2/04/13

Sisustushaaveilua

24 51 P4024092.JPG

Mitä enemmän aikaa vietän täällä uudessa kodissani, sitä enemmän olen siitä innoissani. :) On hassu tunne, kun asunto on yhtä aikaa uusi ja silti tavallaan vanha tuttu. Omat tutut kalusteet tekevät kodin ja kun katselen vanhoja tavaroitani uudessa ympäristössä, tulee tunne kuin olisin asunut täällä aina. Ja mikä ihaninta, ne tuntuvat kuin kuuluvan tänne. Ystäväni Tiia totesi viikonloppuna, että hänen mielestään ne sopviat tähän makuuhuoneeseen jopa paremmin kuin siihen entiseen. Mikäs sen parempaa. :) Minulla on kuulemma täydellinen Sex and the City -makuuhuone Carrien tapaan – mitä ikinä se tarkoittaakaan, haha.

P4024091.JPG

Voitteko uskoa, miten vaikealta tuntuu keskittyä työntekoon juuri nyt, kun pää pursuilee ainoastaan sisustusideoita ja -inspiraatiota. Hankintalistalla ovat siis uusi sohva, jonkinlainen työpöytä tai työpisteeseen sopiva järjestely, olohuoneen matto (se suloinen Pinocchio sopi niin hyvin entisen kodin lattialle, että sai jäädä sinne) ja pyykkikone (joka nyt ei sisustuksellisesti ole kovin kiinnostava elementti). Lisäksi joku irrallinen allaskaappi voisi olla kätevä kylpyhuoneessa. Haaveilen myös pyöreästä ruokapöydästä, uusista keittiön tuoleista sekä siitä ihanasta Tapiovaaran Mademoiselle-tuolista. Pitää nyt rauhassa katsella ja etsiskellä – haluaisin, ettei tähän kotiin tarvitsisi hankkia yhtäkään kompromissikalustetta. Mieluummin rakennan tätä sisustusta etsien niitä täydellisiä juttuja kuin hutiloin ja hötkyilen. Millaisia sisustusprojekteja teillä on meneillään? Onko tällä hetkellä kodissa väliaikaisuuden tuntu vai alkaako se unelmien koti jo pikkuhiljaa rakentua? Ja millaisia juttuja teillä muilla on hankintalistalla tai haaveissa? :) Olisi ihana kuulla, sillä inspiroidun aina muidenkin haaveiluista kovasti!

P4024094.JPG P4024090.JPG P4024097.JPG

Tags: ,

Categorised in: Elämä, Koti

24 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Muutettiin joulukuun alussa tänne ja koti on jo muotoutunut. Puuttuu pieniä silauksia; tauluja, mattoja, hyllyjä, jne. Mut eiköhän tämä tästä. Kevätaurinko herättelee inspiraatiota ja valo auttaa!

 • Onnea uuteen kotiin Jenni! Kyllä kaikki vielä hyväksi muuttuu :-) Odotan innolla tekemiäsi sisustusratkaisuja!

 • Omiin sisustussilmää miellyttää tällä hetkellä valkoinen ja puu. Kun kaksi vuotta sitten muutin tähän 28m2 kokoiseen yksiööni, haalin mustaa väriä vähän liiakseenkin ja nyt tila näyttää omaan silmääni hieman tunkkaiselta. Haaveilen puisesta ruokapöydästä, Eamesin klassisista ruokatuoleista, valkoisista pellavaverhoista ja valkoisesta sohvasta. Mustan Ikeasta hankitun vaaterekin tilalle toivoisin jotain omaperäisempää, niin kuin se sinun siellä ;-)

 • Onnea uuteen kotiin, Jenni! Kauniita noi vaatehengarit ja hattulaatikot!

 • M

  Hei mulla on kanssa noita marimekon laseja, mutta pari kappaletta on mennyt tiskauksen yhteydessä rikki, eikä niitä enää vissiin saa mistään… :(

 • Jenni

  En oikein tiedä, ovatko ne juomalaseja vai kynttilätuikkuja. Olen käyttänyt molempina. :D Tällä hetkellä kynttilätuikku-käytössä. ;) Mutta harmillista, että sinulla ovat menneet rikki. Itse olen käyttänyt noita aika vähän, mutta hyvä tietää, että ovat herkkiä hajoamaan, niin osaan olla tiskatessa varovainen.

