26/03/13

Fashion Film Festival -lippuja jälleen jaossa!

60 87 fashion_film_festival_.jpg

Nyt starttaa kisakarkeloiden tällä erää viimeinen osa ja nyt vuorostaan kisaillaan jälleen ensi viikolla järjestettävään Fashion Film Festivaliin liittyen! Yksi onnekas voitti viikonloppuna kaksi lippua upean Diana Vreeland -dokumentin näytökseen, mutta nyt olisi luvassa aivan huikeita palkintoja, sillä kolme onnekasta voittaa itselleen ja kolmelle kaverilleen liput aitiopaikoille (siis ihan sellaiseen konkreettiseen 4 hengen aitioon) jonkun alla mainituista elokuvista näytökseen Bio Rex -leffateatterissa. Jokaisen mainitun elokuvan näytökseen arvotaan siis yksi 4 lipun paketti aitio-katsomoon! :) Kisaan voitte osallistua näin: kertokaa kommenttiosiossa, minkä elokuvan näytökseen mieluiten haluaisitte osallistua ja keitä nappaisitte mukaanne leffasta nauttimaan. Voit ilmoittautua halutessasi kiinnostuneeksi vaikka kaikista alla olevista elokuvista, mutta merkitsethän kommenttiin mukaan kaikki elokuvat, joiden näytöksistä olet kiinnostunut (huom. tarkista ensin myös esityspäivä ja -aika, että se sopivat sinulle). Osallistumisaikaa kisassa on pe 29.3.2013 klo 24 asti ja muistakaa jättää kommentin yhteyteen toimiva sähköpostiosoite! :)

Farewell-My-Queen_netti.jpg

FAREWELL, MY QUEEN 

Su 7.4. klo 18.30 Bio Rex

Versailles’n linna heinäkuussa 1789. Kultaisten porttien takana hovi juoruilee, juonii ja kilpailee kuningasparin suosiosta. Kuningatar Marie Antoinette suunnittelee uusia asujaan ja on pakkomielteisen ihastunut ruhtinatar de Polignaciin.

Kaikki on kuitenkin muuttumassa, sillä Pariisista nousee myrsky: Bastiljin linnake on vallattu. Versailles’ssa tapahtumien keskelle tempautuu kuningatar Marie Antoinetten nuori lukija Sidonie Laborde.

Ohjaaja Benoît Jacquot rakentaa Chantal Thomasin romaaniin perustuen vangitsevan kertomuksen monarkian luhistumisesta ja naisten välisistä suhteista. Farewell, My Queen on osaksi trilleri, osaksi yltäkylläinen pukudraama. Paljolti Versailles’n linnassa luonnonvalossa kuvattu elokuva paljastaa palatsielämän loiston ja kulissien takaisen kurjuuden. Värit ovat kuin pitkän kesän haalistamat. Elokuvan pääosissa nähdään muotimaailman lemmikit Diane Kruger ja Léa Seydoux, joka on loistava neuvokkaana Sidoniena. (Anna Möttölä)

helter-skelter.jpg

HELTER SKELTER

Pe 5.4. klo 21.15 Bio Rex TAI la 6.4. klo 21.00 Bio Rex

Muotikuvaajana tunnetun Mika Ninagawan ohjauksessa Kyôko Okazakin tunnustettu manga saa värisiveltimestä osakseen. Helter Skelterin runsaan visuaalinen ilme neonväreineen ällistyttää. Elokuva kiusoittelee kuplivan j-pop ilottelun ja perverssin dekadenssin välillä.

Helter Skelter -nimi liitetään sekä Beatlesiin että Charles Mansonin murhiin. Suomeksi sen voisi kääntää muotoon ‘mullin mallin’ tai ‘kaaos’. Ninagawan elokuvassa kaaos kehittyy epäilyttävän plastiikkakirurgian, narsismin, seksin, huumeiden ja hulluuden kierteessä.

