16/02/13

Paris is always a good idea

33 83 paris.jpg

Sitaatti Audrey Hepburnilta siivittäköön sitä tietoa, että ostin eilen itselleni ja rakkaalle ystävälleni Tiialle lennot Pariisiin. Muutama vuosi sitten lensimme vapunviettoon Berliiniin ja viime kevään reissu suuntautui puolestaan New Yorkiin. Nyt päätimme lähteä vappua pakoon Pariisiin – mikä voisikaan olla parempi kohde ihanalle tyttöjen reissulle! :) Lähdemme hiukan ennen vappua ja palaamme vappupäivän iltana reissusta kotiin eli yhteensä sellainen noin viiden päivän visiitti on tiedossa. Olemme kumpainenkin käyneet Pariisissa vain kerran aiemmin ja oma reissuni oli tuolloin vain yhden yön mittainen, joten kaupunki ei ole erityisen tuttu. Vaikka matkaan on vielä aikaa, niin ajattelin jo nyt alkaa kartoittaa viisaiden ja maailmaa nähneiden lukijoitteni matkavinkkejä reissun varalle! :)

Hotelli on vielä buukkaamatta, joten otamme ilolla suosituksia kivoista hotelleista vastaan! Olemme mukavuudenhaluisia prinsessoja, joten alle neljän tähden hotelleja emme edes katsele. ;) Yhtenä hyvänä vaihtoehtona on myös kämpän vuokraus reissun ajaksi kuten Nykin matkalla. Onko kellään kokemusta tällaisesta vai kannattaisiko suosiolla ottaa hotellihuone? Ja ilolla vastaanotamme myös kaikenlaiset mahtavat ravintolavinkit sekä muut must see -jutut perus-turistikohteiden ulkopuolelta. Ah, toukokuinen Pariisi, en malta odottaa! :)

Kuva: The Love Shop / Etsy

Tags: ,

Categorised in: Elämä, Matkat

33 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Blue_Sky

  Älkää menkö ainakaan Concorde Opera Paris hotelliin – mainostettiin 4 tähden hotellina, mutta ei sitä ainakaan ollut huoneiden laatua katsellessa. :)

  Viimeisenä iltana piipahdin Minelli -nimiseen kenkäkauppaan, suosittelen (taitaa olla joku liike, jolla on useampia liikkeitä)! Oli ihan siunkin näköisiä kenkiä siellä. Harmittaa kun ei ollut aikaa oikeen ostaa ja hieman korkea hinnat näin opiskelijalle. Ehkä menen Pariisiin vielä joskus ja nimenomaan shoppailen kenkiä :P Siinä liikkeessä oli juuri sellaisia kenkiä mitä oon ettinytkin.

  Kahviloista: Le Coquelicot des Abbesses, syötiin täällä kaks kertaa aamupalaa ja ihanaa oli ja ihana sisustus ja tunnelma! Sekä: Cafe des Deux Moulins: Amelie -elokuvasta tuttu kahvila! Ihana ja oli hyvä aamupalakin :)

 • mari w

  Hauskaa, itse olen samoihin aikoihin (työ)kaverireissulla Pariisissa – tullaan tosin kotiin jo maanantaina! :) Meidän nelihenkinen seurue vuokrasi ainakin kuvien perusteella ihanan ja supertyylikkään loftin puistonäkymillä Marais’ta huomattavasti edullisemmin kuin mitä kaksi hotellihuonetta olisi maksanut. Teitä on tietysti vain kaksi mikä on vähän eri asia… Mutta suosittelen kuitenkin tsekkaamaan airbnb:n tarjonnan. Vuokrattiin sitä kautta myös kämppä tulevalle Nykin matkalle pääsiäisenä ja palvelu vaikuttaa tosi helppokäyttöiseltä ja luotettavalta – valikoimakin on ihan huikea!

