11/04/13

Oi ihana Oiva

34 78 valanti-oiva3.png

Yksi tärkeimmistä hankinnoistani tänne uuteen kotiin on sohva, joten olen viettänyt muuton jälkeen aika paljon aikaa huonekaluliikkeiden sivuilla surffaten ja käynyt koeistumassa sohvia aina, kun olen sopivasti kulkenut jonkun huonekalukaupan ohi. Olohuoneessa on tosiaan tällä hetkellä vain ruokapöytä tuoleineen sekä kirjahylly ja nojatuoli, mutta tarkoituksena sinne olisi hankkia vielä sohva ja mahdollisesti tehdä johonkin kohtaan sinne myös jonkinlainen työnurkkaus. Ykköshankinta on kuitenkin se sohva, sillä suurena ja hallitsevana huonekaluna se määrittelee muuta sisustusta melko paljon. Olenkin päättänyt, että ennen sohvaa en hanki olkkariin mitään. 

valanti-oiva1.jpg

Tuttavan vinkkauksesta tutustuin kotimaiseen huonekalumerkki Valantiin, jonka olin jotenkin ihmeen kaupalla onnistunut missaamaan aiemmin. Ja nyt minulle on syntynyt suorastaan pakkomielle Valantin Oiva-nimisestä sohvasta. Se ei ihan asetu budjettiini (joskaan ei silti ole mikään ihan mahdottoman hintainen), mutta tuo sohva on minusta suorastaan täydellinen! En nimittäin ole oikein osannut päättää, että haluaisinko sellaisen hiukan siromman  sohvan vai oikein kunnon löhösohvan, ja kappas, tuossa Oivassa yhdistyvät mielestäni täydellisesti molemmat! Malli on tuollainen vähän 50-lukua henkivä skarppi ja siro, mutta samaan aikaan sohva näyttää sellaiselta rennolta ja äärettömän mukavalta myös löhöilyä ajatellen. Nyt kun olen saanut tuosta tällaisen pakkomielteen, niin tuntuu, että mikään muu ei oikein kiinnosta. Argh! :D Kävin tänään jopa koeistumassa tuon kaunokaisen Valantin omassa liikkeessä siinä Hietsun torin laidalla, kun olin lounaalla kauppahallissa. Eikä se koeistuskelu kyllä ainakaan parantanut tätä sohvakuumetta ollenkaan. Värihaaveissa olisi joku vaalea sävy, luonnonvalkoinen, kermanvaalea tai vaalea harmaa valkoisilla tai puunvärisillä jaloilla. Koon taas on oltava kolmen istuttava, jotta siinä mahtuu tarpeen vaatiessa nukkumaan joku. Jos tulee mieleen joitakin muita ihania sohvakaunokaisia, niin saa vinkkailla. Mutta luulenpa, että tuohon silti päädyn – tingin vaikka sitten jostain muusta. Mitenkäs te muut, ymmärrättekö, miksi sydämeni sykkii juuri Oivalle?

valanti-oiva2.jpg

Tags: , ,

Categorised in: Elämä, Koti

34 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Henna

  Tyyliltään toi on kyllä kiva, meillä on vähän ton tyylinen, ostettu Iskusta, tosin hieman lyhyemmillä jaloilla ja leveimmillä käsinojilla (mikä on muuten pelkkää plussaa koska siihen saa laitettua teemukin ja ei muuten kaadu). Ehkä tosiaan vain kiertely ja koeistuminen auttaa löytämään sen oikean :) Sohvaan mielestäni kuitenkin kannattaa panostaa koska sen on hyvä kestää vuosia, vuosikymmeniä mieluiten ja sen tulee olla tukeva istua. Valitettavasti halvalla ei voi saada hyvää sohvaa.
  Olin tuossa pari viikkoa sitten mummoni luona kyläilemässä ja hänellä on n. 30 vuotta vanha sohvakalusto ja vielä ns. ryhdissään vaikka niissä on 12 lastenlasta ja viime vuosina myös lastenlastenlapset telmineet.

 • Jenni

  Minä tykästyin tässä juuri tuohon korkeiden jalkojen ja kapeampien käsinojien mukanaan tuomaan sirouteen. Kun tuo pohjaosa on hiukan normaalia korkeammalla, syntyy juuri se siro 50-lukufiilis. :) Aiemmassa sohvassa oli juuri sellaiset leveät käsinojat, mutten kyllä pitänyt teekuppia siinä silloinkaan – pelkäsin kai, että vahinkoja voisi helposti sattua. Mutta tässä jotenkin kolahtaa kaikki. :) Niinhän se taitaa olla, että halvalla ei saa laatua, mutta pitää nyt hiukan vielä tuumailla ja laskeskella. Minunkin vanhemmillani on joskus 80-luvulla ostettu sohva, joka on edelleen napakkuudeltaan ja kunnoltaan kuin uusi. Uskomattoman hyvää tekoa!

