23/04/13

Kotitoimiston suunnittelua

45 81 home-office3.jpg

Kirjoittelin jo edellisessä kämpässä asuessani kotitoimistohaaveistani. Aiemmassa asunnossa työnurkkaukselle ei ollut oikein paikkaa, mutta tässä uudessa omassa kodissani olen päättänyt, että teen sellaisen itselleni. Olen kyllästynyt siihen, että ruokapöytä on työpapereiden peitossa, joten sumplin olohuoneen järjestystä niin, että saan tänne tehtyä erillisen työpisteen. Totta puhuen otin asian huomioon jo asuntoa etsiessäni, sillä nautin siitä, että saan tehdä työt kotoa käsin. Oli siis loogista valita sellainen asunto, jossa se on kätevästi mahdollista ja järkevää. Toki jouduin tekemään pieniä kompromisseja, kuten vaikka sen, että en hanki tänne tv:tä taikka tv-tasoa. Se tosin ei tuntunut kovin suurelta uhraukselta ihanan työnurkkauksen puolesta – ja kertonee lähinnä siitä, miten vähän televisiota katson tai kaipaan. Netflix ja Mad Men täyttävät oivasti ne hetket, kun haluaa laittaa aivot narikkaan ja uppoutua muihin maailmoihin hetkeksi. 

home-office4.jpg

Postauksen ensimmäinen kuva: täältä, tämä kuva: täältä

Siinä missä viime asunnossa haaveilin työtilasta lähinnä teoreettisella tasolla, nyt voin vihdon suunnitella sitä ihan oikeasti. Erityisen ihanaa tässä asunnossa on superhyvä pohja, joka mahdollistaa sen, että minulla on useampikin vaihtoehto, mihin voisin työpisteen sijoittaa. Tuhertelin tänään vähän kuvankäsittelyohjelmien kanssa ja tein tuollaisen hyvin suurpiirteisen pohjapiirroksen olohuoneestani ”suunnilleen oikeissa mittasuhteissa” ja kokeilin erilaisia vaihtoehtoja huonekalujen sijoittelun suhteen. Varmasti vieläkin erilaisia vaihtoehtoja olisi, mutta nämä nyt tuntuivat ensikokeilulla luontevimmalta. Vaikka tavallaan pidän tuostakin vaihtoehdosta, että työpöytä olisi ikkunan edessä, se ei ole ykköstoiveeni, koska kirkas vastavalo ei ole läppärin ääressä työskennellessä mitenkään ihanteellinen. Tarvitsen myös työpisteeseen säilytystilaa ja olin ajatellut työpöydän yhteyteen senälle hyllykköä (tai sitten jotain ihanaa inspisseinää). Toisaalta saisihan sen hyllykön halutessaan myös tuossa kyseisessä versiossa (D) myös tuohon nojatuolin taakse jäävälle seinälle. Käytännössähän sen oikeastaan näkee vasta sitten luonnossa, että mikä toimii parhaiten ja sohvan paikka määrittää paljolti myös sitä, mihin lopulta sijoitan työnurkkauksen (ja paikan myötä sitä, minkä kokoinen työpöytä on sopiva). 

olkkari-versio-a.png olkkari-versio-b.png olkkari-versio-c.png olkkari-versio-d.png

Työpöydäksi olen kaavaillut jotakin tyylikästä, pelkistettyä valkoista pöytää, jossa ihannetapauksessa olisi jotakin säilytyslaatikoita mukana. Toisaalta, jos työpiste olisi ikkunan edessä, pöytä saisi mahdollisesti olla hiukan kepeämpi ja sirompi. Jotain varsin kevytlinjaista kuitenkin suunnittelen. Olen harkinnut esimerkiksi Valantin Lähellä-pöytää (toispuoleisella laatikostolla), yksinkertaista pöytälevyä irtojaloilla (tässä miinuksena laatikoston puute, tosin pöydän alle voi laittaa irtolaatikoston), String-hyllykköä (joko pöytälevyn kera tai sitten pelkästään seinälle hyllynä) tai ikkunan edessä olevalla sijainnilla jotakin todella simppeliä lasista taivutettua pöytää (jossa kylläkin miinuksena säilytystilan puute sekä kapeus syvyyssuunnassa). Lisäsin tähän postaukseen muutamia inspiraatiokuvia siitä, millaista fiilistä työpisteeltäni kaipaisin. Tuleeko teille jotakin mielettömiä visioita tai ihan konkreettisia työpöytä-ehdotuksia näiden kuvailujeni perusteella? Saa jakaa ideoita ja linkkailla inspiskuvia tuonne kommenttiboksiin! :) Entä mikä noista sisustusvaihtoehdoista näyttää teidän silmiinne tuon pohjapiirroksen mukaan toimivimmalta?