Tarinan keskiössä on Japanin muotimaailmaa suvereenisti hallitseva supertähti ja malli Lilico (upea Erika Sawajiri). Kasvottomat fanilaumat ahmivat idolinsa kuvia, jonka työ ja tarkoitus on näyttää kauniilta. Jumaloitu kuori alkaa kuitenkin rapistua. Ulkonäkö on kulutettava hyödyke, mutta mikä on sen arvo? (Katariina Rönnqvist)

greatgatsby_1974.jpg

KULTAHATTU

Su 7.4. klo 13:15 Bio Rex

Tutkija, pukusuunnittelija Joanna Weckman (Aalto-yliopisto, Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu) esittelee Fashion Film Festival -sarjan klassikkoelokuvan (suomeksi).

Kuohuva 1920-luku oli amerikkalaisen kulttuurin säkenöivä hetki ennen seuraavan vuosikymmenen suurta lamaa. Aikalaiskirjailija F. Scott Fitzgerald vangitsi tuon ajan loiston ja tragedian mestarillisessa romaanissaan Kultahattu (The Great Gatsby, 1925). Hollywood on filmannut teoksen useampaan kertaan, ja ennen Baz Luhrmannin toukokuisen version odotettua ensi-iltaa on syytä palata ohjaaja Jack Claytonin ylelliseen filmatisointiin vuodelta 1974.

Kultahatun tarina avautuu nuoren Nick Carrawayn kautta. Sodasta palattuaan hän muuttaa New Yorkin Long Islandille ja tutustuu naapurissa asuvaan miljonääri Jay Gatsbyyn. Salaperäisen Gatsbyn loistelias elämäntyyli suurine juhlineen kiehtoo saaren eliittiä ja rahvasta. Nickille Gatsby tunnustaa kaipaavansa edelleen nuoruuden rakastettuaan, onnettomassa avioliitossa kärsivää Daisya. Parin kohdatessa uudelleen tapahtumien voima ottaa vallan.

Francis Ford Coppolan käsikirjoitus pysyttelee uskollisena Fitzgeraldin alkuperäisteokselle. Loistelias, huolella toteutettu puvustus ja lavastus sekä veteraanikuvaaja Douglas Slocomben tunnelmallinen kameratyö loihtivat kiehtovan jazz-aikakauden eloon. Pääosissa nähdään aikakautensa supertähdet Robert Redford ja Mia Farrow ja sivuosissa muun muassa Sam Waterston, Bruce Dern sekä Lois Chiles.

Kimallus, intohimo ja särkyneet unelmat – ei ihme, että 1920-luku on taas muodin huipulla! (Anna Möttölä)

gatz.jpg

Tags: , , ,

Categorised in: Elämä, Kulttuuri

60 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • naq

  Kultahattu!!!! Mukaan lähtis joukko tyttökavereita :)

 • Lotta

  Ehdottomasti olisi nähtävä Kultahattu! Se on niiin hyvä kirja ja odotan jo uutta leffaversiota teattereihin. Uutta leffaa odotellessa, voisi olla hyvä nähdä tuo vanhempi versio:) tai sitten Farewell, my queen. Koska Versailles<3 ja seurakseni ottaisin Helsingissä asuvat ystäväni, joita tulee nähtyä aivan liian harvoin välimatkojen takia.:)

 • K

  Kultahattu ja Helter Skelter fo’ sizzles! Kultahattu, koska en ole vielä ennättänyt näkemään tätä alkuperäisversiota ja se uusi pitää nähdä sen vaatetuksen takia (prada <3) & helter Skelter koska se on visuaalisesti niin ä l y t ö n. Mukaan tulis varmasti pari ystävää ja kundikaveri.

 • Mulle kävisi noista iiiihan mikätahansa, myös näytöksistä, ja kavereista kasaisin porukan ihan sillä perusteella, että kuka pääsee paikalle! Ykkössijalla ainakin yksi lapsuudenystävä ja entinen naapuri, joiden tiedän varmuudella nauttivan mistä tahansa yllämainituista :)

 • Elina

  Kultahattu (20-luku <3!) ystävien kanssa - se olisi aika kiva tapa aloittaa syntymäpäiväni vietto. Farewell, My Queen olisi toki kiva tapa lopettaa se. :) Molemmat elokuvat kiinnostavat!