 • Katja

  Itselläni on kiikarissa melko samanlainen sohva, joskin tämän bongasin Ikeasta. Väriä en vielä ole osannut päättää, ja muuttaakin aion vasta syksyllä, joten aikaahan tässä vielä on. Tässä kuitenkin se bongaamani sohva :) http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/S69840518/#/S79883324

 • Nau

  Oivassahan on kaikki täysin kohdallaan! Rakastan 50-luvun henkeä huonekaluissa, ja tässä sohvassa tuo henki näyttäisi kohtaavan mukavuuden täydellisesti.

 • Ymmärrystä löytyy, juurikin tuo 50-lukulainen tunnelma kolahtaa. Itse haaveilin muuton kynnyksellä Adean Story -sohvasta (ja haaveilen edelleen), mutta hintalapun vuoksi päädyttiin lopulta Adean Bandiin. Story olisi ollut vähän jykevämpi, että toisaalta Bandissa yhdistyy nimenomaan nuo kaksi ominaisuutta, keveys ja löhöiltävyys.

 • HM

  Heippa Jenni,

  Meillä on tuo Oiva, ja minusta se on ihana sohva.

  Ostopäätöstä ei hei kantsi miettiä kauaa koska sen jälkeen edessä on verhoilun valinta, johon ainakin itse uppouduin ikiajaks. Valantilla on toki ne valmisvaihtoehdot kankaisiin, jotka on aina kauniita, mutta jos valmissetissä ei ole just jotain mitä haluaa niin Kirsi on loistava kankaissa ja täydellinen ehdottelija ja apu valitsemaan niistä miljoonasta fiileristä mitä heilläkin nurkissa on.

  Meidän sohva on säilynyt kolmisen vuotta superhyväkuntoisena, ja on musta ryhdikäs mutta rento. Tyynyjäkään ei tarvi olla työntelemässä paikoilleen joka löhöilyn jäljiltä, eli sohva on tavallaan semmonen luotettava :)

  Musta on myös kiva että se on valmistettu kokonaisuudessaan Suomessa. Ai niin, ja sohvanhan saa tilattua minkä kokoisena vain.

  Eli täällä toinen fani, suosittelen kotoisaa Oivaa.

 • LiK

  Meinasin juuri tulla sanomaan Karlstadista! Meillä on juuri tuo kolmen istuttava ja se on oikeasti hyvä sohva. Parasta on lisäksi se, että voit kustomoida sohvaa Bemz:in (irtopäälliset) tai PrettyPegs:in (upeita jalkoja sohvaan) avulla. Esim. 50-lukua saisit modernisti Ikean omalla Eldris-päällisellä ja Kurt tai Estelle jaloissa PrettyPegsistä!
  Ja mitä sohvan laatuun tulee, niin omat Ikealaiset on kestäneet vuosia, ihan samalla lailla kuin muutkin. Meidän vanha Klippan on 12 vuotta vanha ja tällä hetkellä täysin kunnossa, vaikka on välissä kerennyt olla useamman vuoden nuorisoseuran käytössä:D Ikealaisissa on myös isona etuna toi vaihdeltavuus, jolla saa sohvan käyttöaikaa lisättyä vuosikymmeniksi, vaikka oma tyyli, asunnot ja perheen koko vaihtelisikin.
  Toivottavasti löydät ihanan sohvan kotiisi, Jenni!:)

 • Hanna

  Oiva näyttää ihanalta sohvalta, ja ehkä samanoloiselta kuin oma Vepsäläiseltä ostettu Innovation-vuodesohva. Kauniin siro ja hyvä istua, sitäpaitsi on melko edullinen vuodesohvaksi! Saa valkoisena ja mustana tekonahkaisena, itsellä valkoinen ja olen ollut puolitoista vuotta supertyytyväinen. :)

  http://www.sisustusblogi.fi/wp-content/uploads/2009/11/splitback.jpg Tuossa vielä kuva sohvasta, selkänojan saa siis alas vaikka vain tosielta puolelta, miten itse käytän sohvaa paljon. ;)

 • Ymmärrän täysin ihastuksesi, varsinkin toi valkonen on niin ihana!

 • On kyllä superkaunis sohva. Nimenomaan siro ja pehmoinen samassa paketissa. Minä ottaisin vaaleanharmaan. :)

 • K

  Kaunis sohva! Itse päädyin samanhenkiseen Adean Wilhelmiin ihanalla villasekoitekankaalla. En kyllä ole katunut vaikka olikin hieman hintavampi.