weekdaycarnival_rk design 7.jpg

Ylempi ja alempi kuva molemmat täältä

toimisto1.jpg home-office1.jpg

Kuva: täältä

home-office2.jpg

Kuva: täältä

Chic-Sprinkles-Studio-Tour-Pretty-Fluffy-2.jpg

Kuva: täältä

trendenser-arbetsrum.jpg

Kuva: täältä

modern-white-pink-home-office-space-desk-ghost-plaxi-glass-chair.jpg

Kuva: täältä

Home office pink_stylizimo.png

Kuva: täältä

EDIT: Intouduin tämän postauksen tehtyäni jo päivällä tuunaamaan vielä aimo annoksen lisää noita vaihtoehtoisia sommitelmia pohjapiirrokseen, joten laitetaanpa nyt nekin jakoon, kun sain äsken tekstit viimeisteltyä, jne. Kiitos jo tähän mennessä tulleista hyvistä ehdotuksista ja edelleenkin saa ideoita jakaa kommenttiboksin puolella. :) Hyvää tässä asunnossa on ehdottomasti se, että vaikka olkkari on pieni, niin loistavan pohjan ansiosta muuntelumahdollisuuksia on paljon. Pientä tilaa on aina hiukan haastavaa sisustaa, mutta tässä on jo monia hyviä vaihtoehtoja, joten uskon, että hyvä tästä tulee! Sanottakoon kuitenkn sen verran, että itse tykkään siitä, että huoneessa saa olla reilusti avaraa tilaa, enkä koe tarpeelliseksi jakaa esimerkiksi työ- tai ruokailutilaa millään poikittaiskalusteilla. Tutkailtuani pöytävaihtoehtoja tulin myös siihen tulokseen, että jos työpöytä olisi esimerkiksi osa String-hyllykköä, se mahtuisi kapeutensa ansiosta myös tuohon ikkunan oikeanpuoleiselle osiolle vapaata seinää poikittain. On varmasti vaikea hahmottaa huonetta pelkästään noiden suuntaa antavien pohjapiirrosten perusteella, mutta ainakin niistä saa hiukan käsitystä. :) Kirjahylly ei esimerkiksi sovi tuohon ikkunan suuntaiselle seinälle, koska on kumpaakin ikkunan viereistä seinää leveämpi. Sohva todennäköisesti tulee myös olemaan sen verran korkea, että sitä ei ole järkevää laittaa ikkunan eteen. 

olkkari-versio-e.png olkkari-versio-f.png olkkari-versio-g.png olkkari-versio-h.png olkkari-versio-i.png olkkari-versio-j.png olkkari-versio-k.png olkkari-versio-l.png olkkari-versio-m.png

Tags: , ,

Categorised in: Elämä, Koti

45 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • C on lempparini :D Tosi inspiroivia kuvia! Pitäisi varmaan itsekin alkaa käyttää enemmän tuota työtasoa..

  http://www.nymfimaatti.blogspot.fi

 • kati

  Ihana postaus! :)

  Lähtisin liikkeelle pohjasta A. Mutta mietin, olisiko mahdollista:
  – asettaa työpöytä irti seinästä ja tuoda kirjahylly hieman lähemmäs työpöytää ottamalla nojatuoli välistä pois
  – sijoittaa nojatuoli hieman vinoon, osittain kirjahyllyn eteen. Nojatuolin taakse ehkä jalkavalaisin.
  – laittaa sohvan eteen, ikkunan puolelle pikkuinen pyöreä sohvapöytä

  Nämä tietysti riippuvat lopulta tilasta ja huonekalujen mittasuhteista.

 • kati

  Ja kati siis tarkoitti, että työpöytä irti ikkunaseinästä. ;)

 • kati

  Ja nojatuoli oven puolelle, osittain hyllykön eteen/viereen. Hahaa.. :D Ei tule kerralla valmista meikäläisen viesteistä.

