26/02/13

Kurkistus H&M:n kevääseen 2013

31 121 P2253609.JPG

Pääsin eilen H&M:n showroomille kurkistamaan ennakkoon jo uutta Conscious Collectionia sekä muita kevään uutuuksia ja napsinpa paikan päällä kuvat parhaista paloista myös teidän iloksenne. :) Kuvasadosta tuli aika asuste- ja kenkäpainotteinen, mutta showroomilla näkyi vaatteissa ainakin hurmaavaa pitsiä, raikasta sitruunankeltaista, timanttikoristeluita sekä kukkakuosia. Samassa yhteydessä meille kerrottiin H&M:n uudesta kierrätysstrategiasta, joka tuo kaikkiin H&M-liikkeisiin kierrätysastian, johon asiakkaat voivat tuoda käyttämättömiksi jääneitä tai loppuun asti kulutettuja vaatteitaan. Ideana on, että palauttaessaan kierrätykseen pussillisen vaateita, saa vastaavasti H&M:lle -15% lahjakortin ja kaikki kierrätykseen tuodut vaatteet lajitellaan ja kierrätetään vaatteen mukaan vintage-myyntiin, hyväntekeväisyyteen, uusiksi materiaaleiksi H&M:n vaatteisiin sekä tiivistemateriaaliksi rakentamiseen. Tästä ideasta voisivat muutkin vaateliikkeet ottaa oppia! Mutta mitkäs kevätuutuudet teitä viehättävät eniten?

P2253604.JPG P2253605.JPG P2253606.JPG P2253608.JPG P2253611.JPG P2253612.JPG P2253613.JPG P2253614.JPG P2253616.JPG P2253618.JPG P2253621.JPG P2253622.JPG P2253624.JPG P2253625.JPG P2253628.JPG P2253631.JPG P2253640.JPG P2253645.JPG

Tags: ,

Categorised in: Elämä, Muoti

31 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Vau, ihan mahtava tuo uusi kierrätyssysteemi! Pitää ehdottomasti käyttää hyväksi.

 • Heidi

  pitääkö vaatteet olla h&m:n vai käyvätkä mitkä tahansa vaatteet kierrätettäviksi?

 • Jenni

  Ihan mitkä tahansa vaatteet kelpaavat kierrätettäviksi. :)

 • Haluan noi valkoiset ja mustat sandaletit! :D

 • Soila

  Milloin kyseinen mallisto tulee kauppoihin? :)

 • Filippa

  Heippa! Pieni tarkennus tekstiin, että keräysastioita tulee aluksi vain tiettyihin myymälöihin ja vasta myöhemmin kaikkiin. Ajattelin vain vinkata, ettei ihmiset turhaa juokse lähimpään myymälään ja joudu pettymään sitten, jos keräysastioita ei siellä olekaan. :)

 • anukaroliina

  Vaikka kierrätys on ehdottoman positiivinen asia ja eettinen kulutusvalinta, en silti oikein näe tässä loppuun asti mietittyä logiikkaa kestävää kehitystä ajatellen – ensin tuot käyttämäsi vaatteet kierrätykseen, jotta saat alennuskupongin, jolla voit ostaa lisää halpaketjun vaatteita. Jokaisesta itsestään on toki kiinni, käyttääkö hyödyksi vain oivallisen kierrätysmahdollisuuden vai hankkiiko sitä kautta lunastamallaan alennuskupongilla jotakin uutta halvalla tuotettua pois annetun tilalle ;)

  Mitä mieltä te muut olette tästä?

 • anukaroliina

  Edit: toki myös H&M:ltä löytyy kestävämpää muotia tarjoava oma pieni mallistonsa, mutta pääpointtini lienee tullut ymmärretyksi tuosta halvalla ostamisen hurmasta :)

 • Iina S.

  Ihan samaa mietin. Toki kiva ajatus, että saadaan akryylilumppua kiertoon, mikäli sitä nyt johonkin voi käyttää, mutta samalla kannustetaan sen uuden lumpun hankkimiseen. Kierrätyksellä ja ekoilulla on nykyään aikamoinen markinnointiarvo.