 • E

  Hei! Meillä on ikioma Oiva, juuri noilla väreillä kuin tuossa keskimmäisessä kuvassa. Myös koko on sama ”kahden istuttava” (eli tuo, jossa on kaksi istuintyynyä), vaikka tosiasiassa sohvalle mahtuu helposti neljä.

  Oiva on ollut jokaisen pennin arvoinen. Mukava löhösohva, mutta silti ryhdikkään näköinen. Itsekin rakastan korkeita jalkoja, jotka luovat kevyen vaikutelman.

  Minulla oli aikoinaan samanlainen pakkomielle tähän Valantin kaunokaiseen, eikä mikään muu sohva enää tuntunut tämän jälkeen hyvältä. Onneksi emme tyytyneetkään mihinkään toiseksi parhaaseen vaihtoehtoon. Muuten olisi jäänyt kyllä Oiva kummittelemään mieleen! :)

  Voin siis suositella!

 • Lotta

  Minulla on kotona juuri tämä sohva ja suosittelen sitä paljon! Todella mukava istua, ja myös nukkua!:) värivaihtoehtoja on monia ja samoin myös jalkoja löytyy erilaisia!

 • Lotta

  Siis katjan linkkaama ikean sohva :)

 • Paula

  Oiva näyttää todella kauniilta! Itse olen ollut jo vuosia todella tyytyväinen omaan sohvaani – Interfacen Bluesiin. Sekin tuntui ostettaessa todella kallilta, mutta on ollut jokaisen euron arvoinen eikä ikä näy missään!

 • Nipsuu

  En tiedä onko tätä soveliasta kysyä, mutta tulipa vain mieleen :). Jätitkö kaikki entisen huonekalut, jotka ostitte silloin entisen poikaystäväsi kanssa, niin vanhaan kotiin? JOtenkin muistelisin, että puhuit silloin sohvaostoista ja joistakin muistakin huonekaluista, joiden ostelua esittelit silloin aiemmin?

 • Jenni

  Meillä ei ollut muita yhteisiä isompia kalusteita kuin sohva ja sänky. Minä sain sängyn, exä sohvan.

 • Heh, luulin otsikosta, että tarkoitat Oiva Toikkaa ja aloin jo miettiä, että ei kai se nyt sentäs sohvia suunnittele… :D Mutta ihana mies sekin! :D

 • Nymfimaatti

  Todella Oivallinen valinta (heh heh)!

  http://www.nymfimaatti.blogspot.fi

 • Suvi

  Itse olen haaveillut Muuton Rest-sohvasta. Se on vähän muhkeampi kuin Oiva, mutta silti siroilla jaloilla eikä kuitenkaan liiaksi muistuta elefanttia kävelemässä puujaloilla.
  Oivakin on kyllä aika ihana! Täytyy tsekata molemmat, kun josssain välissä pääsemme sohvakaupoille. Nykyinen sohvamme on hirveä ja vanha Sotka(emme ole maksaneet siitä), jonka kangas on hirveässä kunnossa, mutta uutta sohvaa ei tule, ennen kuin on varaa ostaa juuri se, minkä haluan.

 • Jenni

  Oi, tuo Muuton sohva näyttää jotenkin tosi symppikseltä. :D Sellainen hauskalla tavalla muhkea. Kiva kuulla teidän muidenkin sohvahaaveita! Vielä ei ole mieli Oivan suhteen muuttunut, mutta on hyvä tutkailla muukin tarjonta ennen ostopäätöstä. :)

 • Jenni

  Ikealla on kyllä hyvännäköisiä sohvia ja olen kuullut niiden kestävyydestäkin hyvää. Irroitettavat ja vaihdettavat päälliset ovat myös iso plussa. :) Haluaisin kuitenkin nyt kerralla sellaisen sohvan, joka oikein sykähdyttää kunnolla ja noista Ikean tämänhetkisistä malleista mikään ei saanut sydäntäni lepattamaan. Harmi sinänsä, koska olisivat olleet niin edullisia!

 • Jenni

  Mahtavaa, että muutkin ovat ihastuneet Oivaan. :) Tässä sohvassa nimenomaan se siro 50-luvun estetiikka kohtaa mukavan löhöiltävyyden, mikä on aika harvinainen kombo. :)

 • Jenni

  50-luvun tunnelma kolahtaa myös minuun. Se kierrätyskeskuksesta aikanaan pelastettu nojatuolinikin taitaa olla 50-luvulta peräisin. :) Molemmat noista Adean sohvista näyttävät ihanan muhkeilta ja mukavilta, mutta itse tykkään tuosta Bandista juuri siksi, että siinä on sellainen kepeämpi ilme. Hyvä valinta varmasti! :)