 • Jenni

  Mahtavaa, juuri tällaisia konkreettisia uusia ideoita kaipaan! Kiitos. :) Ehdin jo postauksen tehtyäni suunnitella koko homman pariin otteeseen uusiksi, mutta kaikki ehdotelmat otetaan ilolla huomioon. :D Sinulla tuntuu selkeästi olevan tilasta samantyyppinen visio kuin itsellänikin. Sohvapöydän mahdollisesti olenkin hankkimassa, mutta halusin nyt lähteä liikkeelle näistä olennaisimmista. Mutta pyöreä pikku-sohvapöytä siihen ikkunan viereen kuulostaa juuri sellaiselta visiolta, mikä itsellänikin on ollut. Myös jalkavalaisin on ollut suunnitelmissa. Keskelle lattiaa tulee varmasti myös joku kiva matto. :) 

  Tällä hetkellä suunnittelen, että ottaisinkin niin kapean työpöydän, että se mahtuisi A-kuvassa tuota ikkunan suuntaista seinää vasten. Joka tapauksessa luulen, että kunnolla nämä tavarat löytävät paikkansa vasta, kun se sohva on paikoillaan. 

 • Jenni

  Hahhaa! Selkis! ;)

 • järjestäjä

  Oh! Uuden kodin sisustaminen on parasta!

  Jos kutsut kerralla vaikka enemmän kavereita kylään, on kätevää, että tyypit ruokapöydän ääressä voivat keskustella niiden kanssa, jotka istuvat sohvalla. Siispä B tai C vaihtoehdot olisivat varmaan parhaat.

  Itse valitsisin varmaankin tuon C:n. Tosin siirtäisin työpöytää keskemmälle seinällä, jotta näkymä sohvalta olisi mahdollisimman miellyttävä. Laittaisin nojatuolin vinottain ikkunan eteen sohvaan päin. Näin nojatuolista voi kivasti katsella ulos ja se tulee osaksi sohvaryhmää.

  Tietenkin nämä ovat lähinnä arvailuja, kun ei ole itse käynyt paikalla. Mun sisustusajatus on aina se, että mietin mikä huoneen seinistä on mun mielestä se ”paras”. Sille seinälle laitan katseenkiinnittäjän (taulun tms.) ja sitten etenenen sisustussuunitteluissa eteenpäin muuhun huoneeseen miettien, mihin haluan haluan tuijottaa, kun istun esim. sohvalla. :)

 • Annamari

  http://www.designhousestockholm.com/collection/download/Wing_desk_white.jpg tällaisesta kevyestä ja sirosta, mutta säilytystilallisesta pöydästä itse haaveilin joskus kun työpöytää etsin. Päädyin kuitenkin Ikean ohkaisiin harmaisiin pukkijalkoihin ja valkoiseen levyyn ja olen enemmän kuin tyytyväinen ratkaisuuni :) säilytystilaa minulla on tosin erikseen isossa lipastossa, joten en sitä pöydän osalta välttämättä tarvinnut.

 • Elviira

  Valitsisin vaihtoehdon C, koska se on mukavan ilmavan tuntuinen, ja siinä on helppo saada vaihtelua pienillä nojatuolin ja ruokapöydän muutoksilla. Nojatuoli voisi olla myös ikkunan läheisyydessä. Ruokapöydälle jää suunnitelmassa mukavasti tilaa, ja pöydän voi joskus kääntää vaikka toisinpäin keskemmälle lattiaa (esim. jos on vieraita ja tarve saada istumapaikat pöydän joka reunalle).

 • Sude

  Minäkin ottaisin tuon C:n. Jos mahdollista, kääntäisin vielä kirjahyllyn toisin päin tilanjakajaksi ruokailu- ja työtilojen väliin. Mutta olenkin sillä lailla pedantti että tykkään jakaa asunnon eri funktiot omiin palasiinsa. Toiset taas tykkäävät vapaasta flow’sta :)
  Kuule inhoan itseäni kun kysyn tämän mutta haluan varmistaa että olen ymmärtänyt blogimarkkinoinnin pelisäännöt:
  mainitset tekstissä käyttäväsi Netflixiä. Ilmeisesti tämä on ihan oma henkilökohtainen suosituksesi, ei yhteistyömaininta?
  Ja siis en ole tässä nyt kärkkymässä mitään tietoja tuloistasi tai riitaa haastamassa. Olen tuttavapiirissäni käyttänyt sinua monesti esimerkkinä ihanteellisesta, vastuullisesta blogikäyttäytymisestä erityisesti markkinoinnin ja mainosten suhteen :)

 • Sude

  Minäkin ottaisin tuon C:n. Jos mahdollista, kääntäisin vielä kirjahyllyn toisin päin tilanjakajaksi ruokailu- ja työtilojen väliin. Mutta olenkin sillä lailla pedantti että tykkään jakaa asunnon eri funktiot omiin palasiinsa. Toiset taas tykkäävät vapaasta flow’sta :)
  Kuule inhoan itseäni kun kysyn tämän mutta haluan varmistaa että olen ymmärtänyt blogimarkkinoinnin pelisäännöt:
  mainitset tekstissä käyttäväsi Netflixiä. Ilmeisesti tämä on ihan oma henkilökohtainen suosituksesi, ei yhteistyömaininta?
  Ja siis en ole tässä nyt kärkkymässä mitään tietoja tuloistasi tai riitaa haastamassa. Olen tuttavapiirissäni käyttänyt sinua monesti esimerkkinä ihanteellisesta, vastuullisesta blogikäyttäytymisestä erityisesti markkinoinnin ja mainosten suhteen :)

