäätyä entiseen kotiin, asukuvien ottaminen on vain muuttunut todella paljon haastavammaksi nykyään. Saattaa siis olla, että hankin vielä samanlaisen peilin tännekin kämppään. :D

 • Jenni

  Olen itse samanlainen kuin sinä ja koko blogini on saanut alkunsa nimenomaan siitä, että koen olevani esteetikko. Minulla ei oikeastaan olisi edes mielenkiintoa pitää yllä blogia, jossa visuaalinen puoli ei vastaisi omia standardejani. Siksi olen mieluummin vaikka julkaisematta asukuvia kuin julkaisen huonoja sellaisia. 

 • Jenni

  Kiitos! :) Tuo laukku on kyllä niin ihana piristys mihin tahansa asuun!

 • Jenni

  Pariisissa oli ihanan keväistä ja vehreää jo. :) Tosin siitepöly-allergikon nenä ei tykännyt noin pitkälle edenneestä keväästä ollenkaan – onneksi paikallisesta apteekista löytyi helpotusta. Ja kehut on välitetty kuvaajalle! ;)

 • Jenni

  Kiitos! Tämä on kyllä maailman mukavin asu. :)

 • Jenni

  Kiitos Annina, tosi kiva kuulla! :) Ja hauskaa, että inspiroiduit postauksen innoittamana suklaaostoksille!

 • Jenni

  Kiitos! :) Hmmm, veikkaisin, että jostain Zarasta voisi ehkä löytyä samanhenkisiä. Käy kurkkimassa sieltä? :)

 • Johanna

  Ihana Pariisi! Tuo laukku on mahtava, mikähän toi malli on? Ja onkohan vielä saatavissa..?

 • Jenni

  Kiitos! :) Valitettavasti tuo laukku on vain mallikappale, joka ei ole koskaan päätynyt tuotantoon. Ostin sen joskus sample salesta. :/

Related posts