13/02/13

Twin Within – islantilaista korusuunnittelua

4 62 twin-within2.jpg

Bongasin taannoin islantilaista muotia ja designia esittelevästä blogista kiinnostavan korumerkin, joka oli käsittääkseni edustettuna myös Tukholman muotiviikolla ja jossain Kööpenhaminan messuistakin (niitä on siis yhtä aikaa muotiviikolla neljät, mutta kävin vain yksissä), mutta valitettavasti en noita ole vielä päässyt livenä hypistelemään. Ihastuin kuitenkin Twin Within -merkin hauskaan ideaan. Yksinkertaiset mutta näyttävät korut on nimittäin tehty kalastusköyden pätkistä, kangaspäällysteisistä johdoista ja muoviputkista, jotka on ommeltu ja liimattu yhteen sekä viimeistelty metalliosilla ja muilla pienillä yksityiskohdilla. Oikeastaan tajusin asian vasta tänään, kun tutkin kuvia lähemmin! Simppeliä ja suorastaan nerokasta yhdistää paksuja värikkäitä köyden ja johdon pätkiä ja muotoilla ne koruksi kaulan ympärille. Ihan halpoja nämä eivät ole (hintahaarukka asettuu euroissa suunnilleen 80-215 euron välimaastoon, mutta vähintäänkin ihastelen hauskaa ideaa. :)

twin-within1.jpg

Merkin takana ovat islantilaissiskokset Áslaug Iris and Kristin Mariella Fridjónsdóttir, joilla on molemmilla taustaa muodin ohella musiikin, taiteen ja designin saralta. Tytöt ovat kertoneet, että heillä on aiemmin ollut vaikeuksia löytää omaan makuunsa sopivia kekseliäitä, näyttäviä ja omaperäisiä koruja, joten niinpä he ryhtyivät luomaan sellaisia itse. Inspiraationlähteenä koruissa ovat olleet myös erilaiset etniset korut ja tässä onkin minusta osattu ammentaa alkuperäiskansojen visuaalisesta annista todella luovalla ja hauskalla tavalla, sillä nuo köysikorut todellakin tuovat mieleen ainakin minulle jotkut afrikkalaisnaisten kaulakorut. Tämän kuvissa nähtävän malliston ”The City Collectionin” korut ovat saaneet nimensä maailman metropoleilta ja muun muassa tuo alla näkyvä koru kantaa nimeä Helsinki. Mitäs tykkäätte? Jos hinta ei olisi este, käyttäisittekö? Minä ainakin ostaisin yhden (tai useammankin) saman tien, ellei tuo hinta hiukan hidastaisi vauhtia. :)

twin-within4.jpg twin-within3.jpg twin-within5.jpg twin-within6.jpg twin-within8.jpg twin-within7.jpg twin-within9.jpg

Kuvat: Twin Within

Tags:

Categorised in: Elämä

4 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  • Voisin ihan hyvin vaikka käyttääkin, ihanan erilaisia! :)

  • emma

    Hienoja ovat! Hintahaarukka on tosin aika korkeahko, onneksi näistä voisi ottaa ideaa ja tehdä samantyyppisiä itse. Rautakaupasta, poikaystävän työkalupakista ja kiipeilyromppeita myyvistä kaupoista vaan erilaisia tykötarpeita etsimään! :)

  • Henna

    Samaa mieltä, ja saispa vieläkin persoonallisemman näköisiä kun tekisi juuri itseään miellyttävän väriyhdistelmän :)

  • JohannaH

    Aargh, mun mielestä nää on kauheita :[ Näistä tulee fiilis ”polkupyörän vaijerilukko kaulaan”, sori :/

Related posts