 • Anni

  kannattaa miettiä saatko kapealla pöydällä läppärin/näppäimistön tarpeeksi kauas pöydän reunasta. Ainakin itselleni ergonomisinta on lepuuttaa käsivarsia pöydällä kirjoittaessani… Muistaakseni myös fyssari ohjeisti tällaiseen asentoon. Siksi meille valikoitui iso pöytä… Ja siihen saan paperikaaokseni aina kivasti leviteltyä :P

 • Jenni

  Minä taas nimenomaan haluan pitää pienehkön tilan avoimena enkä jakaa sitä osiin. Mutta tämä on varmasti aika puhtaasti makuasia. :) Meikäläiselle sopii paremmin tuo avaruus. Jos tila olisi oikeasti todella iso, niin silloin saattaisin miettiä toisin, mutta näin pienessä tilassa tuntuisi liian ahtaalta halkoa huonetta tuolla tavoin.

  Netflixiin on liittynyt yhteistyö viime vuoden puolella, jolloin olen asiasta tehnyt ihan erillisen postauksenkin, mutta en hoksannut sitä nyt toistamiseen tässä mainita, kun asia ei olut olennainen muulta kantilta kuin siitä, että en aio hankkia televisiota. Yleensä blogimarkkinoinnissa on pätenyt sääntö, että kertamaininta riittää, koska blogien luonne on sellainen, että vanhoihin postauksiin on mahdollisuus päästä käsiksi ja monet seuraavat blogeja muutenn säännöllisesti. Mutta olet ihan oikeassa noiden pelisääntöjen suhteen, että yhteistöistä tulee mainita ja olenkin itse noudattanut näitä ohjeita ja sääntöjä todella lainkuuliaisesti. :) Mutta olen kyllä etenkin nyt näin televisiota omistamattomana todella tyytyväinen Netflixin käyttäjä ja voin lämpimästi suositella muillekin. Ainoa vaara siinä on, että suosikkisarjoja tulee helposti vahdattua useampi jakso putkeen, kun se on mahdollista. :D

 • Jenni

  Olen miettinyt samaa ja fysioterapeutti suositteli myös minulle syvempää pöytää, jotta työskentelyasento olisi parempi. Pöydän koko ja muoto riippuu nyt hiukan myös siitä, mihin kohtaan asuntoa se lopulta tulee. Olen alkanut kallistua String-hyllykön puoleen, ja siihen voisi sitten liittää myös työpöydän, jonka syvyys on hiukan enemmän kuin kaikissa kapeissa työpöydissä. :)

 • Lisbe

  Vaihtoehto A! Huoneeseen kävellessä näkee ensimmäisenä sohvan ja ikkunan asetelmat, ja sohvalla istuessa näkee sitten vaikkapa sen kauniin inspiraatioseinän työpisteen edessä :) Huone vaikuttaisi enemmän rentouttavalta olohuoneelta kuin työhuoneelta. Sohva ja ruokapöytä muodostaisivat oman seurustelualueen. Ja joku ihana jalkalamppu nojatuolin takana olisi piste i:n päälle :)

 • Leena

  Yksi vaihtoehto olisi laittaa kirjahylly ikkunaseinälle ja sitten työpöytä sen lähelle. Siis työpöytä vähän lähemmäs ruokapöytää kuin suunitelmassa B. Riippuu tietenkin paljon hyllystä ja pöydästä, miten toimii. :)

 • Jenni

  Se ei valitettavasti ole vaihtoehto, sillä kirjahylly on juuri hiukan liian leveä kummallekaan puolelle ikkunaa. :/

 • Annika

  Mielenkiintoista nähdä minkälaiseen lopputulokseen päädyt. Nämä sisustuspostaukset ovat mielestäni oiva lisä blogiisi. Itse haen sisustusinspiraatiota tai muuten vain fiilistelen kauniita kuvia esim. Ikean Livet hemma -blogista tai Apartment Therapyn sivuilta. Pientä tilaa on aina haasteellista sisustaa, mutta mielestäni on hyvä muistaa, että kokonaisuus näyttää hyvältä kun kalusteiden ympärillä on jonkin verran ilmaa eikä kaikki kalusteet ole huoneessa seinissä kiinni tai kierrä huoneen laitoja jättäen keskelle huonetta suuren tyhjän tilan.

