9/03/13

Tuunattu tulppaanikimppu

9 71 P3093674.JPG

Rakas ystäväni Maija kävi tällä viikolla kyläilemässä ja toi ilokseni tuliaisina kimpun kukkia. Hauskaa Maijan kimpussa on se, että hän on tuunannut sitä vähän itse omin kätösin. Kukkakaupasta ostetut ihanat tulppaanit ovat nimittäin saaneet seurakseen keväisiä oksia, jotka ovat täynnä nupullaan olevia silmuja. Nyt vain jännityksellä seuraan, ehtivätkö nuo lupaavan näköiset silmut puhjeta ennen kuin itse kukkaset nuupahtavat. Ihana idea joka tapauksessa, jos tuollaisesta peruskimpusta haluaa tehdä hiukan persoonallisemman. :)

PS. Ai kauhea, kuinka tuo keväinen aamuaurinko paljastaa, miten likaiset nuo räntäsateiden piiskaamat ikkunat ovatkaan talven jäljiltä. Mutta sovitaanko yhdessä, että katsotaan vain noita kauniita kukkasia? :D

P3093675.JPGTags: , ,

Categorised in: Elämä, Koti

9 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Tulppaanit on kyllä ihania. Niistä on yhtäkkiä tullut uusia lempikukkiani. :D

 • Ihania kukkia, ja mikä tärkempää: ihanan inhimillisen likaiset ikkunat! :D

 • S

  Hieno! Ehkä tiesitkin ja tässä kyseisessä tapauksessa vaan jäänyt väliin, mut nuo tulppaanin ja muidenkin leikkokukkien varret kannattaa vuolla viistoon, niin imevät vettä paremmin.

 • Tulppaanit jos mitkä tuovat kevään kotiin! Silloin kun tuntuu, että oma koti kaipaa piristystä, kukat ovat usein se helpoin tie onneen :)

  Ladies Who Brunch / http://lwbrunch.blogspot.fi

 • mju

  Kun yksi nuukahtaa ja kuolee, niin toinen puhkeaa eloon. ;)

 • yellow

  haha, en huomannut ollenkaan ikkunoita, ennen kuin mainitsit. =D

  voimahaleja myös. tiedän, että olet myöhemmin vain vahvempi, kun olet käsitellyt tilanteen ja aikaa on hieman kulunut, mutta silti sitä on vaikea nähdä itseään siinä tilanteessa, kun kokee itsensä pieneksi. siksi rohkaisen sinua olemaan heikko. se on vahvojen etuoikeus. =)

  -yellow

 • Ääh, nyt kerrot heti mitä sä teet noille tulppaaneille että ne näyttää noin näteille?! Mä oon vaihtanu omiini veden joka toinen päivä, vesi on ollut viileetä ja veden sekaan oon heittäny tipan vodkaa ja vähän sokeria (http://www.mtv3.fi/koti/puutarha/artikkeli.shtml/2012/02/1500794/yllattavat-vinkit-vodka-on-leikkokukan-paras-piristys). Silti toinen kimppu ei ole auennu ollenkaan ja kukat näyttää TOSI nuivahtaneille ja toinen kimppu on kyllä auennut, mutta terälehdet ovat menneet vähän haljun ja harmahtavan värisiksi. Onko paikassa joku vika? Onko maljakossa joku vika? Onko meillä liian kuuma? (Alkuun tungin kukat kahteen ruukkuun näin: http://varitamaailmani.blogspot.fi/2013/03/tulips-and-lace.html, mutta jo seuraavana päivänä nyhdin vähän lehtiä pois ja siirsin kukat muutenkin väljemmin…)

 • Jenni

  Itse asiassa tulppaanit ovat juuri tuossa asiassa poikkeus. :) Eli vaikka yleensä imupinnat kannattaa leikata leikkokukissa viistoon, tulppaaneissa ne suositellaan leikattaviksi suoraan. :)

 • S

  Ai oikeesti! Höh, mä oon ollut kukkakaupassa töissäkin ja sielläkin neuvottiin väärin. No, aina oppii uutta.

Related posts