27/04/13

Croissantteja ja mansikkahilloa <3

8 61 7_stinaperssonacrylic08_v2.jpg

Hyvää huomenta täältä Pariisista! :) Säätiedotuksen mukaan täällä sataa parhaillaan kaatamalla vettä, mutta ikkunasta näkyy jotain ihan muuta – toivotaan, että kirkas mutta pilvinen sää pysyy sateettomana. Lämpötila on varsin kolea, mutta onneksi karaistunut suomalainen ei vähästä hätkähdä. Kuvia ja tarinoita Pariisista luvassa, kunhan pääsen tutkimaan kaupunkia muualtakin kuin hotellihuoneen ikkunasta. Väitän kuitenkin, ettei lauantaiaamu voisi juuri paremmin alkaa kuin ranskalaisella croissantilla mansikkahillon (tai kirsikkahillon!) kera. <3 Luulenpa, että croissantteja tulee syötyä reissun aikana varmaan useampi kilo. :D

Bongasin muuten kivaa croissant-kuvaa etsiessäni tuon ihanan kuvittajan Stina Perssonin. Tsekatkaa muutkin hänen työnsä tuolta kotisivuilta – aivan ihania! :)

PS. Rakastan vietnamilaista ruokaa ja Suomesta oikeaa vietnamilaista ei kertakaikkiaan saa mistään. (Tiedän, että Itäkeskuksessa on yksi vietnamilaiseksi itseään kutsuva ravintola, mutta se sapuska ei kyllä ole vietnamilaista nähnytkään.) Veikkailen, että täältä Pariisista hyviä vietnamilaisia voisi löytyäkin, joten jos tulee mieleen jokin vinkki, niin huikkailkaa! Muussa tapauksessa Tripadvisor lienee ystävä. :)

Tags: , , ,

Categorised in: Elämä, Matkat

8 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Olen aina ajatellut, että Pariisi on juuri niitä kaupunkeja, joissa pitääkin sataa <3 Minusta se on romanttisimmillaan juuri sadesäällä, ja mikä ihanampaa kuin juosta sateen yllättäessä kahvilaan suojaan nauttimaan juurikin croissantteja ja marmeladia :) Ranskalainen kahvi ei tosin aivan vedä vertoja meidän italialaiskahvillemme, mutta kyllä se ihan hyvänä kakkosena tulee ;)

 • Riikka

  Menkää tänne! Ruoka oli oikein oikein hyvää ja edullista.

  http://www.lonelyplanet.com/france/paris/restaurants/vietnamese/pho-67-restaurant

  Plussaa myös sijainnista, Shakespeare & Company -kirjakauppa on aivan kulman takana. Mielestäni aivan must vierailukohde Pariisissa. Alue on muutenkin aivan ihastuttavaa. Samalla kadulla vietnamilaisen kanssa on myös ihanan ranskalainen ravintola, jossa tuli iltasella muutaman kerran käytyä viinilasillisella. Livenä pianolla säestettyjä ranskalaisia chansoneja! Eikä ollut juuri turisteja. Paikka on pieni, joten pöydät on varattu valitettavasti vain ruokailijoille.

  Iiihhiii. Katkeransuloinen kateus Pariisista. Asuin itse siellä kevään 2012, ja ei tämä Jyväskylä sen jälkeen tunnu oikein samalta. :)

  Nauti Pariisista!

 • Oi, oikein ihanaa Pariisissa oleilua!

  ps. terkut Piranista, jossa myös pitäisi säätiedotuksen mukaan sataa…
  http://shoptravelfood.blogspot.com/2013/04/a-day-in-piran.html

 • Pariisi ?! ♥ mäki haluun

  ppossible.blogspot.fi

 • Palasin itse vasta tiistaina (piiiiiitkän) viikonlopun vietosta Pariisista, ihana kaupunki! Meidän hotelli oli 13:sta arrondissementin alueella, josta löytyy myös paikallinen Chinatown. Keskityttiin itse kiinalaisiin herkkuihin, mutta vietnamilaisia ravintoloita näkyi alueella useampi, eli suosittelen tsekkaamaan! Paikka on vähän turistikeskustan ulkopuolella, mutta esimerkiksi Place d’Italien alue on tosi kaunis, ja Les Olympiades on aivan tajuttoman makea modernistiprojekti, jossa voi jopa bongata Helsingin (se on yksi niistä korkeista torneista) ;) Ihanaa matkaa Jenni! :)

 • p

  Rouleau de Printemps on ihana, pieni, paikallisten suosima ja halpa vietnamilainen bellevillessä, josta löytyy paljon muitakin hyviä ravintoloita (Cantine de Belleville esimerkiksi!) ja baareja!

  ravintola on ihan superpieni, mutta aina saadaan yleensä pienen odottelun jälkeen raivattua tilaa!

  http://www.yelp.fr/biz/rouleau-de-printemps-paris

 • Tua

  Hyvään vietnamilaiseen ruokaan en valitettavasti törmännyt Pariisissa edellisellä reissullani, mutta erääseen toiseen hauskaan ravintolaan kyllä: Le Refuge de Fondu Montmartren kaupunginosassa. Ruokalistalta löytyy juustoa tai lihaa ja viini tarjoillaan tuttipullosta. Seinät ja katto ovat täynnä asiakkaiden terveisiä ja ihmiset hyppivät pitkien pöytien yli mikäli haluavat seinän puolelle istumaan. Hauska ja erilainen ravintola, ja ruokakin oli hyvää. :>

 • Maj

  Laadukasta ja vielä hyvän hintaista kambodzalaista (eli samaa makumaailmaa kuin vietnamilainen) löytyy Le Cambodge-ravintolasta, osoitteessa 10 avenue Richerand. Sijainti on täydellinen, Saint Martinin kanaalin kupeessa. Suosittelen!

Related posts