  Tässä vielä linkki Ikean työhuonepostauksiin, ei haittaa vaikka ruotsia ei ymmärtäisikään, kuvat puhuu puolestaan!

  http://livethemma.ikea.se/inspiration?filters=ss_role%3Aikea%20tid%3A58&solrsort=created%20desc

 • Leena

  ok. Olisi hyvä istua siten, että katse on sisäänkäynnille päin ei siis selkä ovelle päin. Jos lähdetään suunnitelmasta A, niin kirjahylly työpöydän paikalle ja sitten työpöytä käännetään siten, että lyhyt sivu on seinälle eli katse on ovelle päin. Onko liian radikaalia?

 • Jenni

  Pienessä tilassa on aina haastellista sisustaa niin, etteivät huonekalut jossain määrin menisi seiniä myöten, koska sitä ”ilmaa” huonekalujen väliin jätettäväksi ei vain ole kovin paljon mahdollista jättää. Itse myös pidän siitä, että keskelle huonetta nimenomaan jää reilusti avaraa tilaa, joka luo sitten tällaisessa pienehkössä huoneessa sitä tilan tuntua. Varmaan se on vähän makuasia, että mistä kukin tykkää. Mutta se on joka tapauksessa kivaa tässä asunnossa, että hyvä pohjaratkaisu jättää paljon vaihtoehtoja sisustukselle. :) Kiitos linkkivinkistä, pitääpä tsekkailla tuokin!

 • Loki

  Pohdiskelin ensin myös tilan jakamista osiin, mutta jos tykkäät siitä as in yhtenä tilana niin mietipä myös siltä kantilta, että sijoittaisit sohvan ikkunan alle suoraan huonetta kohti. Sitten ruokapöytä suoraan kohdistettuna sohvaan. Jos telkkaria ei tule niin fiksuintahan olisi mahdollistaa sohvalta ruokapöytään keskustelu illanistujaisia varten. Tällöin nojatuoli ja kirjahylly kombo tulisi toiselle puolella huonetta ja työpöytäsysteemi toiselle puolelle. Tila ei minun silmään olisi tällöinkään erityisen jaettu, funktiot vain olisivat keskitetymmät. Toki kaikki tämä riippuu huoneen tarkoista mittasuhteista, ikkunan korkeudesta ja sen sellaisesta ja että tykkää päänsäkannettavan näytöltä nostaessaan tuijottaa seinää vai avaraa huonetta.

  Tilan osittelu sen sijaan onnistuisi kun huonekaluja löisi yhteen, kuten sohvan selkä vasten työpöytää tai kirjahyllyä jne.

 • Jenni

  On kyllä kiinnostavaa kuulla muiden visioita ja hyvä pohtia asiaa monelta kantilta, mutta tuo poikittain oleva työpöytä ei kyllä istu meikäläisen makuun ollenkaan. Jos tila olisi isompi, sitä voisi harkita, mutta näin pienessä huoneessa tukkisi minusta avaran tilan täysin. Lisäksi olen koko ajan kallistumassa enemmän yhdistetyn hylly-pöytä-systeemin puoleen, joka on pakko siis laittaa seinän viereen. Sellaista vaihtoehtoa kyllä mietin, että pöytä olisikin sen verran kapeampi, että A-kuvassa se mahtuisikin ikkunan suuntaiselle seinälle siihen oikealle puolelle. 

 • Jenni

  Riippuu paljolti sohvasta, olisiko sitä mielekästä laittaa ikkunan eteen, sillä jos selkänoja nousee ikkunalautaa korkeammalle, olisi minusta sääli peittää ikkunaa sohvalla. Nuo ikkunan molemmin puolin olevat kapeat seinäpätkät ovat myös siinä mielessä vaikeat, että niihin ei leveyden puolesta oikein mahdu mitään järkevästi, joten tuolla sohvaratkaisulla peittyisi vain ikkuna ja jäisi sohvan molemmille sivuille ikään kuin ”hukkatilaa”. Keittiö on myös sen verran pieni, että pöytä keskellä huonetta tuntuisi tukkivan koko tämän tilan. Sitä voisin kyllä testimielessä kokeilla silti. Tilaa on tietysti vaikea pelkkien suuntaa antavien pohjakuvien perusteella hahmottaa. Periaatteessa tuo ehdotuksesi voisi kyllä toimia, jos sohva on tarpeeksi matala, mutta ruokapöytää en silti siirtäisi sohvan kanssa samaan linjaan. Mutta hyviä ideoita, kiitos! :)

 • Leena

  Hylly-pöytä-systeemi on varmasti tyylikäs ja tilankäytöllisesti tehokas ratkaisu.

