19/02/13

Kirpputorivinkkejä?

20 63 4690958678_ab83810a4b_o.gif

Aina toisinaan blogin lukijat ovat kyselleet, että käynkö enää ollenkaan nykyisin kirpputoreilla, kun joskus muinoin tein niin hyviä löytöjä kirppareilta. Ja toden totta, olen jotenkin havahtunut itsekin nyt siihen, että en oikeastaan enää käy. Ei siihen ole mitään erityistä syytä, ei vain ole tullut käytyä. Opiskeluaikoina taisi olla enemmän aikaa ja vähemmän rahaa, joten kirppareita tuli kierrettyä ahkerammin. ;) Ehkä ongelma on se, että vapaa-aikaa ylipäänsä tuntuu olevan nykyään niin rajallisesti, että käytän sitä harvoin kaupungilla pyörien. Ja tosiasiassa kirpputoreilla kiertelyhän vie aikaa, sillä löytöjen tekeminen on aikamoista sattumankauppaa ja parhaat bongaukset tekevät yleensä ne, jotka jaksavat vierailla kirpputoreilla usein. Ehkä täällä Helsingissä on tullut sellainen olo, että kaupunki on täynnä kirppareita tiiviisti kiertäviä aarteenmetsästäjiä, niin että parhaat löydöt on jo kauan sitten viety satunnaisen kävijän nenän edestä. 

Tykkään ajatuksesta, että tavaroille ja vaatteille annetaan uusi elämä uudessa kodissa ja monesti kirppareilta tekee parhaat ja uniikeimmat löydöt perusputiikkeja edullisemmin. Jotenkin se tapa on vain jäänyt. Olen nyt miettinyt, että ehkä pitäisi ryhtyä uudelleen kiertelemään, koska kun oikein mietin, niin moni lempparivaatteistani, -kengistäni tai -laukuistani on nimenomaan second hand -löytöjä. Tuntuu vain, että olen täysin pudonnut kirpputori-kärryiltä näiden muutamien hiljaisten vuosien aikana ja legendaarinen Valtterikin on tässä välissä ehditty lopettaa. Eli hyviä kirpparivinkkejä perus-Uffien ja Fidojen lisäksi kaivataan! :) Kaivarin Kanuuna on myös täällä Helsingissä hyvä paikka tehdä löytöjä, mutta kaipaisin vähän uusia ideoita. Mitkä ovat teidän suosikkejanne Helsingin second hand -rintamalla? 

Kuva: Elsa Lang / Always with Honor

Tags: , ,

Categorised in: Elämä, Muoti

20 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Pääkaupunkiseudun kierrätyskeskus! Toimii samalla periaatteella kun vaikka UFF ja Fida – ihmiset saavat tuoda vanhoja tavaroitaan Kierrätyskeskuksen, jotka sitten myydään heidän liikkeissään eteen päin. Tavaraa on todella paljon, joista suurin osa on erittäin hyväkuntoista. Itselläni on tosin kokemusta vain Espoon Matinkylän pisteestä, mutta nettisivujen mukaan heillä on kierrätyskaupat myös Helsingin Hietalahdessa ja Kyläsaaressa, eli eipä kovinkaan kaukana Töölöstä;) Tässä vielä linkki: http://www.kierratyskeskus.fi Toivottavasti vinkistäni oli iloa!

 • Laurentia

  Tule Lahteen! Lanttila on paras kirpputori. Mahtavia löytöjä ja hinnoissa ei ole Helsinkilisää :)

 • Maria

  Vaatteiden, asusteiden ja laukkujen etsimiseen suosittelen kokeilemaan myös vintagekauppoja. Jos aikaa kierrellä on rajallisesti, Albertinkadun Kaunis Veera, Fredan Amado sekä Ruutu-Rouva ja sen vieressä oleva juhla-asuihin erikoistunut vintagekauppa ovat hyviä paikkoja etsiä laadukkaita second hand löytöjä, hinnat voivat olla hieman kalliimpia kuin peruskirppiksillä, mutta löytöjäkin tekee varmemmin ja ehkä on järkevämpää ostaa yksi laadukas statement löytö kuin useampia joita sitten arvostaa vähemmän. Ai niin Merimiehenkadulla on vielä myös Theodora jossa myydään second hand designer laukkuja ja kenkiä.

 • Suvi

  Suosittelen Kallioon Kaarlenkadulle avattua Frida Marinaa. Ei todella mikään peruskirppiksen näköinen, vaan kuin putiikkiin astuisi.

  https://www.facebook.com/pages/Frida-marina/463910240295995?fref=ts

 • Hanna

  Kalliosta löytyy Frida marina josta on tullut oma ehdoton ykköspaikka.

 • r

  pakko vetää vähän kotiinpäin, mutta kun tuolla jo vintagekaupat on mainittu: kaverini Juhon pitämä Indian Summer Vintage Store hotelli Arthuria vastapäätä Kaisaniemen Vuorikadulla.