 • Aura

  Ooh! :) Myös housetrip.com on hyvä, usein myös edullisempi kuin airbnb ;)

 • Ann

  Keväinen Pariisi on varmasti ihana kohde pienelle breikille :) Ainakin The Westin Paris Vendôme hotelli oli mielestäni todella kiva (joskin kalliimman puoleinen) :)
  Itse suuntaan vapuksi Milanoon, ei huono vaihtoehto sekään ;)

 • Ursula

  Aaaah, Pariisi… Luin joskus Maraisissa sijaitsevasta Mama Shelter -hotellista, jonka sisustus on Philippe Starckin suunnittelema. Kaverini testasi sitä ja oli tyytyväinen! Se ei tietääkseni ollut hirveän kallis.
  Ainakin Montmartrelle kannattaa mennä, vaikka siellä onkin paljon turisteja. Sacre Coeur on niin kaunis!
  Aivan Montmartren juurella on myös A.P.C.:n ale-myymälä Surplus. Siellä taisi kaikki olla puoleen hintaan.
  Tavarataloista Galeries Lafayettea ei kannata unohtaa. Eikä kahviloita! Ihana kaupunki!

 • Kirsi

  Pariisissa täytyy käydä ainakin yhdessä museossa;) Louvreen on yleensä pitkät jonot.
  Minä suosittelen hyvien metroyhteyksien päässä olevaa Marmottan Monet museota. Jos tykkää Monetin tai muiden impressionistien maalauksista ja ainakin blogisi perusteella niin arvelen sinun tekevän, suosittelen lämpimästi. Sopivan kokoinen ja vanhassa ”metsästysmajassa” ja kiva pieni museokauppa. Lisäksi pääsee hiukan tavallisten turistialueiden ulkopuolelle.
  http://www.marmottan.fr/

 • Telma Kinnunen

  Älkää menkö 1. Toukokuuta Eiffel torniin ellette haluu jonottaa kuutta (6) tuntia. Sillon on ranskalaisilla joku työväenpäivä ja kaikki kaupat oli kiini= KAIKKI turistit oli eiffelillä… Oltii nimittäin just viime vuonna tuohon aikaan siellä :) Oi kevät oli jo sillon siell niin pitkällä ja oli KUUMA. Ihanaa matkaa sitten kun sen aika koittaa :)

 • Heips! Joku mainitsi airbnb:n ja itseasia tosi moni mun kaveri täällä laittaa asuntonsa sinne ja sillä rahalla menee viikonlopuksi alpeille tai rivieralle, ja ihania kämppiä ja hyvään hintaan, eli kannattaa ainakin katsoa mitä sieltä löytyy. Itse en ole palvelua käyttänyt tai kuullut käyttäjien mielipiteitä, mutta ”vuokran antajan” näkökulmasta kuullut paljon hyvää :)

  Yllä mainittu Mama Shelter on hyvän hintainen hieno hotelli, mutta sijainti on rehellisesti sanottu todella huono! Jos itse joutuisin hotelliin, varaisin huoneen Hôtel Saint Vincentistä, kuudennesta kaupunginosasta. Sijainti on huippu ja hotelli on todella söpö.

  Sun blogia seuranneena mulla olis varmaan miljoona vinkkiä, mutta jos haluat kurkata mun uudehkon blogin puolella ”Paris” tägin alla ennen teidän reissua niin siellä voi olla jotain ideoita siihen mennessä :) Ainakin sun täytyy käydä Merci-myymälässä Maraisissa ja samalla suunnalla L’Etoile Manquante-nimisessä kahvilassa chai teellä… :)