  Itselläni on työhuone, mutta siellä olevaa työpöytää ei juurikaan tule käytettyä, vaan yleensä läppäri on sylissä ja jalat sohvapöydällä. Heh. Taitaa kuitenkin olla ergonomisestikin hyvä, jos ei ole erillistä näyttöä ja näppistä. ”Oikeat” työt teen yleensä toimistolla, jossa ne kyllä on. Sohvapöytää ei olekaan suunnitelmissasi, mutta minulla on myös olohuoneen sohva keskellä olkkaria ja sen takana matala taso, jossa vetolaatikoita, joten taidan olla vähän poikkeava muutenkin. :)

 • Anonyymi

  Itsellä on juuri tuo Ikean pöytä eli siis valkoinen pöytätaso 150cm x 75cm (ei yhtään liian iso eikä pieni!) ja siihen pöytätasoon ne valkoiset pukkijalat. Että on ihana! Tosiaan löydettiin se pöytätaso sieltä ikean löytönurkasta -50%, koska sillä ei ollu pakettia! (upo uusi, naarmuton) no se varovasti autolla kiikutettiin kotiin;)

  mutta ei tuo kallis ole. jalat + pöytätaso 80€. ja kun noissa pukkijaloissahan on ne ”ritilät” joten sinne saa myös mappeja ja muita romuja talteen :)

  oma työpiste on kyllä parhautta<3 (itse teen koruja)

 • Jenni

  Joo, ja se String-hyllysetti pöytälevyllä olisi itse asiassa tosi kaunis ja kiva vaihtoehto. :) Minullakin on tapana työskennellä mitä ihmellisimmissä asennoissa ja paikoissa, joista fyssarilla voisi olla muutama sananen sanottavana. :D Saa kyllä nähdä, miten kuuliaisesti mahdan istua työpöydän äärellä naputtelemassa sitten kun sellainen vihdoin on. Ja itse asiassa sohvapöytä on kyllä suunnitelmissa, mutta en nyt sisällyttänyt sitä tähän, koska en tiedä yhtään vielä millaisen hankin, eikä se ole prioriteettilistan kärjessä muutenkaan. Todennäköisesti ostan jonkun söpön pienen ja pyöreän. ;) Mitä näihin sisustusjuttuihin noin yleensä ottaen tulee, niin ne ovat paitsi makuasioita, myös monista pienistä käytännön jutuista ja mitoista kiinni, että mikä istuu minnekin. Oikeastaan sen näkee kunnolla vasta sitten käytännössä, että mikä toimii ja mikä ei. Tuollaisen seinään ruuvattavan hyllyn kanssa pitää vain sitten miettiä se pöydän/hyllyn paikka hyvin, koska sitä ei viitsi sitten siirrellä enää ja rei’ittää joka seinää. :D

 • Hyvä idea postaukselle! Itse tarttuisin varmaan tuohon H-vaihtoehtoon, ainakin jos harkitset tuota String-pöytää. Voi johtua myös siitä, että omassa asunnossani on samankaltainen järjestys ja toimii hyvin :D Tosin työpöytä on makkarissa, mutta muuten sama järjestys. Keittiön pöydän ympäriltä voi jutella sohvalla istuville ja tuohonhan saattaisi mahtua telkkarikin jos sellaisen joskus myöhemmin haluaa!? (Jos kirjahyllyä työntäisi vähän lähemmäs ovea.) Ja nojatuolin paikkaahan voi vaihdella keskemmällekkin tarpeen mukaan :) Mielestäni nuo String-systeemit toimivat todella hyvin pienissä asunnoissa keveytensä ja siroutensa takia.

  Itselläni olisi työtuolin osto edessä. Siinä vasta vaikea tehtävä, koska ne ovat kaikki rumia ja rohmuja :D Jos siis haluaa oikeasti selkäystävällisen tuolin, jolla pystyy istua monia tunteja.

  http://www.learningtosee-tanja.blogspot.fi/

 • Ari

  Oikeasti kannattaa valita noista vaihtoehdoista sen mukaan mitä ikkunasta näkyy ja miten valoa tulee. Talvella nimittäin on melko luksusta olla sohvalla jolle riittää paljon valoa, ja toisaalta taas työpöydän ääressä on helpompaa keskittyä jos siihen ei paista sivan suoraan. Ja telkkarittomuus on silkka siunaus tässä suhteessa, ei tarvitse miettiä miten ruudusta erottuisi jotain valoisampaan aikaan.

