8/04/13

Mielenrauhaa maljakossa

7 61 P4044142.JPG

Totesin edellisen kerran muuttaessani uuteen asuntoon, että muutto vaatii kukkasia. Kun esteetikko joutuu viettämään sen pahvilaatikkoräjähdyksen ja muuttokaaoksen keskellä aikaa, on oltava jotakin kaunista ja rentouttavaa, mihin katseensa voi ahdistuksen hetkellä suunnata. Ja edellisen muuton yhteydessä ostin tähän tarkoitukseen ison kimpun oksaneilikoita, joille raivasin sotkun keskeltä yhden puhtaan nurkan ja tuijottelin sinne sitten zen-hyminöiden kera, kun epätoivo meinasi iskeä. :D Niinpä olin tällä kertaa kaukaa viisas ja marssin hetimiten muuton jälkimainingeissa kukkapuotiin ostamaan itselleni mielenrauhaa.

P4044103.JPG

Tykästyin viime keväänä suloiseen afrikantähdikkiin, jossa on kauniit valkoiset kukat. Totesin tuolloin, että kyseinen kukka näyttää siltä kuin tankoparsa olisi puhjennut kukkaan – ja siltä se näyttää minusta vieläkin. ;) En oikein tiedä mitä tapahtui, sillä edellisen kerran viikkotolkulla maljakossa kestäneiden kukkien varret mätänivät tällä kertaa vaasissa ihan parissa päivässä pilalle. Onneksi huomasin tilanteen, kun maljakon vesi meni oudon näköiseksi ja sain kukat vielä pelastettua. Napsin vain veden alla olleet varret katki ja tuikkasin puolella lyhentyneet kukkaset matalampaan maljakkoon. Toivon mukaan saan nauttia näistä nyt vielä monta päivää. :) Olen itse täydentänyt maljakkokokoelmaani huolella, koska sopivassa vaasissa kukat pääsevät aina parhaiten esille ja pätkityillekin varsille löytyy sitten aina sopiva maljakko!

P4084181.JPG P4084182.JPG

Tags: , ,

Categorised in: Elämä, Koti

7 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Sama vika täälläkin! Kukkakauppias lupasi, että kestää monta viikkoa kauniina maljakossa, mutta parin päivän jälkeen varsi oli mätä, ja katkesi maljakonreunan kohdalta. Harmittaa! Täytyy kysyä kauppiaalta, että mitä tein väärin vai oliko juuri tästä erästä kiinni.

 • Ihanat parsat <3

  Meilläkin alkaa kohta muuttokaaos, täytyypä ottaa kukkavinkkisi käyttöön. :) Tämän hetkinen ruukkunarsissi taitaa helpottaa orastavaa paniikkia tässä vanhassa asunnossa, mutta seuraavaan ostan kyllä värikkäitä tulppaaneja, neilikoita tai noita kukkivia parsoja! Tsemppiä pahvilaatikoiden keskelle!

 • ansku

  Itse lupasin palkita itseni kukilla sitten kun ikkunat on pesty! :D Suunnitelmissa oli myös muuten ruskeasävytteiseen olohuoneeseen hankkia verhot ja maljakko samaa, jotain kesäistä väriä :) Turkoosi olisi aika ihana..

 • Emmi L.

  Aivan upea toi maljakko, eikä kukat kyllä paljon jää kakkoseksi :) Taidan itsekin ostaa ensi viikonlopuksi kotiin kukkia!

  Emmi L.
  http://happyfeetingblogi.blogspot.com

 • Katerina Härkin
 • Näyttävät kauniilta lyhyinäkin!
  Postasin just yhden kirjasuosituksen…
  http://shoptravelfood.blogspot.hu/2013/04/happens-in-london.html

 • LauraT

  Hei Jenni,

  Tämä ei liity aiheeseen, mutta muistelisin että kirjoitit joskus aikaisemmin jutun hyvän näköisistä pyöräilykypäristä. Olisiko sinulla mahdollista laittaa siihen minulle linkkiä tai jopa mahdollisesti viitata aiheeseen uudestaan ajankohtaisesta vuodenajasta johtuen?

  Kiitos!
  -Laura

Related posts