 • Nymfimaatti

  Höpötä vaan kaikki sisustusjutut tänne, mua ainakin kiinnostaa! En asu vielä omassa kämpässä, mut hinku ois tosi kova… Ja ihana kirjakokoelma! Haluan! :D

 • Kate

  Tongin heti sun kirjahyllyä… Oli pakko googlata, mikä toi Facehunter-kirja on. Ei ollutkaan splatteria. :P

 • Minni

  Ihanan näköinen asunto, odotan innolla sisustusprojektin etenemistä. :) Itsellä on haaveena kokonaan uusi asunto ja palava halu päästä sisustamaan sitä. Pitäs vaan saada vielä se uusi työ ja etsiä asunto, niin voi oikeasti päästä sisustamaan, eikä vain haaveilla ;)

 • Ensimmäisessä kuvassa on ihan mielettömän söpöt ja herkät värit. Kupari ja vihreä näyttää tosi herkulliselta. Lisäpisteitä värien mukaan lajitellusta kirjarivistä :)

 • Salla

  Kuvien perusteella vaikuttaa ihanalta :) Itsekin olen muuttamassa ensi kuussa toiselle paikkakunnalle töiden perässä – kaksiosta yksiöön. Sisustaminen hieman tuottaa päänvaivaa, kun en kaikkia kalusteita saa mahtumaan uuteen kämppään. Ajattelin hankkia tuon valtavan sohvan tilalle kaksi pienempää lepotuolia. Kenkäsäilytys tosin mietityttää, kun niitä on kertynyt valtavasti.. :D:D Muotilehtiä myös on kertynyt, mutta sinun vinkistä kasasin ne lattialle, ja sain pienen ”pöydän”. Itsellä on myös muuttotohinoissa sama ongelma, etten millään malttaisi keskittyä opiskeluun, kun täytyy ideoida uutta sisustusta :D Uusi kämppäkin on niin upea, vasta rempasta valmistunut vaikka pieni onkin. Odottelen siis innolla lisää kuvia uudesta kämpästäsi, jos saisin jotain ihania inspisideoita, sillä pidän tyylistäsi :)

 • Silja

  Onnea uuteen kotiin! Mekin muutimme vastikään; yksiö Punavuoressa sai vaihtua kolmioon lähiössä. Uusi asunto on kaunis ja valoisa, ja kaikki uusi tila on enemmän kuin tarpeen, mutta vähän haikea fiilis kyllä on. Sitä oli kai niin kiintynyt Rööperiin :) Vanhat kalusteet ovat istuneet uuteen kotiin muuten kivasti, mutta vähän olen nyt sisustuksen kanssa ulalla. Ennen meillä oli moderneja kalusteita vanhassa asunnossa, nyt ne samat modernit kalusteet on sijoitettu vain muutaman vuoden vanhaan asuntoon. Lisäksi vanhassa asunnossa kaikkien huonekalujen oli oltava vaaleita, jotta ei tuntuisi niin kovin ahtaalta. Nyt meillä on sitten yli tuplasti tilaa ja pelkästään valkoisia huonekaluja valkoisilla seinillä. Sisustus onkin yhtäkkiä aika tylsä ja persoonaton.

  Vielä ei tänne kuitenkaan olla hankittu muuta kuin valaisimia – niihin muuten olen tosi tyytyväinen. Ihana Jieldén Augustin (http://www.jielde.com/index/augustinuk.html), joka oli meillä jo vanhassa kämpässä, päätyi ruokapöydän päälle. Olkkariin ostin vanhalle punaiselle Muuton E27:lle uuden samanlaisen mutta mintunvihreän kaverin (http://www.muuto.com/collection/E27_Pendant_Lamp/) ja tyttären huoneeseen hankittiin heräteostoksena oranssi Yki Nummen Kuplat (http://www.innojok.fi/klassikko/valaisimet.php?valaisin=546). Loput valaisimet ovatkin jotain halpiksia ;)

  Nyt haaveilen vielä Bo Conceptin kirjahyllyn täydentämisestä toisella samanlaisella palasella (http://www.boconcept.fi/hyllyt-ja-kirjahyllyt.aspx?ID=84467&imageid=1141). Tuon ekan palasen ostamiseen liittyy kivoja muistoja, joten kyseisestä hyllystä en varmasti koskaan luovu ;) Mattojakin pitäisi vähän päivittää värikkäämpiin! Partsille saamme ystävältäni vanhat kalusteet, mutta mieli tekisi kyllä ostaa sinnekin kunnon sohvaryhmä.

  Ja muutoksia sisustukseen tulee heti, kun pinnasänky voidaan siirtää meidän makkarista tyttären omaan huoneeseen. Sitten metsästetään ainakin yöpöytiä (siis ihan luksusta, ei meidän vanhaan alkoviin mitään yöpöytiä saanut), sängynpäädystäkin haaveilen…

 • s

  onnea uuteen kotiin ja sisustuspostauksia paljon kiitos! sun edellinen kotikin oli todella kaunis. itsekin sain just unelmieni kämpän keskustasta ja onnenkyyneleitä on tässä jo itketty ja varmaan itken sitten lisää, kun pääsen muuttamaan. elämäni eka ei-väliaikaratkaisu-kämppä, joten sisustukseen haluan panostaa. mielellään kuitenkin paljon second handina, koska myyn kuitenkin vanhat huonekalut pois eikä ekologiset arvot oikein anna periksi uuden shoppailulle. ja ikea-hintaan voi kuitenkin löytää second handina todella hienoja. luteiden pelossa en tosin osta mitään tekstiilipitoista käytettynä, hyrr…

 • Kivalta vaikuttaa uusi koti. :) Mitä enemmän sisustusjuttuja, sen parempi!