 • bea

  Montmartre on kyllä ihan huippu paikka, vaikka turistit on nykyaan siellä paljon. Le Marais on semmonen kohde mistä ei vielä löydyy niin paljon ulkomaalaisia, ja se on kyllä kaunis ja täynnä kivoja putiikeja(tai ainakin näin oli about 1,5 vuosi sitten)..
  Jos tykkäät nähdä kauniita kirkoja niin kuin minä, notre damin ja montmarten lisäksi on pakko päästa saint denisiin, koska vaikka se on pienempi ja ei niin tuttu kohde, auringonlaskussa se on mielettomän kaunis näko kuin valo menee lasimaalauksien läpi, mahtava tunne :)
  Hotel de Villessa olisi mun mielestä sillon haute-couturen näytelly, mutta tästä varmaan jo tiedät :)

 • Voi kivaa! Minä olen lähdössä 3.pv ja yövymme Mercure ParisCentre Tour eiffel-hotellissa. 4 tähden hotelli ja 300m päässä Eiffelistä. Kuvien ja arvostelun perustella hyvä hotelli. Sijainti oli meille tosi tärkeää, koska reissu on niin kyhyt.
  Edellisen kerran olin isommalla porukalla ja vuokrasimme huoneiston Interhomen kautta. Homma toimi ihan jees, mitä nyt pieniä juttuja perin ranskalaiseen tyyliin…mutta kokonaisuutena toimi myös hyvin.
  Minä odotan reissuamyös jo kovin…toivottavasti oliisilämmintä!

 • Marain aluetta suosittelen myös lämpimästi, ja ranskalaisista merkeistä jonkun jo mainitsemaa minelliä, sekä Jonak -nimistä kenkäkauppaketjua että american vintagea (nimestään huolimatta ranskalainen ketju, liike maraissa, suomessa mm. moko myy näitä) ja espanjalaista bimba & lolaa :)

 • Taru

  En ole käynyt Pariisissa koskaan, joten tää ei sinänsä ole mihinkään tietoon perustuva suositus, mutta me ollaan huhtikuun alussa menossa Maraisiin semmoiset hotelliin kuin Emile. Valkkasin ihan sijainnin ja ulkoisten avujen takia.

 • Itsellä on kokemusta hotelleista Hotel Therese (1 arr.), ja Hotel Sorbonne (5 arr.) Molemmat ovat hyvällä paikalla, Therese tylsällä sivukadulla mutta kävelymatkan päässä isoista tavarataloista (niissä menee ainakin päivä!) ja lähellä Maraista. Sorbonnesta kävelee myös joen yli Louvreen ja Maraisiin, tosin metro on sen verran kattava ja nopea, että sillä pääsee nopeasti mihin tahansa. Hotel Sorbonne on Sorbonnen vieressä ja alue on sen verran ihana että viettäessäni 5 viikkoa Pariisissa, vuokrasin kämpän tuon Hotel Sorbonnen vierestä. (Perus ketjukaupat, jos ne pitää koluta, on vasemmalla rannalla Germain de Pres ja Saint-Michel -bulevardeilla, ja näissä on yleensä rauhallisempaa kuin samojen ketjujen kaupoissa Champs Elyseellä ja Haussman-bulevardilla.)

 • sae

  pahoittelut päättyneestä parisuhteesta :-( mutta juuri näin sitä kannattaa matkustella ja nauttia elämästä! kyllä se siitä! xx

 • Ann

  Unohdin tuosta ylemmästä viestistä, mutta mieleeni tuli pari muutakin (hiukan halvempaa) hotellia, joissa olen itse ollut. Saint-James & Albany Spa, Warwick Champs-Elysees, sekä ystäväni suosittelema Clarion Collection Hotel Opéra Pavillon :)

 • Jenni

  Mistä päättelet näin? En ole selventänyt murheitteni syitä sen tarkemmin, enkä aio tehdä sitä nytkään. Kerron mistä on kyse, kun aika on oikea. Arvostaisin kuitenkin, etteivät vaikeuksieni syistä tietämättömät spekuloisi täällä yksityisasioillani. Tiedän, että tarkoitat varmasti hyvää, mutta en toivoisi asioista mitään tietämättömien aloittavan jotakin huhumyllyä, jota joudun sitten oikomaan. Mitä tähän postaukseen tulee, niin olen aina matkustellut ystävieni kanssa – olin parisuhteessa tai en. :)

