15/04/13

Maanantaipäivän piristykset

11 49 monday.jpg

Maanantait ovat aina vähän vaikeita. Olen onnellinen, että nykyään saan yrittäjänä saa itse aikatauluttaa arkeni, joten voin vaikka maanantaiaamuisin ottaa hiukan iisimmin, jos siltä tuntuu. Toisaalta freelancerin ja yrittäjän elämään kuuluu samanaikaisesti se, että vapaa-aikaa ei useinkaan kamalasti ole – sitähän se on, valintoja. Ja kaikessa on puolensa. :) Nautin kuitenkin tämänhetkisestä vapaudestani kovasti. Olen miettinyt, miten viikon saisi startattua parhaalla mahdollisella tavalla ja miten maanantait saisi tuntumaan vähemmän tympeiltä noin ihan yleisesti ottaen… Olen tullut siihen lopputulokseen, että parhaita keinoja on, kun maanantaille on suunniteltu jotakin erityisen kivaa ohjelmaa, joka saa oikeastaan odottamaan tuota päivää. 

Olen sitä mieltä, että pieni hemmottelu kuuluu elämään toisinaan, joten miksi ei ajoittaisi noita pieniä arkisia hemmotteluhetkiä juuri sille maanantaipäivälle, joka on muutenkin vähän vaikea ja tympeä. Suorastaan fantastinen ajatus, vaikka itse sanonkin. ;) Haha! Olen itse menossa tänään hierontaan, ja huomasin, että tuo pieni hemmottelutuokio sai minut suorastaan odottamaan maanantaita. Harvoin sitä sunnuntaina tuumii, että olisipa jo huominen. Mutta ehkä olisi syytä keksiä maanantaille jotain niin mukavaa, että olisi aihetta ajatella juuri noin! Yritin keksiä jotain kivoja juttuja, millä maanantaipäiviä voisi piristää, joten poimikaahan listasta ideat talteen ja keksikää lisää kommenttiosion puolella! 

 • aamiaistreffit kaverin kanssa kahvilassa (tai ihan vain treffit rakkaan ystävän kanssa)
 • hemmottelutuokio kuten hieronta, kasvohoito, manikyyri, jalkahoito, tms.
 • elokuvailta leffateatterissa tai kotisohvalla
 • lempiruoan kokkaaminen päivälliseksi tai vapautus ruoanlaitosta ravintolassa
 • visiitti kukkakauppaan ja tuoreet ihanat kukkaset
 • piipahdus lehtikioskille ja inspiroivaan lehteen uppoutuminen viltin alla (älä unohda kynttilöitä! ;))
 • yökyläily ystävän kanssa sunnuntaina, joten maanantaina ei tarvitse herätä yksin (ja yhdessä voi tehdä ihanan aamiaisen)
 • lounastreffit astetta fiinimmässä paikassa
 • sporttihetki heti aamutuimaan esimerkiksi joogan tai jonkun lempeän lajin parissa (ei ehkä niin hemmottelua monelle, mutta saa takuulla viikon starttaamaan hyvissä tunnelmissa)
 • jokin kiva harrastus, joka tapahtuu juuri maanantaisin

Kuva: Pinterest (alkuperäinen lähde ei tiedossa)

Tags: ,

Categorised in: Elämä

11 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Hyvä huomio, sillä helposti sitä tulee ajatelleeksi, että maanantaisin ”kuuluu” paiskia kovasti töitä. Itse olen yleensä maanantaisin niin väsynyt, että olen ottanut tavaksi sallia itselleni rentoutumista leffan tai hyvän lehden/kirjan parissa aina iltapäivisin :) Heti tulee parempi fiilis!

 • Olen aina tähän päivään asti odottanut maanantaita innolla saksan opiskelun vuoksi. Valitettavasti tuo kurssi (kansalaisopisto..) loppuu tänään kevään osalta.. :( Jotain uutta kivaa pitäisi siis keksiä!

 • Suvi

  Hoo, tää tuli kuin tilauksesta! Oon ettimässä kesätöitä (vähän epätoivoisesti…) vaikka väsyttää ja mietin et mitähän sitä tekis et virkistyis ja ajattelin pitää tauon ja klikata tänne, hyviä vinkkejä :).

 • Hmm, kuulostaa tosi hyvältä :D Tällaisena sadepäivänä olisi ihanaa vain kääriytyä viltin alle lukemaan jotain hyvää kirjaa.

  http://www.nymfimaatti.blogspot.fi

 • Sofia

  Tosi hyvä idea piristää maanantaipäiviä jollain extralla!Pitää ottaa käytäntöön! :) Usein sitä kehittelee semmosia juttuja just nimenomaa esim. perjantaille, vaik sillon fiilis on yleensä joka tapauksessa katossa! ;) Ps. ihana blogi sulla, mahtava tyyppi olet. Ekaa kertaa kommentoin, vaik olen jo monta kuukautta lukenut tätä.

 • P

  Rupesin miettimään, että taidan olla aika onnekas, sillä jo jonkin aikaa olen odottanut kovastikin maanantaita ihan vaan siksi, että pääsen töihin. Niin hyvin olen viimeaikoina siellä viihtynyt. ja kasvanut rakastamaan työtäni…En nyt tarkoita kuulostaa ärsyttävältä;)
  Ehkä maanantai ei koskaan ole ollut superinhokkipäiväni.
  Ja jostain syystä torstai on aina ollut suosikkini. Se ei lole liitynyt mihinkään tapahtumaan, vaan ihan vaan tostain tunnelmaan. Kai viikko on jotenkin voiton puolella siinä kohtaa…

 • Sulla on kerta kaikkiaan loistava asenne. :)

 • Heidi

  Tässä maanantainvirkistysterveiset tiistaihin ja koontia viimeaikaisen pohjalta: Jenni, olet upea ja vahva nainen.

  Tätä postausta ja vinkkilistaasi lukiessa tuli erityisen hyvä mieli, vaikka en oikeastaan voikaan sanoa arkipäivien tuottavan itselleni erityisiä motivaatio-ongelmia. Omassa elämässäni väitöskirja tahtoo kuitenkin tunkea aina mukaan kaikkialle, joten koetan muistaa Special Agent Dale Cooperin neuvon antaa itselleen joka päivä pieni lahja. Tänään teoriakirja tökki, joten annoin itselleni lahjaksi lasillisen valkoviiniä kuppilassa kirjan kyytipoikana, ja ajauduin sattumalta keskusteluun hurmaavan, maailmaa kiertäneen vanhan herrasmiehen kanssa. Minusta tuntuu, että kuljen kohtaamisen jälkilämmöllä loppuviikonkin :>

 • Tricia

  Heips!! Näin Nelliinan blogissa kuvia Tallinnan reissustanne ja heti kärsimättömänä halusin tulla kyselemään, että mistä pinkki piposi on? :D Olen nyt Hesassa käymässä niin olisi hyvä sauma päästä shoppailemaan. Kiitos ja kumarrus!!

 • n

  Kiitos ihanasta ideasta :)

 • Ihania ideoita! Itselläni on balettitunnit aina juuri maanantaisin. Arkeen paluu hoituu soljuvammin, kun illalla pääsee sipsuttelemaan. :)

Related posts