 • Ihania tunnelmia ainakin näiden otosten perusteella. Kuparihenkarit ja vanhat kalusteet yhdistettynä raikkaaseen valkoiseen – ah. :) Laatikkorakastajana kiinnitin huomiota myös tuohon makeaan boxipinoon. Meillä alkaa olla muutosta jo vuoden päivät, mutta sisustus on vielä monilta osin täysin vaiheessa. Tällä hetkellä rakentelen työhuoneesta mielusta ja vierashuone on vielä kokonaan sisustamatta. Olohuonekin vielä hieman rempallaan. Mutta no, täällä viihdytään jo, mikä pääasia. Nauti tuosta muuttokihelmöinnistä, se on niin mahtavaa! // Kaisa

 • mii

  Minulla on nyt pyrkimys päästä eroon ylimääräisestä tavarasta, kun vuoden päästä tästä potkitaan pois, kun opiskelija-asunnosta on kyse :/. Oikeasti on helpompi siivotakin. Tyydyn vain haaveilemaan esim. uudesta tv-tasosta ja sängystä ja siedän vanhoja. Voinpa sitten joskus ostaa ne täydelliset, kun mikään pakko ei ole nyt saada, ei olisi kyllä rahaakaan :DDD.

 • Minny

  Moikka! Luin sun ekankin vuokrapostauksen, ja nyt on pakko kysyä, että onko sun vuokraisäntä kenties vaaleahiuksinen, silmälasipäinen herrasmies jonka nimikirjaimet ovat L.E. ? Jos, niin siinä on kyllä mukava vuokranantaja :) (narsissien ja kämpän sijainnin perusteella arvuutteluni)

 • Jenni

  Ei ole sama vuokraisäntä, mutta tämähän kertoo vain siitä, että tuollaisia herrasmiehiä on täällä useampiakin. :) Mahtavaa!

 • Mahtavaa, että viihdyt uudessa asunnosasi (: odotan innolla kaikkia sisustuspostauksia! Mun tän hetkisessä asunnossa on kyllä kaikki tarvittavat kalusteet, mutta ei ne niitä mieleisimpiä ole. Opiskelijabudjetilla ei vaan oo varaa ostaa unelmahuonekaluja, mutta onneksi niillä nykyisillä vielä jaksaa :)

 • Miia

  Mä olen unelmoinut tästä, muttei ihan sovi mittojensa puolesta mun kämppään.

  http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/S89894001/

 • Olen aika nuori eikä minulla ole omaa kotia, mutta sellaisen haluaisin kyllä aika pian.. Heti alussa hyppäsin toiseen aiheeseen, mutta tarkoitus oli sanoa että minusta täydellinen koti ei ole ikinä valmis :) Tarkoitan, että kuvittele vaikka kun kaikki on valmiina, nautit siitä viikon ja kyllästyt. Täydellinen on sellainen joka uudistuu jatkuvasti ja miellyttää silmää :-) Onnea uuteen ja hienoon kotiisi ja toivottavasti omistat täydellisen kodin jo nyt ;)

 • JLe

  Ihania kuvia! Mulla on ainakin semmoinen sisustuskärpänen puraissut että, moni viimeistelemätön kodin kohta on tässä viimeisen viikon aikana saanut vihdoin toivottua viimeistelyä. Rakensimme oman talon muutama vuosi sitten ja nyt vihdoin iski semmoinen inspiraatio ja fiilis että uupuvat palaset ovat löytämässä perille. Moni asia tosin tilauksien kautta, mutta kiva tunne kuitenkin:) itse olen myös mennyt sillä periaatteella etten ole halunnut hankkia mitää kompromissi/väliaikaisratkaisuja, vaan mieluummin olen ilman ja odottelen sen sopivan löytymistä.

 • Odotan innolla kuvia uudesta asunnostasi ja sisustuksesta. Makusi vaikuttaa saman oloiselta kuin omani. Kyllä se vähän niin on, että sisustusta ei saa kerralla valmiiksi, vaikka kuinka haluaisi. Välillä tuntuu stressaavaltakin kun asunnossa on vuosi muuton jälkeenkin ”ei niin täydellisä” -osioita, mutta se voi olla hyväkin asia. Ei tule hankittua huonoja ostoksia ja kaikki tavarat ovat rakkaita, kun niitä ei ole väkisin ostettu. Sisustus ei ole myöskään halpaa hommaa, joten senkin takia monien ihanien asioiden hankkiminen viivästyy.

  Täältä voi katsella minun sisustusjuttuja, jos kiinnostaa:
  http://learningtosee-tanja.blogspot.fi/

 • Onnea uuteen kotiin, Jenni! Taas kerran kauniita kuvia. Jos haaveilet uniikeista matoista, niin sellaisia löytyisi esimerkiksi täältä: http://tylliblogi.blogspot.fi/

Related posts