 • Oih! Sunnuntain putki – Kultahattu ja ihana Versailles’n pukudraama <3
  Tyttöporukassa tietenkin matkaan. ^_^

 • Reetuska

  Farewell, My Queen. Versailles, Diane Kruger – need I say more ?

 • Oi, Kultahattu! Mia Farrow! Robert Redford! <3 <3 <3
  Ottaisin mukaan parhaat tyttökaverit, joiden synttärisumaa vietetään parhaillaan.

 • ella

  Diana Vreeland: The Eye Has To Travel, tämä kiinnostaa kaikkein eniten. Kaikessa legendaarisuudessaan näkemisen arvoinen tarina, ja mieluiten aitiosta katsottuna :) Mukaan ottaisin 3 kaunista ystävääni ja pe 5.4 sopisi parhaiten. Onnea!

 • Jenni

  Lukekaahan ohjeet vähän tarkemmin! :) Kyseinen dokumentti ei ole mukana kisassa!

 • Saaruska

  Helter Skelter, mukaan tulisi joukko muoti-intoilijaystäviä :)

 • Suvi

  Kaikki kolme elokuvaa kiinnostavat! Farewell, My Queen, Helter Skelter ja Kultahattu. Seuraksi otan ystäväni.

 • Uuu, ehdottomasti Kultahattu! Rakastan kirjaa ja odotan jo innolla uusintaversiota, mutta 1970-luvun filmatisointikin on vielä näkemättä. Ihanaa, että Gatsby on mukana ohjelmistossa! Vaihtoehtoisesti kiinnostaisi nähdä myös Farewell, My Queen – epookki ja pukudraama toimii mulle aina. Mukaan ottaisin puolison ja pari paikalle pääsevää kaveria.

 • helmi

  Farewell my Queen elokuvaan veisin ehdottomasti Marie Antoinetten pastelliseen maailmaan rakastuneen ystäväni.

  Kultahattuun sen sijaan Fitzgerald hullut kirjallisuudenopiskelijaystäväni!

  Oi ihania arvontoja. Vaikka eiköhän matkani eksy Bio Rexiin ilman voittoakin ;)

 • Sini

  Marie Antoinette. Eiköhän mukaan lähde poikaystävä ja pari hyvää ystävää

 • pööpö

  Oi, Kultahattu kuulostaa ihanalta! Näin jazzmuusikoksi opiskelevana elokuvan musiikki kiinnostaa myös.:) Myös Farewell My Queen vaikuttaa hyvältä. Kaikki näytösajat sopivat minulle, ja seuraksi ottaisin tietysti rakkaan mieheni.:)

 • t.k.o

  Farewell My Queen siskojen kanssa

 • Ansu

  omg nää on kaikki niin mielenkiintoisia! Eli osallistun reilusti kaikkiin kolmeen! Farewell my queen, helter skelter ja kultahattu. Ja mukaan ottaisin lähimpiä kulttuurista kiinnostuneita tyttökavereitani tietty! :)

 • Ida

  Farewell my queen ehdottomasti! Ja mäkin ottaisin mukaani kaksi siskoani ja parhaan ystäväni.

 • Sannanen

  Pe 5.4. klo 21.15 Bio Rex Hleter Skelter ja mukaan tietenkin parhaat tyttö ystävät!

 • Emmi L.

  Oi haluaisin niin nähdä tuon Farewell my queenin :)

 • Linda

  Lähtisin katsomaan varmasti Farewell, My queenin parhaan kaverini ja siskoni sekä hänen jonkun kaverinsa kanssa :) Todellisuudessa itseäni kiinnostaisi enemmän tuo japanilainen Helter Skelter, mutta luulen, etten saisi montaakaan ystävääni siihen näytökseen :D

 • Hei, menisin katsomaan HELTER SKELTER -elokuvan ja Pe 5.4. klo 21.15 Bio Rex. Mukaan lähtisi joukko muodin ja elokuvan ystäviä.

