21/03/13

Grungen pauloissa

8 77 dries-van-noten1.5JPG.JPG

Harvoin ihastun yhtä paljon johonkin mallistoon kuin ihastunut Dries Van Notenin 90-luvun grunge-viboja huokuvaan tämän kevään kokoelmaan. 90-luku tosiaan on vahvasti tehnyt tuloaan jo useamman vuoden, ja yksi näistä isoista ysäritrendeistä on ollut homssuinen grungetyyli. Vaikka grungen yksi perusjuttuja ovat se rähjäisyys, hällä-väliä-meininki ja täysin random-tyylillä kootut asukokonaisuudet, Dries Van Notenin käsissä grunge taipuu hämmentävän salonkikelpoiseksi pukeutumistyyliksi. Avainsanat taitavat piillä harmonisissa värimaailmoissa ja ylellisissä materiaaleissa – onhan hieman eri asia, onko se ruutupaita perus-flanellia vai vaikkapa läpikuultavaa silkkiä. Olen aivan hurmaantunut tavasta, jolla suunnittelija on yhdistänyt mallistossa kukka- ja ruutukuoseja sekä erivärisiä ruutukuoseja keskenään. En taida olla ainoa ihastunut, sillä tätä mallistoa ja sen vaikutteita on nähty todella paljon muotilehdissä nyt kevään kynnyksellä. 

dries-van-noten3.JPG

Olen itse kovin arka yhdistelemään eri kuoseja, koska tuntuu, että omassa vaatekaapissa toisiinsa sointuvia värimaailmoja ei ole tarjolla yhtä nätisti kuin katumuotikuvien sankarittarilla tai catwalk-mallistojen kuvissa. Mutta tämä mallisto jos mikä inspiroi minua aivan suunnattomasti. Olen aina kokenut grungen vähän sellaiseksi synkäksi tyylisuunnaksi, mutta tämä Dries Van Noten tuo tyyliin oman kepeän vireensä, ripauksen ylellisyyttä sekä hempeitä pastellivärejä, joten ei niin synkkää sittenkään! Taidan jäädä tänä keväänä haaveilemaan läpikuultavan ohuesta silkkisestä ruutupaidasta. :) Mitäs te tykkäätte? Sytyttääkö grunge? Ja kuka myöntää rakastuneensa tähän mallistoon yhtä palavasti kuin minä?

dries-van-noten20.JPG dries-van-noten1.JPG dries-van-noten4.JPG dries-van-noten5.JPG dries-van-noten6.JPG dries-van-noten7.JPG dries-van-noten8.JPG dries-van-noten9.JPG dries-van-noten10.JPG dries-van-noten11.JPG dries-van-noten12.JPG dries-van-noten13.JPG dries-van-noten14.JPG dries-van-noten16.JPG dries-van-noten14.5JPG.JPG dries-van-noten19.JPG dries-van-noten17.JPG dries-van-noten18.JPG dries-van-noten21.JPG

Kuvat: Style.com

Tags: , , ,

Categorised in: Elämä, Muoti

8 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Heidi

  en nää henk. koht. tässä mitään ainakaan ”aitoa” grungea, kuten en niissä muotilehdissä nyt näkyneissä luksus grunge editorialeissa.. sen sijaan tää parjattu saint laurentin fall 2013 on enempi grungee ku mikään pitkään aikaan. http://www.style.com/fashionshows/review/F2013RTW-YSLRG

 • Tiinanen

  Nää näyttää jotenki hauskasti ”aikuisgrungelta” :) Olen itse elänyt ala-ja yläasteen aikani 90-luvulla ja grunge näkyi vaatetuksessa yläaste ikäisenä, vaikka en silloin mitenkään seurannut muotia. Näin jälkeenpäin olen vaan hoksannut, että tulipas pukeuduttua samoin kuin ihailemani muusikot.

  Nyt kun kattelin näitä kuvia, tuli jotenkin sellainen olo, että näin kolmekymppisenä voisin palata teinivuosieni grungeen juuri tällä tavalla, luksusversiona tyylistä.

 • Kyllä, mallisto on ihana ja inspiroivin pitkään aikaan! Aidon grungen rähjäisyys on toki jäänyt mallistosta pois, mutta tähän aikaan päivitetty ”luksusgrunge” inspiroi ainakin minua kovasti.

 • anu

  Saint Laurentin mallisto oli mielestäni pohjanoteeraus. Todella mauton ja halvan näköinen… Sen sijaan DVN mallistoon rakastuin minäkin, ihanan keveä ja kekseliäs :)

 • Ah, toi mallisto on kyllä niin ihana! Mä olen ihmetellyt kun muotilehti toisensa jälkeen puhuu tästä just grungena tai grungen luksusversiona… kun eihän noissa vaatteissa ole muuta kuin noi ruutu- ja kukkakuosit, joista voisi mitään grungemaista edes repiä. Siluetit ovat ihan vieraita grungelle, samoin tekstuurit. No, onhan noi vikan kuvat valkoset aurinkolasit ihan kuin suoraan Kurtin päästä. :) No, ihan sama, ihania vaatteita! :)

 • En tiedä, minua ehkä tässä yhteydessä harmittaa tuo grunge-termin käyttö. Yleensä olen innoissani, jos jotain vanhaa tyylisuuntausta päivitetään, siis esim. leikkaukset saavat modernimman ilmeen tms. Mutta nyt, en vain oikein pysty nielemään tätä nikottelematta. Sen sijaan tuo Saint Laurentin syysgrunge, oi kyllä! Grungen pitää minun silmissäni olla sitä likaista, räkäistä, repaleista, meteliä pitävää, ei tällaista hempeää ja kilttiä :D

 • Rupu

  Minä rakastin tätä mallistua! Jotenkin en yhdistä sitä grungeen, olen muuten vaan suuri ruutufani. :) Nuo läpikuultavat kuosit ovat ihania, tuollaiset löysät housut olisivat ihanat. Tämän malliston kohdalla melkein jo harkitsin ostamista, vaikken yleensä designer -vaatteita ostele.

 • Elise

  Hei Jenni

  Uusimman Costumen kannessa on juuri tuollainen läpikuultavan ohut silkkinen ruutupaita josta haaveilit. Paita on h&m eikä oikein pääse kuvassa oikeuksiinsa, se on ihanan kevyt ja todellakin juuri sopivan läpikuultava. Minä ainakin ihastuin paitaani ikihyväksi, kannattaa käydä tsekkaamassa. Värit sopivat varmasti sullekin :)

Related posts