11/02/13

Kylässä ystävän kodissa

32 122 P1292547.JPG

Tiedän, että kaikki varmasti odottavat kovasti Galleria Esplanad -kisan tuloksia ja ne ovatkin tulossa vielä tänään päivällä, mutta tämä synkeän näköinen aamu kaipaa mielestäni vähän valo-ja väriterapiaa, joten nyt sitä vihdoin olisi luvassa sen jo pitkän lupaamani kämppäpostauksen muodossa. :) Olen itse odottanut varmaankin vähintään yhtä suurella innolla kuin te, että pääsen esittelemään rakkaan ystäväni Annan suloisen kodin, jonka ehdimme ikuistaa kuviin juuri ennen kuin hän muutti maailmalle. Me muut saamme takuuvarmasti mahtavaa inspiraatiota tuosta kauniista asunnosta ja Annan pettämättömästä visuaalisuudentajusta ja hauskoista sisustusideoista. Ja onpahan Annallakin nyt kivoja muistoja entisestä kodistaan. :)

P1292530.JPG

Ihan joka nurkkaa emme saaneet asunnosta kuvattua tuon käynnissä olevan muuton ja kiireen keskellä, mutta kyllä näistä kuvista saa jo aika hyvän käsityksen asunnosta ja sen sisustuksesta kokonaisuudessaan. Asunto itsessään on tosi kaunis ja valoisa, valkoista lautalattiaa, paljon ikkunoita ja toimiva pohja. Annan kodissa on (tai oli, mutta tuntuu hassulta kirjoittaa menneessä muodossa, joten pysytellään preesensissä vaikka tuota kotia ei enää olekaan) varmaan miljoona kaikenlaista pientä suloista yksityiskohtaa ja esinettä, joita tutkiskellessa voisi kuluttaa vaikka viikon! Lattiasta kattoon valkoisessa asunnossa on paljon värejä juuri näiden yksityiskohtien kautta ja Anna on esimerkiksi maalannut joitakin pieniä huonekaluja mintunvärisiksi, kuten kirpputorilta löytyneen vintage-pikkupöydän, Artekin tuolin sekä ne ihanat kapeat lehtihyllyt. Rakastan myös tuota kullanväristä Artekin lamppua, joka sopii asunnon ilmeeseen pyöreän pöydän yläpuolelle kuin nakutettu. :) Mutta annan kuvien puhua puolestaan, joten tässä tämä mahtava kuvapläjäys! Toivottavasti te inspiroidutte siitä yhtä paljon kuin minä. <3

P1292532.JPG

Graafisen suunnittelijan kotona pyörii kaikenlaisia luonnoksia, töitä ja keskeneräisiä projekteja, joihin annoin vähän lähempää kurkistusta jo aiemmin TÄÄLLÄ. Mintunvihreä pikkupöytä on itse maalattu löytö kirpparilta. 

P1292531.JPG

Artekin klassikkovalaisin A330S on Alvar Aallon suunnittelema. 

P1292534.JPG

Kapeiden tauluhyllyjen päälle voi laittaa esille myös kauniita kirjoja, aikakauslehtiä ja muita pieniä paperijuttuja kuten postikortteja. 

P1292539.JPG

Luovan sisustajan kattauksessa astioiden ei välttämättä tarvitse olla keskenään samaa sarjaa. :)

P1292535.JPG P1292540.JPG

Värikkäät jaloleinikit ovat ihanan keväisen näköisiä ja tuovat kivasti väriä sisustukseen.

P1292541.JPG

Arabian mintunväriset Napoli-sarjan lautaset ovat Kati Tuominen-Niittylän käsialaa. Nuo kaunokaiset eivät valitettavasti ole enää tuotannossa (MIKSI OI MIKSI?!) ja Annakin on tehnyt omat löytönsä second hand -ostoksina. 

P1292549.JPG

Anna on keräillyt vanhoja peltipurkkeja ja -rasioita kirpputoreilta. Tuo linturasia on aivan ihana!

P1292554.JPG

Artekin tuoli on saanut myös mintunvihreän sävyn jälkikäteen.

P1292559.JPG

Peilin reunaan on kiinnitetty muistoja. 

P1292561.JPG P1292565.JPG P1292551.JPG P1292567.JPG

Pyöreä punosmatto pöydän alla on ostettu Tikausta

P1292550.JPG P1292570.JPG P1292599.JPG P1292575.JPG P1292592.JPG

Kengät kauniisti rivissä. Bongaatteko tuolta yhdet tutut kiilakorot? :) Anna ihastui Marimekon kiilakorkonilkkureihini ja kuin ihmeen kaupalla löysimme nuo parin vuoden takaiset kengät kirpputorilta hänelle muutamaa viikkoa myöhemmin. Uskomaton sattuma!