 • riia

  Kultahattu! Ja ottaisin mukaan uuden poikaystäväni ja pari ystävääni, jotta he voisivat tavata toisensa!

 • Kia

  Oijoi, Kultahattu! Tunnen kirjan, mutta elokuvia en ole nähnyt (uusinhan on vasta tulossa)… Aivan ihanalta vaikuttaa<3

  ottaisin mukaan siskoni sekä parhaan ystäväni, jotka ovat yhtä pahasti hullaantuneita Kultahattuun sekä ihanaan, 1920-luvun muotimaailmaan!

 • Katy

  Helter Skelter kiinnostaa. Mukaan leffahullujen ystävien top3.

 • Aino

  Farewell, my queen tai Kultahattu!! Ja mukaan joukko tyttö ystäviä! :)

 • annette

  Helter Skelterin perjantain näytös tai sunnuntain Farewell, my queen. Seuraksi pyytäisin Fareweliin ainakin anoppini. Helteriin kumppanini ja muutaman ystävän.

 • Patricia

  Helter Skelter, ehdottomasti! Mukaan ottaisin Linnean, Monikan ja Sarin. Päivällä ei ole väliä, kumpikin sopii loistavasti!! :))

 • Nia

  Osallistun ja valintani olisi kultahattu! Mukaan ottaisin poikaystäväni ja ihanan siskoni ja hänen miehensä.

 • qjs

  vaatetusalan opiskelijana 20-luku ja kultahattu kiinnostaa! juuri puhuin tyttökaverien kanssa että baz luhrmanin great gatsby olisi must, joten tässäpä hyvä ennakko samalla köörillä! myös toi helter skelter perjantaina kyllä alkoi kiinnostamaan..

 • Emma

  Kultahattu olisi valintani!

  Katsomoon ottaisin tietysti itseni, mieheni ja kaksi kissaani. Hahhhaa! Ei vaan, kutsuisin siskoni mukaan, he tykkäisivät varmasti tälläisestä epookkimaisesta elokuvasta, kuten itsekin.

 • amj

  Kultahattu
  – mukaan ottaisin ihania koulukavereitani, jotka myös osaisivat nauttia 20-luvun inspiraatiosta. :)

 • Pia

  Farewell my queen. Ranskan kieli, puvut ja ihanat näyttelijät. C’est tout!

 • Sanna

  Haluaisin ehdottomasti nähdä elokuvan Farewell, my queen. Tämän tyyppisiä ja samalla 1700-luvusta kertovia elokuvia ei juuri koskaan näe. Tämä vaikuttaa erittäin mielenkiintoiselta elokuvalta, joka varmasti vie ajatukset hetkeksi arkisesta aherruksesta. Mukaan lähtisi ehdottomasti puoliso sekä juuri Suomeen ulkomailta muuttanut kaveripariskunta. Tämä olisi loistava elokuva tarjota heillekin, kun hekin ymmärtäisivät mitä elokuvassa puhutaan. Olisi mukava rentoutua yhdessä hetki ja nauttia hyvästä elokuvasta :)

 • Tiia

  Haluaisin hirmuisesti nähdä Helter Skelterin ja näytöksen lauantaina 6.4 :) ottaisin mukaan 3 rakasta ystävääni.

 • hickersby

  Farewell my Queen ja hyvä ystävä = täydellinen kombo.

 • Saara

  FAREWELL, MY QUEEN, mukaan kaverit.

 • Laura Hieto

  FAREWELL, MY QUUEN, mukaan ystävät! :-)

 • hei,

  kiinnostuin pe 5.4. klo 21:15 HELTER SKELTERISTÄ
  ja su 7.4. klo 13:15 KULTAHATUSTA.

  Helter Skelteriin pyytäisin mukaan ainakin korealeffoista intoilevan ystäväni Jeminan ja Kultahattuun bestikseni.

  xoxoxo

  ps.tsemppiä hammaspoloille!

 • Jenni Peitsalo

  Ehdottomasti Helter Skelter Lauantaina 6.4 kello 21! Mukaan ihanat rakkaat leffa-fani ystäväni :)

 • Varpu

  Ehdottomasti japanilainen Helter Skelter! Ja lauantai-illan näytös 6.4. klo: 21.00.