 • Jansu

  Ah, la Paris :) Bon voyage jo tässä vaiheessa! Olisipa itsekin ihana päästä matkustamaan, tällä hetkellä se vain ei ole mahdollista. Toivottavasti teet kattavan postauksen reissusta :)

 • Voi ei, äitini on luvannut mulle RIPPIlahjaksi Pariisin matkan, enkä ole päässyt sinne vieläkään! Ja ripille pääsystäni tulee juhannuksen tienoilla 10v. ;) No, ehkä vielä joskus!

  Ei muuta kuin hauskaa reissua jo näin etukäteen! Ja ota paljon kivoja matkakuvia, että saat meidät muut kateellisiksi. :D

 • Kirsi

  Alueena suosittelen ehdottomati Maraisin aluetta, ihania pikku butiikkeja, hyviä ravintoloita ja muutenkin aivan loistava ilmapiiri :). Metrollahan pääsee nopeasti kaikkialle…

 • Henni

  Suosittelen ehdottomasti vierailemaan Père-Lachaisen hautausmaalla, todella upea paikka! :)

 • Kiiku

  Jos haluaa käydä Louvressa, suosittelen menemään sisään museoon samassa yhteydessä olevan ostoskeskuksen kautta. Metropysäkki on ostoskeskuksen sisällä, pysäkin nimeä en millään muista, mutta se on yksi pysäkki ennen tai jälkeen itse museon pääoville menevää pysäkkiä. Sitä kautta jonottamiseen meni alle 5 min, kun taas ulkona oli piiiiitkä jono.

 • marru

  Pariisin kevät :)

 • Aah, rakas Pariisi! Le Marais on tosiaan mukavaa seutua, siellä ohjaisin käyskentelemään esim. Rue Vieille du Templelle: vaate- ja koruputiikkeja (mm. APC) sekä konstailemattoman mukava ravintola Robert et Louise, jossa söin parasta ankankoipea mitä olen ikinä saanut.

  Toinen ravintolavinkki on Hotel du Nord tunnelmallisen Canal St Martinin rannalla, kauniita ihmisiä ja hyvää ruokaa. Myös Rue de Seinen seudusta tykkään: gallerioita ja kuppiloita, esimerkiksi tyylikäs La Palette (jonka muuten bongasin alun perin Frida Fahrmanin blogista).

 • Petra

  Hotellisuositus: http://www.hotelpetitmoulinparis.com/uk/hotel-petit-moulin-luxe-paris-site-officiel.php

  Aivan ihastuttava! Hotellisivustojen kautta yleiseen hintatasoon nähden vielä edukaskin. Kaikki huoneet keskenään erilaisia ja persoonallisesti sisustettuja. Kylpyhuoneessa käytössä Hermésin kosmetiikkaa ja aamiainen silkkaa luksusta.

 • Viettäkää kokonainen päivä Montmartrella, todellakin sen arvoista:) Itse menisin lyhyellä reissulla ehdottomasti joko Orsayn tai Orangerien museoihin ja Catacombeseihin, olivat kaikki todella vaikuttavia.

 • -jenna

  Mäkin suosittelen Montmartrella käymistä! Niin tunnelmallisia katuja ja oikeeta Pariisi fiilistä! Paljon taiteilijoita ja symppis kahviloita :)

 • Emppu

  Suosittelen Hôtel Amour (http://www.hotelamourparis.fr/). Mahtava sisustus ja sijainti on erinomainen.

 • lilie

  Monta hyvaa vinkkia tullut jo tuossa ylapuolella. Museoista suosittelisin myos Orangerieta ja Orsayta (paljon mieluummin kuin Louvrea!!). Rodin-museon puisto on ilmainen ja taynna upeita veistoksia, ehdottomasti vierailun arvoinen.