 • Tuo pitsipaita on ihana! Ja ensimmäisistä kengistä tulee ihan mieleen Tuhkimo, vaikka ei mitkään lasikengät olekaan :)

 • päärynä

  Moi!

  Osaisitko ehdottaa mitä yhdistää punaoranssin villapaidan kanssa, joutumatta tilanteeseen villapaita/farkut. Millä asuun saisi jotain ”maustetta”? :)

 • Milli

  Ihan sama kävi mielessä. Kiva ajatus joo, mutta…. Halpisrättifirma on kuitenkin kyseessä,, jonka jatkuvasti vaihtuvat mallistot on suunniteltu kertakäyttötavaraksi.

  Mieleen tulee miten monet muotiblogaajat (ja toki muutkin muodin ystävät) raahaavat jätessäkillisen vaatteita kirpputorille useasti vuodessa ja voivat sen jälkeen hyvällä omallatunnolla ostaa kasan uusia rytkyjä tämän ekotekonsa jälkeen.

  Tätä ilmiötä on ilmeisesti joku HenkkaMaukalla pohdiskellut ja keksinyt mahtavan tavan sekä kiillottaa julkisuuskuvaa että ohjata puljuun lisää kassavirtaa. 15% alennuskin on tuon hintaluokan vaatteista aika mitätön. Kyllä siellä nyt hierotaan käsiä tyytyväisenä yhteen.

 • Hazel

  Toi sitruunan keltainen mekko ja pitsipaita on mielettömän ihania!

 • meinaisin jo joutua toteamaan, et tällä kertaa ei vaan kolahtanut… mut sit tulikin toi ihana säkki, jotenki sulonen! :-) Samoin kaunis toi hapsuhame! Niitä odotelles.

 • Lare

  Eikai se yrityksen vika ole jos kuluttaja haluaa kuluttaa jatkuvasti uutta? Kyllä H&M:ssäkin voi kuluttaa vastuullisesti, ostamalla vain sitä mitä tarvitsee. Mielelläni otan vaikka himoitsemani mekon tai nahkakengät 15% halvemmalla, ja käytän sitä useamman vuoden. Aika paljon se on myös itsestä kiinni, kuinka toimii.

 • Oi, aika kivaa on siis tiedossa! Kukkalippis on ihan ykkönen! Ja samoin toi kaulakoru. Ostin just antiikkimarkkinoilta korun…
  http://www.shoptravelfood.blogspot.com/2013/02/all-that-glitters.html

 • Voi ei, nyt meni kyllä liian monta juttua ostoslistalle! Tuo pitsipaita, ah! Tuo hapsuhame, ihana! Ja enää puuttuu se kevät ja ne ballerinakelit ♥

 • Anna

  Kommentoin vähän myöhässä, mutta uudet hiuksesi ovat todella kauniit. :) Itsekin olen harkinnut kevyttä, luonnollista raidoitusta, ja siksi kyselenkin mitä raidoitus maksoi?

 • Janica

  Pitsipaita ja korukivet vaatteissa ovat mielestäni ihania :) Ihanaa, kun pitsiä on edelleen vaatteissa, voin käyttää kolme vuotta sitten ostamaani pitsitoppia edelleen ja asustaa sitä vaikka uudella korulla! Kengät olivat myös ihania tässä postauksessa. Hyvä juttu tuo kierrätys, olen aikaisemmin vienyt vanhoja vaatteita Punaisen Ristin Konttiin tai jos vaatteet ovat todella huonokuntoisia, olen käyttänyt niitä sitten itse siivousrätteinä. H&M kierrättää vaatteet monipuolisemmin, mikä on hienoa :)

 • Maikki

  Olet valinnut kyllä sellaisen kuvakollaasin, että voisin ilolla ottaa vaikka kaikki noista tuotteista uudistamaan omaa asuste- ja vaatekokoelmaani! Erityisesti viehättää nuo hempeät värinpilkahdukset vaaleiden värien lomassa:)

 • Maikki

  Hyväähän tällä ”uusiokäyttöidealla” varmaan tarkotetaan, mutta todellisuus onkin sitten jotain ihan muuta! Käytännössä materiaalikierrätys tai niiden uudellenkäyttö ovat kyllä keinoja joilla ns. neitseellisten materiaalien käyttöä pystytään vähentämään, mutta tässä kyseessä olevassa konseptissa tuo ”porkkana” uusien tuotteiden halvemmalla ostamisesta pilaa koko idean!

