8/04/13

Marimekon sisustus-syksy 2013

13 63 P4044122.JPG

Toivon todella, että teitä kiinnostavat sisustuslöpinät, sillä meikäläinen on nyt niin sisustusmoodissa, että juuri muu ei päässä pyöri. :D Olen huomannut sellaisen hassun asian, että pukeutumiseen ja sisustukseen inspikset menevät vähän kuin keskenään lomittain sykleissä. Olen nimittäin harvoin erityisen inspiroitunut molemmista yhtäaikaa. Käytännössä siis nyt, kun on menossa sisustuskausi, vaatteet kiinnostavat huomattavasti vähemmän! Ehkä osaltaan kyse on myös siitä, että tällä hetkellä ja lähitulevaisuudessa sisustushankinnat nielaisevat melkoisen loven budjetista, joten on hiukan priorisoitava, mihin rahaa ylipäänsä voi käyttää. 

P4044138.JPG

Olen tässä tehnyt joitain hankintojakin, mutta ajattelin ensin julkaista muutaman nappaamani kuvan Marimekon ensi syksyn sisustusjuttuja esitelleestä showroom-päivästä viime viikolta. Vaikka tuntuu ihan hassulta kurkistella jo syksyyn tässä vaiheessa, voihan sitä inspiroitua ja suunnitella jo ennakkoon. :) Ensi syksynä Marimekolta on tulossa sisustuspuolella muun muassa luonnosta ja sääilmiöistä inspiraationsa saanut Sääpäiväkirja-mallisto, Konkkaronkka-niminen aterinsarja ja myös Oiva-astiasto saa uusia osia. Minusta on aika hauskaa, että myös Marimekko tekee debyyttinsä nyt aterinpuolella! Konkkaronkka-sarjan idea on ollut se, että setin eri osat ovat vähän omannäköisiään ja kaikilla niistä on oma ”luonteensa”. Viehätyin itse erityisesti sarjan lusikoista, joissa muoto on hauskalla tavalla paljon pyöreämpi kuin mihin on totuttu.

P4044114.JPG

Tekstiilipuolella tykästyin kukkaiseen Oodi-kankaaseen luonnospiirrosta muistuttavassa mustavalkoisessa värissä sekä 70-lukua henkivissä voimakkaisssa väreissä sekä Maija Louekarin joulumallistoon suunnittelemaan Kuusikossa-kuosiin, joka tuo vihdoin joulukankaisiin jotain uutta. Tuota Kuusikossa-kuosia on nimittäin saatavilla myös mustavalkoisena ja tykkään naiivista printistä niin paljon, että vaikka en yleensä joulutekstiilejä hankikaan, niin tuota voisin jopa harkita. Jopa loputtoman kyllästymisen aiheuttaneesta Unikosta on syksylle tarjolla yllättävän kiva harmaa-pastellinen sävy, joka toimii nätisti juuri kuvan esimerkin tapaan lakanoissa. Taas saa todeta, että never say never

P4044127.JPG

Koska yksi tämän hetken suunnitteilla olevista sisustusjutuista omassa kodissa on erillinen työpöytä ja työnurkkaus, kiinnitän ihan erityisesti huomiota kaikkiin työpisteisiin poimiessani ideoita omaani varten. Myös Marimekolle oli sisustettu tuollainen pirtsakka työnurkkaus, jonka keskiössä olivat lapsekkaat eläinjulisteet. Nuo taitavat olla jotakin lasten sarjaa, mutta ainakin minä voisin hyvin ottaa tuollaisen tiikerin seinälleni loikkimaan. :D Näkyikö kuvissa mitään, mitä te jäätte ensi syksyltä odottamaan?

P4044120.JPG P4044121.JPG P4044124.JPG

Hauskat eläinjulisteet sulattivat meikäläisen sydämen. 

P4044108.JPG

Hempeän lempeä väritys Unikko-kuosissa näyttää hämmentävän hyvältä. :)

P4044107.JPG

Syksyn kankaissa näkyvät sää- ja luonto-teemat.

P4044116.JPG P4044126.JPG P4044125.JPG P4044128.JPG

Kuusikossa-kuosi koristaa myös joitakin syksyllä myyntiin tulevia astioita. 

P4044129.JPG P4044130.JPG

Mustavalkoisen ohella Kuusikossa-kuosia on saatavilla perinteisemmässä jouluvärissä.

P4044139.JPG

Yksi Oiva-astiaston uusista osista on maitokannua muistuttava kannu.

P4044136.JPG

Tags: , ,

Categorised in: Elämä, Koti

13 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Mer

  KIITOS ja Huomenta !
  Rakastan vaatteita, kenkia, laukkuja ja kaikkea niihin liittyvaa, mutta sisustus on myos NYT vienyt sydameni.
  Nyt haen enemman ideoita kotiin.. vahan kaikenlaisia ..
  sielta loytaa omansa ja muuttaa kodin tunnelmaa,
  joskus riittaa ihan pienia asia. Se on sita kodin ”asustamista”.
  En muuten tiennyt etta Marimekko tekee seinakalentereita.
  LISAA LISAA :-)

 • Totta – hempeä Unikko tosiaan näyttää hämmentävän hyvältä!

 • Tuntuu siltä, ettei kaikesta voi inspiroitua yhtäaikaa! Pinterest on aika hyvä indikaattori; välillä huomaa pelkät sisustuskuvat, toisinaan kiinnostavat vain tyyliasiat, leivokset kiinnostavat kyllä aina! ( Tämä on ehkä onni rahatilannetta ajatellen.) Mutta nuo sadeverhot, aivan ihanat. Täytyisi vaan saada ensin enemmän ikkunoita, taitaa tulla liian kalliit verhot… :D

 • Eiku nythän mä keksin! Ompelen syksyksi sademekon! Hihattoman ihanuuden pitkällä helmalla! JOOOO!

 • Näyttää HYVÄLTÄ! Aika retrolta, mutta päivitetyltä vuoteen 2013. :) En ala edes luetella, mitä kaikkea voisin noista kotiuttaa, lähes kaiken.

 • Krista

  Vaikka joulufani olenkin niin koskaan en ole joulutekstiileistä tykännyt, koska ne aina jotenkin liian jouluisia :) mutta itse voisin myöskin harkita tuota kuusikko teemaa…

 • nupsi

  apua, miten hyvältä ja freesiltä unikko voi näyttää! :O :D

 • ei jummi! aivan ihania. sama fiilis kuusikosta ja uudesta unikosta, ihmeellistä. :D

 • Vierailija

  Värikästä ja kaunista! Ah kevät :)

 • Esme

  Ihanaa, olet tehnyt kahdesta lempimerkistäni päivitykset peräkkäin! Kiitos!!

 • Iida

  Voi luoja, mitä ihanuuksia. Tuo pastellinen unikkokuosi näyttää totta tosiaan todella raikkaalta ja kauniilta.
  Olen myös himoinnut Marimekon astioita jo pitkään. Sukat makkaralla -mallisto on suosikkini ja myös nuo aterimet näyttävät ihanilta. Tästäpä taas täydennystä ylioppilaslahjojen toivelistaan…

 • Laura

  Sisustussyksy ;).

 • Katkera

  Aika hullua, että oltiin Marimekolla viimeviikolla muotoilijaopiskelijoina tutustumassa ja missään nimessä tuolla kakkoskerroksessa ei saanut ottaa valokuvia. Pikkasen tässä nyt katkerana katselen, että ei vissiin oo ihan samat säännöt kaikilla.

Related posts