 • Jenni

  Mahtavaa kuulla ihan käyttökokemuksiakin Oivan omistajalta! :) Ehdin jo tutkailla niitä verhoiluvaihtoehtoja siellä Valantin liikkeessä ja totesin, että olen lähes vakuuttunut siitä, että Oiva on meikäläisen sohva, mutta auta armias sen kangasvalinnan kanssa! Hyviä vaihtoehtoja on niin monia, että tuntui aika vaikealta. Olen onneksi rajannut jo värivaihtoehdot aika vähiin, joten se helpottaa valintaa hiukan. Myös materiaaleissa tein jo alustavaa suunnittelua, mutta katson asiaa sitten uudemman kerran vielä, kun menen liikkeeseen uudelleen ja toivon mukaan pääsen itse Kirsin juttusille. :) Ja pakko sanoa, että arvostan Valantissa kyllä tuota kotimaisuutta ja sitä, että se valmistetaan kokonaan Suomessa. Plussaa annan myös noista joustavista kokovaihtoehdoista sekä irtopäällisistä. :)

 • Jenni

  Hyvä tietää, että noita Ikea-sohviakin saa kutomoitua! :) Olen kuullut hyvää myös aiemmin Ikean laadusta sohvissa, mutta juuri tällä hetkellä valikoimassa ei ole oikein sellaista sohvaa, joka ihastuttaisi oikein kovasti. En haluaisi ottaa mitään kompromissisohvaa, joten pitää vielä katsella vaihtoehtoja. Mutta hyvä todellakin tietää, että noihin Ikean sohviin saa myös vaihtoehtoisia jalkoja ja päälliiä muualta. :)

 • Jenni

  Tuo teidänkin sohvanne näyttää näpsäkältä. :) Mietin myös nahkasohvaa, mutta vaihtoehtoja nyt harkittuani totesin, että haluan mieluummin kangasverhoilun. Yksi kriteeri minulla ovat myös käsinojat! :D Omistin aiemmin samantyyppisen sohvan kuin tuo teidän ja tunsin, että käsinojaton vaihtoehto ei ole löhöilyyn se paras. :) Tuo helppo vuodesohvaksi muuntaminen on kyllä aina tosi kätevä ominaisuus.

 • Jenni

  Ihanaa! Valkoisesta minäkin haaveilen, mutta se on kyllä sohvassa niin arka väri, että en ihan tiedä, uskallanko valkoista ottaa. :D

 • Jenni

  No nimenomaan! Tuossa on juuri täydellisesti yhdessä ne kaksi puolta, joiden välillä olen arponut. Nyt ei tarvitsisi tehdä kompromissia, kun saisi molemmat samassa sohvassa. :) Ja vaaleanharmaa on kyllä vahvoilla minunkin vaihtoehdoissani, mutta vielä vähän elättelen silti haaveita jostakin valkeammasta sävystä. ;)

 • Jenni

  Oi, tuo Adean Wilhelm on myös tosi kaunis – aika samanhenkinen kuin tämä, mutta käsinojat taitavat olla hiukan korkeammat. Potentiaalinen vaihtoehto tuokin! :)

 • Jenni

  Tuo kaksityynyinen taitaa virallisesti olla kolmen istuttava, mutta varmasti siihen pieniä pyllyjä mahtuu vielä yksi ekstraakin. ;) Kivaa kuulla kokemuksia juuri tuon sohvan omistajilta – auttaa ehdottomasti ostopäätöksen tekemisissä eli kiitos! Minulla on nyt vähän sama fiilis tuon sohvan suhteen kuin teilläkin aikanaa, joten voipa olla, että olohuoneessani nököttää pian myös oma Oiva. :D

 • Jenni

  Hahhaaa. Oiva Toikka on kyllä ihana, mutta nyt kyseessä oli sohva-kaimansa. ;)

 • Jenni

  Hihhiii! ;)

 • Kaunis sohva tuo Oiva! Adean Wilhelm on vähän saman tyylinen, mutta löhöilyä ajatellen Oiva näyttää kyllä mukavammalta. Olen itse muuttamassa kuun vaihteessa hieman isompaan asuntoon, ja koska en omista tällä hetkellä lainkaan sohvaa, käytin koko pääsiäisloman sohvien ruutushoppailuun. :) Muuton Rest-sohva on kyllä ihana, mutta ihan niin paljon en itse ole valmis maksamaan sohvasta. Päädyin lopulta tilaamaan Interfacen Sandin vaaleanharmaalla kankaalla ja puujaloilla. Sand ei näytä kuvissa mitenkään erikoiselta, joten en ollut etukäteen kiinnittänyt siihen suuremmin huomiota. Paikan päällä se kuitenkin tuntui heti oikealta. :)

Related posts