P1292587.JPG P1292598.JPG

Myös nahkapäällysteinen upea nojatuoli on kirpputorilöytö.

P1292580.JPG

Vitriinikaapin hyllyt ovat olleet täynnä kauniita taidekirjoja, mutta kuvien ottohetkellä kirjat oli jo pakattu muuton edeltä pois.

P1292603.JPG P1292609.JPG P1292594.JPG P1292601.JPG

Guerlainin puuterirasiaa ehdin fiilistellä jo viime kesänä, mutta on se aina vain niin kaunis!

P1292607.JPG P1292618.JPG

Hayn hauska kansio aukeaa värikkääksi viuhkaksi.

P1292614.JPG P1292596.JPG P1292616.JPG P1292623.JPG P1292617.JPG

Ylimmän kerroksen asunnossa on myös pikkuinen oma parveke, jota varten nurkassa lojuvat tohvelit.

P1292707.JPG P1292630.JPG

Violetti sängynpeite on Klaus Haapaniemen suunnittelema.

P1292568.JPG

Kuudennessa kerroksessa sijaitseva asunto tulvii valoa, sillä yksi seinä on käytännössä kokonaan ikkunaa ja kämppä sijaitsee kattojen yläpuolella.

P1292632.JPG

Vintage-sokeripurkissa on vanhan ajan diner-henkeä.

P1292706.JPG

Photos: Jenni Rotonen / Pupulandia

Tags: , , , ,

Categorised in: Elämä, Koti

32 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Lora

  Ihana koti kauniilla yksityiskohdila.

  Nuo mintunväriset lautaset ovat muistaakseni Napoli -sarjaa sillä itse olen tässä talven aikana yrittänyt metsästää niitä huonolla menestyksellä. Täytynee suunnata seuraavaksi second hand astialiikkeisiin :)

 • Jenni

  Hei totta, kiitos korjauksesta! Venetsia on hyvin samankaltainen ja saman suunnittelijan, mutta korjaanpa tuon tekstiin heti. :)

 • Mira

  Aivan ihanan suloinen koti, kuin karamelli! Ihania kuvia, inspiroiduin raikkaan söpöstä tunnelmasta, AHHH! :)

 • Ihana koti ja kauniita yksityiskohtai. Varsinkin tuo lintupeltirasia on myös mieleeni :)

  http://brightcolorsofmine.blogspot.fi/

 • Jennikaisa

  Aivan ihana ja suloinen koti!! Toivottavasti ystäväsi joskus laittaisi myös blogin pystyyn, että voisi ihailla enemmän ja useammin hänen kotia, asuja, piirrustuksia yms. :)

 • Jenni

  No arvaapa vain, olenko yrittänyt tätä hänelle ehdottaa miljoonat kerrat. :D Parhaat suostuttelutaitoni olen kyllä käyttänyt ja hetkellisesti Anna innostuikin kokeilemaan, mutta totesi nopeasti, ettei se taida olla hänen juttunsa. Mutta lupaan esitellä kaikkia Annan ihania juttuja täällä Pupulandian puolella aina, kun se vain onnistuu. :) Nyt tietysti on vähän hankalampaa, kun neitokainen asustaa toisella puolella maapalloa, mutta eiköhän tässä jotkut keinot vielä keksitä!

 • Ihana koti – miten onkin ystäväsi onnistunut tekemään sisustuksestaan niin kevyen ja ilmavan, mutta samalla mielenkiintoisen. Upeaa! Tuo Artekin valaisin ponnahti kyllä nyt haavelistalla heti ykköseksi!

 • Oih ja voih! Aivan täydellinen koti ystävälläsi!

 • Jere

  Hei mulla on sama ruokapöytä! Ja hyvä pöytä onkin :) Tykkään sun blogin kuvista niiiiiin paljon! Keep up the good work!

 • Ihana koti, kaunis tunnelma ja valo. Ja tietty hienot kuvat :)

 • Maarit

  Kaunis koti! Olen itse muutamassa juuri ja nuo kapeat seinähyllyt ainakin kiinnosti,olikos nekin kirpparilöytöjä? Muutan paljon pienempään ja oon myynyt huonekalujani ja ostan aivan uutta seuraavaan ;) Artekin lamppu on kyllä kaunis sekin ja ikkulaudat,niitä joskus ikävöin yhdestä asunnosta elämäni varrella. Tulossa 10. muutto ja toivottavasti viimeinen – vannomatta paras :D

 • Heidi

  Onpa nätti asunto! Näyttää tosi taiteelliselta, tulee jopa mieleen sellainen mainoksiin stailattu ”ei kenenkään koti”. Oi kun itselläkin olisi aikaa/energiaa/mahdollisuuksia laittaa oma koti hienoksi! Tosin, koska täällä asuu myös riiviökissa ja touhukas koira, niin voit olla varma, että mitään vastaavaa ”hienosäätöä” ei tämän katon alla tule ikinä olemaan! :D Hyvä jos joka toinen päivä poistaa nuo ah-niin-kauniit sisustuselementit, nurkkiin kerääntyneet irtokarvat, tehokkaalla imuroinnilla.