 • MGJ

  nice clothes! love H&M
  xoxo
  straplessandpeeptoesmgj.blogspot.com

 • Ihana tuo hapsuhame <3

 • to-del-la hyvännäköisiä! pakko sanoa, että perus ketjukauppojen kevätuutuudet ovat nyt näyttäneet harvinaisen trendikkäille ja käyttökelpoisille. Jopa Lindex ja Seppälä yllättivät positiivisesti!

 • Niinpä. Ja Henkkamaukan ”kestävämpi” muotikin vähän arveluttaa. Ketjun ideana on kuitenkin tuoda kauppoihin jatkuvalla syötöllä uutta tavaraa ja myydä vanha pois niin halvalla kuin vaan. Vaatteet eivät kestävimmästä päästä, joten ne tosiaan pitää heittää pois aika lyhyen käytön jälkeen. Jätevuori kasvaa. :/

  Sinänsä kierrätysajatus on toki hyvä. Muun toiminnan rinnalla se vain tuntuu pelkältä mainoskikalta. Mutta ehkäpä itsekin vien vanhoja vaatteita kauppaan – ja jätän alennuskupongin käyttämättä. :)

 • No just näin! Kirjoitin melkein saman jo tuohon ylemmäs, kun en tajunnut lukea kaikkia kommentteja ensin. :) Mutta tässähän se oli jo sanottu paremmin.

 • Jenni

  Itse ajattelen asiaa niin, että kaikki kierrätys ja siihen kannustava tekeminen on hyvästä. Tällä tavoin H&M ainakin ottaa nyt jotain vastuuta tuottamastaan jätevuoresta ja kannustaa muita halpamerkkejä samaan. Pidän todella epätodennäköisenä, että tällaiset halpaketjut rantauduttuaan enää katoaisivat olemattomiin, joten nyt sitten vain damage controllia. :) Ja tosiaan, sehän on jokaisen oma päätös, käyttääkö tuon alennuslippusen vai ei tai missä määrin sitä uutta kampetta muutenkaan itselleen ostaa. :)

 • n

  Kiitos tästä kurkistuksesta:) Ensimmäisen kuvan kengät voisin ottaa vaikka heti!

 • Aivan ihana toi pitsipaita, voisin ostaa kun se tulee kauppaan:) Ja toi kukkalippis on kyllä kans nätti, vaikka en lippiksistä muuten kauheasti pidäkään.

 • Lare

  Alennushan koskee vain yhtä tuotetta kerrallaan, tai siis että vain yhdestä tuotteesta/ostokerta saat kupongilla alennuksen. Eli ei sillä hirveää määrää lumppua osteta (pusseja saa viedä 2 päivässä). Lisäksi kierrätyksessä on se hyvä puoli, että sinne voi tuoda minkä kuntoiset vaatteet vain. Eli esim. monille lapsiperheille helpotusta, kun ne porkkanasosepukluiset rätit kelpaa myös. Sellaisia ja rikkinäisiä vaatteita kun ei saa missään nimessä laittaa Uffin, Pelastusarmeijan, Kontin keräyksiin, sillä niistä kertyy heille paljon tappiota turhasta lajittelusta ja jätteen kärräämisestä. Nykyisin on tosin todella mahtavaa, että suomessa tavalliset vaatteet SAA laittaa energiajätteeseen.
  Ja edelleenkin olen sitä mieltä, että kuluttajan pitää ottaa myös vastuuta siinä, mitä ja kuinka paljon ostaa.

 • H&M:ään löytyy usein alennuskuponkeja täältä: http://www.alennuskoodi.com/hm

Related posts