16/02/13

Vielä vähän henkarihommia

16 92 P2153315.JPG

Jatketaan vielä hetki eilisillä henkarihommilla. :) Moni intoutui jo noiden eilisten kuvien perusteella kyselemään, mistä henkareista on kyse ja mistä ne on hankittu. Osa tunnistikin jo, että kyse on Hayn Hang-nimisistä henkareista, joita on saatavilla sekä tuollaisina ruusukullan värisinä että mustina. Omani ostin Fredrikinkadulla sijaitsevasta sisustuskauppa Pinosta, jossa myydään muutakin Hayn tavaraa ja joka on juuri sopivasti yhden bussipysäkkini vieressä, joten sinne on kätevää aina piipahtaa, jos seuraavan bussin tuloon on reilusti aikaa. :) 

P2153301.JPG

Kyselin teiltä jokin aika sitten vinkkejä kauniista henkareista, sillä se ihana DIY-vaaterekki saatiin viimein valmiiksi ja ajattelin, että siihen olisi kiva laittaa jotkut erityisen nätit henkarit, kun ne kerran ovat esillä koko ajan. Sain paljon hyviä ehdotuksia, kiitos niistä. :) Näitä Hayn ruusukullan värisiä Hang-henkareita taisi ehdottaa Facebookin puolella Cool & Bored -blogin Peeta ja ajatus jäi muhimaan päänuppini perukoille. En ollut tehnyt henkariasiassa mitään päätöksiä, kun tällä viikolla poikkesin taas Pinoon bussia odotellessani. Olin alun perin jopa miettinyt, että saattaisin vain maalata vanhat henkarini, kuten joku sen rekki-postauksen kommenteissa ehdottikin. Mutta kun näin Pinossa nämä Hayn maailman siroimmat kaunokaiset, päätös oli sillä sinetöity. Olin myös kuvitellut, että henkarit olisivat paljon kalliimmat, joten odotettua halvempi hinta ilahdutti. Finnish Design Shopissa nimittäin hiukan erilaiset Hayn Wire-henkarit maksavat 22 euroa (5 kpl) ja nämä Hang-henkarit maksoivat Pinossa vain 10 euroa (5 kpl). Kyseessä on siis halvempi malli, mutta olin Wiren hinnan perusteella odottanut, että nämäkin olisivat kalliimmat. Eivät nämä siis mitään halpoja olleet, mutta tuumasin, ettei ole mikään paha hinta kauniista ja jämäköistä metallihenkareista, jotka taatusti ovat ikuiset. Ja kyllä täytyy sanoa, että noita on ilo katsella. Kuten eilisessä postauksessa totesin, joskus yksinkertaisinkin muotoilu yllättää kauneudellaan. :)

P2153305.JPG

Mallihan näissä henkareissa on hyvin simppeli – muistuttaa sellaisia metallisia perushenkareita, joita saa usein pesulasta mukaansa. Nämä ovat vain paljon jämäkämpää tekoa ja paksua metallia siinä missä niitä pesuloiden rimpula-henkareita voi väännellä kuin rautalankaa. Muutamat harmittelivat edellisen postauksen kommenteissa, että vaatteet helposti venähtävät tällaisissa ohuissa henkareissa, mutta en minä kyllä ole koskaan huomannut moista. Arvelenkin syyksi, että itse säilytän henkareissa vain kauluspaitoja, silkkipaitoja, bleisereitä, mekkoja ja muita sellaisia vaatteita, jotka vaativat henkarisäilytystä pysyäkseen siistinä ja suorana. Neuleita ja trikoovaatteita pidän henkareissa äärettömän harvoin juuri siitä syystä, että roikkuvassa asennossa säilyttämällä ne todellakin usein venyvät tai menettävät muotoaan. Ongelma ei siis nähdäkseni ole varsinaisesti henkarissa (vaikka toki paksummalla henkarilla venyminen on mahdollisesti vähäisempää), vaan siinä, että neuleita ja trikoovaatteita ei yksinkertaisesti kannata tuon ominaisuutensa takia säilyttää henkareissa. Ne pysyvät parhaiten hyvänä, kun ne säilyttää siististi viikattuina hyllyllä. Joitakin oikein keveitä neuleitakin voi toki säilyttää henkareissa, mutta se on oikeastaan tarpeetonta, ja mitä painavampi vaate on, sitä todennäköisempää on, että se venyy henkarisäilytyksessä. Eli vinkiksi tämä kaikille! :)