  + muutama sellainen missä itse käyn:

  Malminkartanossa iso kirppis Aurinkobasaari http://www.aurinkobasaari.fi/kirppis.php

  Kannelmäen juna-asemalla Aino
  http://www.ainokirpputori.net/web/

  Kalliossa Oiva
  https://www.facebook.com/oivankirppis

  Töölössä ja Vallilassa Samaria
  http://www.samaria.fi/samariafi/samaria-shop_kirppikset/

  Emmaus Vallilassa (ehkä töölössäkin?):
  http://www.emmaushelsinki.fi/

 • Mikaela

  Töölössä ratikkahallien vastapäätä on itsepalvelukirppis Dom. http://www.kirpputoridom.fi/
  Suosittelen! Joka kerta kun oon käynyt siellä, jotain on tarttunut mukaan. Ja nimenomaan parhaimmat kirppislöydöt :) Samalla voi myös vuokrata pöydän ja myydä turhia vaatteita pois.

 • Jenni

  Mahtavaa kaverit! :) Vinkkienne joukossa on tullut esiin monta uutta paikkaa sekä muutama vanhakin tuttu muistin virkistykseksi. Ja lisää saa näitä edelleen jakaa! :)

 • karoliina

  äitini perusti itsepalvelukirppiksen nimeltä sunkirppis vantaalle helmikuun alussa:)

 • minä

  Lisätään tähän nyt hyvät sivustot, minkä tietojen ylläpitoon jokainen voi taholtaan osallistua..

  Sinänsä ei täytä suoraa vinkkiä, mutta aina sinne voi kommentoida ja kun näkee karttapohjalta paikat niin kännykällä helppo katsoa kuljeskellessakin että osuuko joku reitillä lähelle.

  http://kirppikset.info

  ja perinteinen listamuotoinen:

  http://www.vuolanne.net/kirpputorit/

 • Iines

  Vanhalla on nykyään sunnuntaikirppis! Kerran tullut käytyä, suosittelen. Kävin heti klo 10-11 avaamisen jälkeen ja paljon oli ihmisiä liikkeellä. Tarjonta jotain Valtterin ja Kanuunan väliltä, aika paljon nuoria myymässä hyväkuntoisia vaatteita.

 • Elise

  Osa Valtterin(ammattimyyjistä) näyttää siirtyneen Jäähallin kirpparille, joka pidetään lauantaisin ja sunnuntaisin, paitsi jos hallilla on jotain muuta tapahtumaa. Paikalla on silti paljon omaa tavaraa myyvää porukkaa ja mielestäni enemmän astioita, sisustavaraa kuin Valterilla, jossa oli paljon ginatricot- teinejä myymässä huonolaatuisia rytkyjä. Täällä on enemmän sellaisia ”tyhjennetään mummolan vintti -meininkiä.” Olen tehnyt myös hyviä korulöytöjä.

 • Minäkin suosittelen Kaarlenkadun Frida Marinaa, enkä vain siksi, että mun sisko pitää sitä. ;) Puolet myymälästä on ikäänkuin second hand-putiikkia, puolet asiakkaiden myyntiin tuomia vaatteita. Myynnissä on myös luomukosmetiikkaa ja perällä on soma kahvilakin.

 • LLaura

  Itsekin komppaan Indian Summerin puolesta, mahti vaatteita, esim nahkahame 25e, plus aivan mieletön palvelu. OIKEASTI MENKÄÄ HYVÄT IHMISET SINNE ;). Omistaja on aivan älyttömän symppis, kahviakin joskus tarjotaan ja voisin ladella tähän vaikka mitä ylistyksiä.

 • Pakko sanoa: kiitos, Jenni, kun kasaat Pariisi- ja kirpputorivinkkejä! Näistä on varmasti hyötyä monille muillekin. :)

 • inkkudaa

  Lanttila on auennut myös Vantaalle, Ikean lähelle. Siellä on paljon pöytiä. Suosittelen sitä!

 • Ekku

  Minultakin ääni Kaarlenkadun Frida Marinalle, aivan loistava putiikki! Vaatteet ja somistus vaihtuvat tiheään, aina löytyisi jotain ostettavaa. Onneksi välillä voi käydä ihan vain hypistelemässäkin.

 • Satu

  Paitsi että omistaja on sama heppu joka aiemmin piti Femmatoria Vesijärvenkadulla, ja jolla oli tapana löytää parhaat tavarat pöydistä ensimmäisenä pilkkahintaan ja myydä niitä sitten omassa pöydässään hyvällä katteella. Ukkeli myös piti kesäisin Lahdessa markkinapäivinä torilla omaa isoa antiikkikojuaan jossa oli suomalaista designlasia ym. Ei tarvi olla Sherlock Holmes tajutakseen mistä tavara oli peräisin. Bisnesälyähän hänellä toki on…

 • Missu

  Mikäli etsitte oiekata vintagea yms tai parempaa ”burberry” laatua niin Kaivarin Kanuuna on ehdoton itsepalvelu mesta. Oletan, että osa kamoista on ”Eiran kotirouvien” käytössä olleita, joten laatua riittää. Myynnissä myös ”H&M ” vaatteita yms. Ja mikä parasta osa ns erikoistavaroista esim minkkiturkit, tanssimekot tms on laitettu yhteen paikkaan/rekkiin vaikka ovatkin eri myyjien.

 • Uusi ihastukseni on ”Sisustustori Helsinki” Konalassa. Paljon sisustustavaraa + muuta peruskamaa. Lastenpuoli löytyy myöskin. Täytyy sanoa, että harvinaisen monipuolinen paikka.

Related posts