  Mukaani lähtisi sekalainen seurakunta: tätini, japanilaisiin elokuviin hurahtanut kaverini sekä intialainen ystäväni! :D

 • Titta

  Oi, sunnuntainen Kultahattu ehdottomasti! Nautin kirjasta suunnattomasti ja ihanainen Carey Mulligan saa minut varmasti uusinta elokuvaakin katsomaan, eli täytyyhän jo ihan vertailun vuoksi tämä vanhakin nähdä.

  Mukaan ottaisin ystäviäni, joiden kanssa on ollut puhetta niin kirjasta kuin leffaversioistakin!

 • Hanna Holmberg

  Farewell My Queen. Mukaan tempaisisin joukkion historiasta, Ranskan vallankumouksesta ja leivoksista (Marie Antoinettehan kehotti niitä syömään) innostuneita entisiä opiskelukavereitani. x

 • Monsku

  Farewell, My Queen ja Kultahattu kiinnostaisivat molemmat. Ottaisin mukaan siskoni ja parhaat ystäväni. :-)

 • i

  farewell my queen, mukaan ottaisin kolme vaimoani <3

 • i

  helter shelter, mukaan ottaisin kolme vaimoani ;)
  parhaiten sopisi la 6.4.

 • i

  kultahattu, mukaan ottaisin tännekin kolme vaimoani ;)

 • Hanna-M

  Ehdottomasti Farewell, My queen. Diggailen niin tollasista leffoista ja mukaan lähtisivät tyttökaverit.

 • NooraKatariina

  Haluaisin nähdä elokuvan Helter shelter ja mukaan lähtisi Japanilaisesta muodista ja kulttuurista kiinnostuneita kavereita.

 • Anf

  Fairwell, my queen ja Kultahattu :) iloiseen ystävien seurassa tietysti!

 • Piia

  Farewell My Queen ensisijaisesti tai sitten Kultahattu tiukkana kakkosena. Meillä on lukioajoilta neljän tytön ryhmä, joka rakastaa pukuhistoriaa ja historiallisia draamoja, ja ollaan vuosien varrella järkätty kaikkea 1700-luvun korsettien ompelupiiristä ja vintage-valokuvaussessioista empire-teehetkiin ja 20-luvun salakapakkapippaloihin, joten ei kyllä kysymystäkään kenet ottaisin mukaan aitioon :)

 • Iiris L.

  Kultahattu! Rakastan Fitzgeraldin kirjoja enkä ole tätä versioa nähnyt. Mukaan lähtisi ainakin siskoni, joka juuri luki tämän kirjana (sisarensa painostamana…).

 • Farewell my Queen! Olen Marie Antoinette-fanaatikko, joten tämä on ihan must. Mukaan lähtisivät muotihullut tyttökaverit.

 • hh

  Farewell my Queen, ehdottomasti – niin yltiöpäisen kiinnostunut ja viehättynyt olen Marie Antoinettesta :) Mukaan lähtisivät kolme ystävääni, jotka taatusti jakavat saman maun ja mielenkiinnon kohteet kuin minä; tuli heti mieleen kolme ystävääni, jotka arvostaisivat katselukokemusta kovasti!

 • Elise

  Kultahattu kolahti näistä eniten. Leffaan lähtisin siskon ja ystäväni kanssa.

 • Elise

  Niin ja mahtuishan mukaan vielä toinenkin ystävä. =)

 • Squee

  Farewell, My Queen tai Helter Skelter kiinnostavat kovasti. Mukaan nappaisin elämäni supermiehen sekä pari hassunhauskaa sidekickiä!

 • Laura

  Kaikki elokuvat näyttävät aivan ihanilta. Olisipa virkistävää uppoutua hetkeksi elokuvaan koulukiireiden keskellä. Ehdottomasti lemppari olisi Kultahattu! Ah 20-luku! Ah Robert Redford! Mukaan ottaisin ainakin muotipakkomielteisen kaverini : )

Related posts