P2153302.JPG P2153304.JPG P2153317.JPG P2153316.JPG P2153321.JPG

Photos: Jenni Rotonen / Pupulandia

Tags: , ,

Categorised in: Elämä, Koti

16 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Tosi kauniit henkarit! En ole niistä wire-henkareista syttynyt, mutta nämä jotenkin osuivat ja upposivat. Mulla on tosi pieni vaatekaappi ja nuo näyttävät siltä, että menisivät mukavan pieneen tilaan verrattuna perinteisiin puuhenkareihin. Käytän itse asiassa jonkin verran niitä pesulahenkareitakin, vaikka ovatkin niin heppoisia… Mutta jotkut keveät puserot pysyvät niissä ihan mukavasti.

 • Myy

  Nätit henkarit! Taas on todistettu, että yksinkertainen on kaunista. Ja kiva, että välillä on hintatietojakin blogissa esillä :)

 • Väreistä: hauska ”kiertoilmaisu” kuparille tuo ruusukulta! Varsinkin, kun henkaripaketissakin lukee ”copper”…

 • Jenni

  En edes tullut asiaa ajatelleeksi, kun muut puhuivat näistä silloin rekkipostauksen yhteydessä ruusukultaisina. :) Mutta joo, rakkaalla lapsella on monta nimeä: kupari, punakulta ja ruusukulta. Kaikki lienevät aikalailla sama sävy. :)

 • Tosi kivat ja kauniit henkarit! Henkarilla säilyttämisestä muuten: olet Jenni ihan oikeassa – neuleita ja trikoovaatteita ei pidä koskaan säilyttää henkareilla, ne nimittäin venyvät tolkuttomasti. Metallihenkareilla pärjäävät loistavasti kevyet topit, mekot ja paitikset. Painavimmille vaatteille kuten bleisereille ja takeille suositellaan yleensä tukevia puuhenkareita, jotta olkasaumat ja -toppaukset eivät kärsi – tämä tietysti riippuu vaatteen painosta. Yleensä vaatteesta huomaa nopeasti, lähteekö metallihenkari pureutumaan sinne olkasaumaan. :)

 • Tuo mintunvihreä mekko näyttää suloiselta! :)

 • Aivan mielettömän kauniita henkareita! voipi olla, että ostan itsellenikin tollaset ;)

 • ihana Samujin lintumekko <3 Kauniita mekkoja muutenkin kauniissa henkareissa :)

 • mimmu

  Oi, kuinka ihanat! Edelleenkin ihailen tuota valkoista glitteri/paljettimekkoa ja haluaisin tietää, mistä se on?

 • Bemu

  Todella upeat henkarit :) Harmi, tosi iso harmi ettei Pinolla ole verkkokauppaa… Tulisi varmaan ”piipahdettua” tosi usein siellä ;D
  Vaatehuoneen, vaaterekin, eteisen kaappien kauneudessa henkareilla on itse asiassa tosi suuri osuus. Kaunis henkari, kaunis paikka!

 • Sannanen

  asiaan kuulumaton kysymys, mutta hengarit näyttivät ihanilta lattiaasi vasten ja siksi päätin kysyä pystytkö selvittämään/tiedätkö mikä tuo lattiasi on? onko se maalattu lankku vai jonkin merkkinen parketti? (suunnittelen remonttia ja tuollaista haen) thänks!

 • Jenni

  Kiitos! Se on niin kesäinen, ettei olekaan vielä päässyt esittelyyn blogin puolella. Mutta pitääkin laittaa agendaan… ;)

 • Jenni

  Kiitos! :) Paljettimekko on French Connectionin ja jo useamman vuoden takaa, joten pelkäänpä, että sellaista voi olla aika vaikea metsästää enää mistään. 

 • Jenni

  Hmmm, sen verran tiedän, että lattia on itse asiassa laminaattia – hyvän näköistä sellaista. :) Tarkempia koordinaatteja en tiedä, mutta voin toki yrittää selvittää! 

 • Maija123

  Kestävätkö nämä Hayn Hang ripustimet esim talvitakkien painoa? Pohdiskelen, että eteiseen ostaisinko nämä ripustimet, mietityttää kuitenkin soveltuuko ohuet henkarit takeille..:)

 • Jenniii

  Minusta nämä ovat niin jämäköitä, että hyvin voi takinkin tuollaiselle ripustaa. Eivät siis ollenkaan sellaisia rimpuloita kuin ne pesuloiden ohuet henkarit, joten en usko, että takin painosta vielä miksikään menevät. :)

Related posts