  Mutta hyvä siitä tulee, ja aina voi rymsteerata uusiksi jos ensimmäisellä kerralla ei tullut täydellistä – ja onnea uuteen kotiin!

 • Mer

  Ainahan paikkoja voi vaihtaa.
  En oikeastaan voi valita koska yksi minulle oleellinen
  puuttuu piirroksesta, ovi.
  Itse otan huomioon jarjestysta suunnitellessa
  aina oven ja sen jalkeen alan sijoittaa huonekalut,
  todennakoisesti sijoittaisin tyopoydan ikkunan eteen, varsinkin jos on hyva nakoala.. se jos mika inspiroi.
  :-)

 • Anne Malia

  Mä varmaan näin äkkiseltään ajateltuna päätyisin String-hylly/työpöytäyhdistelmään, siinä on keveyttä ja säilytystila samassa, lisäksi se ei näytä liikaa pöydältä, jolloin huoneeseen ei ikään kuin tule kahta pöytää (mikä ei sinänsä ole huono asia).

  Sijoittelisin kalusteet niin, että Strin-hässäkkä tulisi heti oviaukosta huoneeseen tultaessa, vähän kuin ruokapöydän kanssa samaan linjaan. Jatkaisin Stringejä vanhalla kirjahyllylläsi (oliko sellainen tumma funkis-tyylinen puolikorkea), näin työpiste jatkuisi olohuoneen hyllykkönä. Sohvan sijoittaisin sitten ruokapöydän jälkeen samalle seinustalle, mutta nurkkaan jättäisin vähintään 30 cm. tilaa, sillä jos mahdollista, ei nurkkaan kiinni kannata ikinä sijoittaa mitään. Sitten nojatuolin asettelisin sohvaa vastapäätä kirjahyllyn eteen, jotta sohvasta ja nojatuolista tulisi ryhmä. Sohvaryhmään vielä valitsisin pienen sohvapöydän, ihan vaan tuomaan jotain huoneen keskellekin, jottei kaikki kalusteet kierrä seiniä. Ruokapöytääkän en laittaisi ihan seinään kiinni, mikäli vaan tila sallii.

  Tällaisella jaottelulla sulla olisi tilassa kolme huonetta – ruokahuone, olohuone ja työhuone.

  Tosiaan mittasuhteita on vaikea hahmottaa, eli en tiedä toimisiko käytännössä, mutta mikäli pohjasi on vähänkään suhteessa piirtämiesi kalusteiden mittoihin, tuo voisi toimia. Niin ja tekisin sen inspisseinänä siihen oviaukon kohdalle oikealle, sellainen on aina hieno!

 • Olisi ihanaa, jos työpiste olisi tuollainen vähäeleinen, vaalea ja aina siisti, kuten monissa kuvista. Mutta miten ihmeessä se onnistuu :D? Luulen, että nuo kuvat on vain HUIJJAUSTA! ;) t. turhautunut opinnäytetyön kirjoittaja paperipinojen, menetelmäoppaiden ja yliviivaustussien aiheuttaman kaaoksen keskellä

 • Jenni

  Kiitos Anne tosi hyvistä vinkeistä! Näistä on iloa. :) Mietin aluksi itsekin, että laittaisin työpisteen tuohon heti oviaukon edessä olevalle oikeanpuoleiselle seinälle, mutta nyt jotenkin olen hylännyt sen ajatuksista. Ehkä tuota vaihtoehtoa pitää vielä pohdiskella. Sohvan ja seinän väliin ei valitettavasti pysty jättämään juurikaan tilaa, jos sen laittaa tuolle samalle puolelle kuin ruokapöydän, sentit eivät vain riitä. Mutta laitetaanpa nämä ajatukset pohdintaan. :)

 • Jenni

  Oviaukko näkyy kyllä tuossa keittiön vieressä oikealla, mutta koska siinä ei ole varsinaisesti ovea, en ole sitä myöskään kuvaan piirtänyt. :)

 • Jenni

  Nojoo, veikkaanpa, ettei omakaan työpöytäni arjessa ihan tuolta näyttäisi. ;)

 • Ylva

  Onko kirjahyllyssä tausta vai onko se avoin? Jos on tausta, ja siisti sellainen, yksi vaihtoehto voisi olla työpöydän ja hyllyn sijoittaminen toisiaan vasten, jolloin hyllyn tausta toimisi inspiraatioseinän pohjana. Tämä kyllä toimisi tilanjakajana, jollaista et tässä tilassa ehkä kaipaa.