  Googleta myos Parc des Buttes Chaumont, tata paikkaa ei kaikki tieda…

  Muista alueista ihania ovat Montmartre ja Canal St. Martin. Varsinkin Canal St. Martinilla kavelya voi suositella. (Itse en metrosta poistuessa ensin meinannut uskoa etta kukaan oli moista suositellut, mutta mieli muuttui veden aareen paastessa.)

  P.S. Shamppanja ja kuohuviini on niin paljon halvempaa kaupoissa, kaykaa ihmeessa ostamassa pullo tai pari, ja kaveriksi joko Patisserie Paulista, Ladureelta tai Pierre Hermelta macaron-leivoksia! Ja niiden kanssa istumaan vaikkapa Eiffelia ymparoivaan puistoon tai joen rannalle, sopii tyttojenreissuun taydellisesti… :)

 • Teemu

  Must-see kohteita: Chanelin (Rue Cambon) ja Guerlainin (Champs-Elysees) pääkallopaikat. Erikoisuuksia lukuunottamatta parfyymiostokset Guerlainin viereisestä Marionnaudista.

  Ruoka-hienostelua syötäväksi ja tuliaisiksi itselle ja muille: Hediard ja Fauchon Madeleine-aukiolla + markettimaisempi Le Grande Epicerie Pariisin Kodin Ykkösen, Le Bon Marchen, kyljessä. Kaikista kannattaa ostaa ”marmeladia” (Pâtes de Fruits). Lainausmerkit, koska on vähän eri juttu.

  Jokeri: Palais-Royalin sisäpihalla Serge Lutensin (Shiseido) parfyymikauppa. Huh huh.

 • Tupu

  Salut!

  Poikkeaisin hiukan valtavirrasta ja sanonn, että Le Marais & Montmartre ovat jo kärsineet kovaa inflaatiota. täynnä turisteja, paikallisista hyvin vähän tietoa ja hintataso sen mukainen.

  Mikäli etsii autenttista bobokokemusta, tämän hetken trendikkäin paikka on eittämättä Canal St Martin!! Lisäksi 11.kaupunginosassa (Bastillen takana) on paljon elämää ja nähtävää.

  Autenttisimmillaan Pariisi on tietenkin jossain siellä, mihin hyvätuloinen turisti ei koskaan eksy. Mutta esim. päiväretki Gare du Nordin seudulle (”kurkunleikkaaja-aluetta”) on jo kokemus sinänsä!

  Oma lempparini koko pariisissa on Porte de Vanvesin suurehko ulkoilmakirpputori. Ei ihan keskustassa, mutta todellakin visiitin arvoinen paikka! Lisäksi samalla näkee hiukan rive gauchea, joen eteläpuolta, jota harva turisti näkee.

  Hyvää reissua!!

 • Mimi

  Tämä menee kyllä turisti-juttujen sisäpuolelle, mutta itse tykkäsin käydä tour Montparnassella – illalla tornin katolta oli tunnelmallista katsella upeasti valaistua kaupunkia, ja sieltä sai otettua hienoja kuvia Eiffel-tornineen kaikkineen.

 • MK

  Hôtel Pont Royal, on hyvällä paikalla ja upea. (7th Arr.)

 • Laura

  Tuolla joku mainitsikin Parc des Buttes Chaumontin, joka on ehdottomasti käymisen arvoinen ainakin Rosa Bonheur -kahvilan takia. Jonkin matkaa keskustan ulkopuolella, mutta oikea rosoisen Pariisin tunnelma ja metrollahan sinne pääsee kätevästi. Jos edullisemmat designer-ostokset kiinnostaa, ottakaa RER A -juna Val d’Europeen (n. puolen tunnin matka keskustasta). Metroaseman takaisen kauppakeskuksen takaa alkaa melko suuri keskittymä, jossa myydään merkkituotteita hyvin alennuksin.

Related posts