17/04/13

Rappioromantikon Tallinna

13 71 P4134574.JPG

Minun on ollut tarkoitus kirjoitella tuosta viime viikonloppuisesta Tallinnan reissusta, mutta en ole vieläkään ehtinyt. Kameraan tallentui matkan varrelta paljon kuvasatoa ja pysäyttävimmät kuvat nappasin kyllä mahtavalta opastetulta kävelyretkeltämme Kalamajan alueella. Kyseessä on vanha teollisuusalue, jossa on ränsistyneiden tehdasrakennusten lisäksi myös kauniita vanhoja puutaloja. Visit Estonian edustaja kuvaili aluetta Viron Pispalaksi, ja ainakin sieltä puutalokortteleista löytyi samankaltaista boheemia henkeä. Piipahdin Kalamajassa ja Telliskiven alueella pikaisesti jo viime marraskuisella reissullani Tallinnaan, mutta oli erityisen antoisaa kierrellä seutua oppaan kanssa, joka osasi kertoa esimerkiksi rakennusten historiasta. 

P4134576.JPG

Ihastuin muiden bloggaajien tavoin rappioromanttiseen tunnelmaan, joka suorastaan huokui ränsistyneistä taloista ja hylätyistä tehdasrakennuksista. Monet kameraan tallentuneista maisemista ja näkymistä ovat kaikkea muuta kuin kauniita, mutta myös rumassa ja rikkonaisessa on kiinnostavaa estetiikkaa. Ainakin ne ovat usein monella tapaa kiinnostavampia kuin siloitellut julkisivut. Jotenkin tuollaiseen maisemaan liittyy sellainen pysähtyneisyyden tunne, vaikka todellisuudessa kulttuuriväki on ottanut hylättyjä alueita innolla omaan käyttöönsä ja oikeastaan Kalamajan ja Telliskiven kulmat ovat varmaan Tallinan trendikkäimpiä nykyään. Turistina tuonne ei ehkä ilman vinkkausta osaisi eksyä, joten painakaahan nyt nimet muistiin. :)

P4134671.JPG

Napsin joitakin kuvia ainakin Telliskiven alueella jo viime marraskuussa, jolloin ilma oli kutakunkin yhtä harmaa kuin viime viikonloppunakin. Tuo harmaus jotenkin sopii tuohon ränsistyneeseen tunnelmaan, mutta olisipa silti hienoa päästä joskus tsekkaamaan nuo kulmat kesäisemmässä valossa ja vehreämpänä vuodenaikana. Jos menette käymään Tallinnassa ja rappioromantiikka viehättää, niin suosittelen ehdottomasti kävelyretkeä Kalamajaan ja Telliskiveen. Molemmat alueet ovat vähitellen nousemassa uuteen kukoistukseen ja noilta kulmilta löytyy esimerkiksi paljon trendikkäitä pieniä ravintoloita ja kahviloita sekä pieniä design-putiikkeja, mutta niistä luvassa erikseen juttua sitten vielä myöhemmin.

 P4134580.JPG

P4134582.JPG

P4134583.JPG

P4134584.JPG

P4134585.JPG

P4134586.JPG

P4134587.JPG

P4134588.JPG

P4134592.JPG

P4134598.JPG

P4134599.JPG

P4134612.JPG

P4134613.JPG

P4134616.JPG

P4134617.JPG

P4134626.JPG

P4134628.JPG

P4134629.JPG

P4134631.JPG

P4134637.JPG

P4134641.JPG

P4134670.JPG

PB170355.JPG

PB170377.JPG

Kuvat: Jenni Rotonen / Pupulandia

Tags: , ,

Categorised in: Elämä, Matkat

13 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Milena

  Ihanaa että postasit nuo kuvat! Tulin samalla tietoiseksi tuosta ’rappioromantiikka’ termistä. Tuli taas yksi uusi syy käydä Tallinnassa :)

 • mar

  Tuo Patarein vankila on muuten käymisen arvoinen paikka, vielä kun se siinä on. Tosin romantiikka on siitä rappiosta kaukana.

 • Marjukka

  Malttamattomana odotan postaustasi noista design-putiikeista!

 • Kairo

  Jos haluut ihan oikeeta rappioromantiikkaa, sit tee päiväretki Tallinnan Taga-Kopliin. Oikeastaan siellä on asia ja elämä romantiikasta aika kaukana.

 • jennie

  Oletko koskaan käynyt Helsingissä Kruunuvuoren hylätyllä huvila-alueella? On myös erittäin mielenkiintoinen ja näkemisen arvoinen paikka.

 • Jenni

  Suosittelen todellakin käymään Tallinnassa ja piipahtamaan vähän Vanhaa kaupunkia kauempanakin. :) Sieltä löytyy tosi kiinnostavia paikkoja ja kohteita!

 • Jenni

  Kiitos! :) Tuolla heräsi kyllä halu kuvata vaikka mitä!

 • Jenni

  Tällä reissulla ei valitettavasti ollut aikaa käydä sisällä asti, mutta pitää yrittää ensi kerralla! Kiitos vinkistä. :)

 • Jenni

  Tulossa on, kunhan vain kiireiltäni ehdin! :)

 • Jenni

  Pitää joskus mennä katselemaan ihan uusiakin kulmia, jos viipyy tuolla hiukan pidempään. Nuo pikaiset viikonloppureissut ovat aina ajan puolesta niin rajallisia ajan puolesta.

 • Jenni

  Enpä ole! Joten kiitos vinkistä, pitää ehdottomasti käydä joskus tsekkaamassa. :)

 • edOh, my favorite was the Blue Budgie Oval Pendant. I had at least 4 or 5 blue budgies over the course of my childhood. They always seemed to fly away out a door left open. I sure hope I win a pendant. I would love to have one.4e

Related posts