  Ihania sisustushetkiä ja ideointeja sulle, into välittyy tehokkaasti ruudun toisellekin puolen :)

 • Elena

  – hanki kaksi samanlaista kirjahyllyä ja laita ikkunan molemmille puolille
  -sijoita sohva ikkunan edessä, mutta jäättä tarpeeksi iso väli ikkunan ja sohvan välillä, että pääset helposti ikkunan luo
  – hanki iso, melkein ruokapöydän kokoinen sohvapöydän, niin se toimisi myös ruokapöytänä. Tarkea, että pöytä on sopivan korkea, siis ei hirveän matala, että pystyt syödä mukavasti
  -näin työpistelle jää reilusti tilaa oikean tai vasemman seinän vieressä

  Anteeksi kirjoitus virheistä. Suomi ei ole mun äidinkieli ;)
  Sisustamisen iloa!

 • Jenni

  Mielenkiintoisia ideoita sinullakin Elena. :) Haluaisin säilyttää niin vanhoja kalusteitani niin paljon kuin mahdollista, koska ne on rakkaudella aikojen saatossa hankittu ja valittu (ruokailukalustoa lukuunottamatta), ja budjettikin on sisustamisessa tällä hetkelllä varsin rajallinen, joten valitettavasti noin monet uudet hankinnat eivät tule nyt kyseeseen. Mutta hauska kuulla tällaisia ihan uudenlaisiakin visioita, miten tilan voisi toteuttaa. :)

 • tuulia

  Itse valitsisin I:vaihtoehdon, en ainakaan itse haluaisi sohvalla rentoutuessani katsella työpöytää, jossa odottaa muunmuassa tekemättömiä töitä.. Mutta toki tilanne on toinen jos työpisteestäsi tulee noin pirtsakka ja kaunis kuin ylläolevat:)

 • Irkku O.

  En malta olla liputtamatta satulatuolin puolesta. Itselläni on sellainen kapeampi malli. Silti alussa oli vähän John Wayne -fiilis, mutta monelta selkäsäryltä olen sittemmin säästynyt. Tuoli ei ole välttämättä se esteetikon silmää hivelevin, mutta selkänojattomana se mahtuu pöydän alle pois silmistä kun ei ole käytössä.

 • Elisa

  Vähän samaa mietin, että jänniä töitä ihmiset tekevät kun niissä tarvitaan siveltimiä mutta ei maaleja, lankapuhelinta, erilaisia koriste-esineitä jne., ja vain yhdessä kuvassa puolittain näkyvissä on printteri :D. Laturinjohtokasoja ja sen sellaista ei myöskään näy, eikä niitä mun työpisteessä aina majailevia muistilappujen ja paperipinojen armeijoita. Mutta toki nämä ovat vain inspiraatiokuvia ja yhtä kaukana reaalimaailmasta kuin vaikka muotikuvat :)

 • -u

  älä tuki nurkkia, vaan anna ilman kiertää. tekee tilasta mielenkiintoisemman myös

 • Ihania nuo kaikki työtilan ideakuvat, voisin ottaa niistä minkä vaan. Ja ps. Madmen on suosikki aivot narikkaan -sarja myös täällä! :)

 • ninni

  Saako vielä kommentoida? Näin ammattilaisen silmin (kröhöm) lähtisin E:llä liikkeelle, mutta niin että koko vasen seinä olisi kirjahyllyä työpisteellä varustettuna. Jos stringin hinta ko kokonaisuudella ahdistaa, voit kurkata klassisen elfa tai sovella järjestelmän puolelle.
  n 300mm syvää hyllyä voisi vetää reilusti ruokapödän kohdalle asti, riippuen toki onko tavaraa ja kirjoja koko matkalle :) ruokapöytä hieman hyllystä irti, sohva ikkunan alle ja nojatuoli rennosti sen eteen + iso matto ja koko olkkari jää tilavamman oloiseksi.
  Ja en tietenkään lukenut kaikkia aikaisempia kommenteja, joten ehkä olit jo päätynyt toiseen vaihtoehtoon.

 • n

  Ooh ihana postaus!
  Aivan liikaa hyviä vaihtoehtoja olet keksinyt… E on ehkä mielestäni paras ! :)

 • Tuulikki

  Musta sun kannattaisi järjestellä olohuone tuon E-suunnitelman mukaan, paitsi siten, että nojatuoli ja työpiste vaihtavat paikkaa. Siten ruokapöytä ja sohva muodostaisi tavallaan ”oleskeluvyöhykkeen” jota työpöytä ei katkaisisi. Toiselle puolelle huonetta sitten taas työpiste ja kirjahylly muodostaisivat luontevan parin. :)

Related posts