15/04/13

Häivähdys Japania keittiössä

15 67 P4114433.JPG

Bongasin jokin aika sitten lähikukkakaupastani Florannasta mielettömän kauniita astioita. Kukkakauppias oli nähnyt näitä astioita myynnissä Hollannissa ja päättänyt, että ottaa niitä kukkien ohelle myyntiin, koska ihastui niihin niin palavasti. Nähtyäni sinivalkoiset japanilaiskulhot ensi kerran ihastuin minäkin. Koska en osannut päättää, kummasta kuvioinnista pidin enemmän, otin molempia. Kulhot on siis valmistettu Japanissa ja niissä on valkoisella pohjalla sinisiä kuvioita. Ne ovat juuri sellaiset täydellisen kokoiset, että niitä voi käyttää näppärästi moneen eri tarkoitukseen: keittokulhoina, murokulhoina tai vaikka tarjoiluastioina. Toistaiseksi ne ovat nököttäneet tuossa keittiössä ihan vain kaunistamassa maisemaa. :) Hintaa kaunokaisilla oli 12 e/kpl. Olen alkanut kallistua astioiden suhteen siihen lopputulokseen, että ehkä kokoan oman kokoelmani vähän sikin sokin eri astiastoista, enkä edes ala kerätä mitään yhtä tiettyä sarjaa. Tuleepahan sitten ainakin oman näköinen. :) Ihastuitteko näihin kulhoihin yhtä kovasti kuin minä?

P4114439.JPG P4114444.JPG P4114450.JPG P4114448.JPG P4114453.JPG

Kuvat: Jenni Rotonen / Pupulandia

Tags: ,

Categorised in: Elämä, Koti

15 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Minä ihastuin ja aivan yhtä paljon! Kotona onkin lähes samanlaiset (klassiset japanilaiset kuosit), jotka ostin asuessamme Japanissa. Ja siksi oli pakko kommentoida, koska mulle kävi juuri samalla tavalla eli en osaanut päättää, siispä ostin molemmat.. Japanilainen käyttäisi noita todnäk ramen-nuudeleiden syömiseen. Kaunistakaunista.

 • Bluebird

  Oi kyllä!

 • n

  Aivan ihanat !

 • Ilona

  Tosi sievät! Minusta on ihana idea koota astiasto itse eikä ostaa valmista sarjaa.

 • Mielettömän suloisia astioita! Itse tykkään hirmuisesti siitä, että astiastoon kuuluu paljon erilaisia ja erinäköisiä yksilöitä. Se on jotenkin tosi piristävää, ja sillä saa todellakin oman näköisen kokoelman :)

 • Upeat! Mulla on heikkous juuri tuommoisiin pieniin kulhoihin, nykyään harvoin tulee edes käytettyä matalia lautasia kun meikä syö kaiken kulhosta. :D

 • Emmi L.

  Voi miten mielettömän kauniita ja suloisia kulhoja :)

  Emmi L.
  http://happyfeetingblogi.blogspot.com

 • Mia

  Ooooo :) Ihania…

 • t.k.o

  samantapaisia jaanilaisia kippoja keräilen kirppiksiltä. kiva kun kaikki on vähän erikuosisia.

 • t.k.o

  *japanilaisia

 • Nalletar

  Sinivalkoiset astiat ovat kaikkein kauneimpia, toisena tulevat
  tietyt vaaleanpunaiset ruusukuviot. Tunnustaudun romantikoksi ja isoäidiksi.

 • m

  Sinivalkoiset astiat, ja erilaiset kipot ja kupit noin muutenkin, on myös meikätytön heikko kohta. Sopisivat nätisti yhteen 24h Tuokion kanssa, jota meidän astiakaapissa majailee.

  Ja oikeasti, haluan vielä korostaa, että kauniit astiat voivat todella parantaa elämänlaatua. Itse olen joka päivä ihan mielettömän onnellinen, kun saan nauttia ruokani kauniilta lautaselta. Ne pienet asiat. ;-)

 • lotta

  aaaaa mä ainakin ihastuin!

 • A

  Stockmannilla on samankaltaisia kulhoja myynnissä, ja niitä on saatavilla useissa eri väreissä:

  https://stockmann.com/p/fi/CNB-Oriental-Selection-kulho-15-cm/506959/11412/11412?itemId=506960

 • Maia

  Asun tällä hetkellä Hollannissa ja ostin näitä vuosi sitten! En minäkään osannut päättää eli hankin kahta printtia :-)

Related posts