24/04/13

Spontaani taidenautinto

13 75 P4245017.JPG

Taideintoilija täällä taas moi! Piti vinkata teille tästä galleriasta ja näyttelystä tällä tavoin pikaisesti, sillä satuin tänään ohi kulkiessani bongaamaan niin kivoja tauluja ja näyttely on auki enää tämän viikon. Kyseessä on siis Helsingin Uudenmaankatu 4-6:ssa sijaitseva ja osoitteensa mukaisesti 4-kuus -nimeä kantava galleria, jossa on tällä hetkellä meneillään Marileea Järnefeltin näyttely. Kuljin aamulla gallerian ohi sen ollessa vielä suljettu ja ihastelin raikkaan värisiä ja näköisiä teoksia. Myöhemmin kun vapauduin tapaamisesta, päätin mennä spontaanisti kurkkaamaan, olisiko galleria avoinna ja olihan se. Hitsi vie, keksi taas liudan tauluideoita, jotka kelpuuttaisin seinälleni. Näiden hinnat olivat kuitenki sellaisessa haarukassa, että ihan heräteostoksena en tuollaista teosta pystyisi itselleni hankkimaan ainakaan juuri tällä hetkellä. Vaikka taide on tärkeää, juuri tällä hetkellä minulle taitaa silti olla tärkeämpää, että on sohva, jolla istua. ;)

P4245004.JPG

Sisään galleriaan minut houkutti räväkän neonpinkki kukkaisräjähdys ”I beg your pardon”, joka toisi kyllä aika mielettömän säväyksen muuten hillittyyn sisustukseen. Muutenkin tykkäsin Marileea Järnefeltin tavasta käyttää värejä. Töissä on paljon väriä, mutta silti niissä on tuollainen raikas ja kepeä fiilis. Yleensä en pidä kovin tummista tai synkistä tauluista, mutta tässä tapauksessa sytyin myös tuolle upean väriselle Dragonflylle. Mutta näyttely on siis esillä enää tämän viikon, joten käykää kurkkaamassa vaikka ihan vain visuaalisen nautinnon nimissä, vaikka ette ostoaikeissa olisikaan. :)

P4245005.JPG

Bongasin myös samaisella visiitillä lappusen, jossa kerrottiin, että samaisessa galleriassa on 27.4.-24.5.2013 taidevaraston alennusmyynti, jossa teoksia myydään 10-40% alennuksella eli sieltä voi sitten tehdä taidelöytöjä hiukan normaalia edullisemmin. Jos siis taidehankinnat kiinnostavat, niin ehkä kannattaa laittaa paikka muistiin. :)

P4245016.JPG P4245015.JPG

Magic Box

P4245018.JPG

Sails

P4245020.JPG P4245022.JPG

Let me walk a while alone 

Tags: , ,

Categorised in: Elämä, Kulttuuri

13 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Anna

  Tosi ihanan ja raikkaan näköisiä :)

 • Johanna

  Rakastuin tuohon ”I beg your pardon” -tauluun. Mitkä värit ja mikä energia. Rakastan kirkkaita värejä, jotenkin tuntuu, että niitä katsomalla saa jotain sisäistä voimaa. :)

 • Aivan ihania! Tuo Sails-taulu on todella puhutteleva. Miten ihmeessä onnistut aina löytämään tällaisia kivoja putiikkeja :D?

  http://www.nymfimaatti.blogspot.fi

 • Rakastuin noihin töihin! <3

  Tiedätkö muuten, onko tämä Järnefelt jotain sukua taidemaalari-Järnefelteille? En meinaan ihmettelisi yhtään, jos on..

 • Oi miten hienoja tauluja! Täytyy laittaa tuo ale päivä muistiin :)

 • m

  Mikset Jenni yrittäisi maalata jotain vastaavaa itse? En tarkoita nyt yhtään vähätellä taiteilijaa, nuo ovat upeita tauluja. Olen kuitenkin nähnyt huikean hienoja itse maalattuja vähän abstraktimpia töitä, jotka täydentävät ihanasti sisustusta. Kannattaa kokeilla!

 • Onpa ihania!! Raikkaita, naisellisia ja kauniita tauluja.

 • Alice_

  Let me walk a while alone -taulu on ihana! Raikkaat värit ja moniulotteinen, tuota jotenkin jää katsomaan pidemmäksi aikaa. Harmi vain, että mun kuukausiraha (oon 17) ei ihan riitä taulujen ostelemiseen ;) Varmasti olisin käynyt näyttelyssä, mutten tällä hetkellä ole Helsingissä päinkään…huokaus :(

 • Nna

  Niin hienoja! :) Missä haarukassa taulujen hinnat liikkui?

 • Jenni

  Hintahaarukka oli noin 700-1700 euron välillä, ellen ihan väärin muista.

 • Katariina

  ne on maalauksia, ei tauluja. Taulusta tulee nimeomaan mieleen Ikean sisustustaulut, ei kiva mielikuva.

 • Jenni

  No kyllä ne taulujakin ovat. :D Taulu on käsittääkseni ihan mikä tahansa teos, joka ripustetaan seinälle – se voi sitten olla maalaus, grafiikkaa, valokuva tai piirros. Jos puhutaan sisustustauluista, puhutaan sisustustauluista. Jos puhutaan tauluista, puhutaan tauluista. :)

Related posts