  Toki tiedostan, että oikeasti kodin nätiksi laittaminen on ihan vain omasta viitsimisestä kiinni. Mutta entä sitten, kun ei oikeastaan ole silmää millekään hienolle jutulle? Ja tuo koiran n. kuution kokoinen häkki olohuoneen nurkassa ei ole mikään varsinainen kodin kaunistus… :D

 • Jenni

  Kapeat seinähyllyt ovat myös kirpparilöytöjä, mutta tauluhyllyn nimellä noita myydään monessa paikassa. Ainakin Ikeassa ja Indiskassa on ollut samantyyppisiä ja maalaamallahan niistäkin saa haluamansa väriset. :) Toki kannattaa katsella muistakin huonekalukaupoista sekä kirppareilta, jos haluaa jotakin persoonallisempaa! Olen itse muuttanut aika hemmetin monta kertaa elämässäni, joten toivotan vain tsemppiä sinulle muuttourakkaan!

 • Jenni

  Luulen, että tämän asunnon taika piilee osittain siinä, että sisustusta on maltettu rakentaa pitkään ja kivoja esineitä on etsiskelty ja tuunattu huolella. :) Ihailen suunnattomasti Annan visuaalisuudentajua, joka on aivan vertaansa vailla. Itsekään en ole sisustusjutuissa ihan toivoton, mutta vaatii malttia ja aikaa rakentaa se ”täydellinen” koti, eikä siltikään koskaan taida olla ihan valmista. :) Lemmikit tosiaan aiheuttavat omanlaisiaan haasteita sisustusasioissa, joten sen kyllä hyvin ymmärtää, jos kissan omistajalla ei ole kauheasti koriste-esineitä tai leikkokukkia esillä. :D Mutta jos tuntuu, että itsellä sellaista silmää sisustusjutuille ei ole, niin mietipä olisiko kaveripiirissä joku taituri, jonka kanssa voisi yhdessä ideoida? :)

 • Heidi

  Juu, olet ehdottomasti oikeassa siinä, että tuon asunnon ”juttu” on juuri siinä, että ei ole vain menty Ikeaan/Hemtexiin/vastaavaan ja ostettu niitä ”ihanan erilaisia” sisustusjuttuja! :)

  Tästä postauksesta tuli kyllä inspiraatio (yrittää) laittaa omaakin kotia! :) Jos saisi edes sellaisen pysyvästi siistin yleisilmeen, ilman kaikkia opiskeluun liittyviä paperi-/kirjaläjiä, niin sitten voisi alkaa tosissaan miettiä, minkä ympärille alkaisi rakentamaan sitä ”omaa juttua”. Tosin eikö nuo lattialla lojuvat kissanlelut ole ihan hyvä ja erilainen sisustuselementti?! :D Vielä kun koiran kouluttaa olemaan sellainen ”sisustuskoira”, joka ylväästi makoilee jossain tietyssä paikassa.

 • Gorgeous.

  Inspiroivaa!!

 • Mä innostuin tosta matosta ruokapöydän alla, mutta ei ainakaan enää löydy netistä. :/ Ja tuo mintun vihreä on niin herkullisen sävyinen. Kumpa itsekin joskus sais tartuttua maalipensseliin :) Meillä on ollut tarkoituksena laittaa just tollaset taulurekit seinään ja ollaan mietitty mustaa tai valkoista, mutta miksipä ei niitä käsittelis ennen kiinnitystä joko mintulla tai sitruunan keltaisella.

 • Hei vitsi, mulla on tuo täsmälleen samanlainen lintukuvioinen peltirasia! Ei tietoa, mistä se on mulle alunperin päätynyt, luulen, että mummon tai jonkun muun sukulaisen kautta. Ihana! :)

 • Mia

  Aivan ihanan valoisa, leikkisä ja kaunis koti!! En saa tarpeekseni noiden kuvien katselusta :)

 • kati

  Voi, kauniita esineitä!

  Olisin kaivannut laajempia kuvakulmia, joista olisi nähnyt enemmän kodin sisustusta. Nyt kuvista näkee lähinnä kauniita yksittäisiä esineitä tai pieniä asetelmia. Tämä on mielestäni ongelma nykyään myös monessa sisustuslehdessä. Kokonaisuus jää hahmottamatta.. :/

 • Jenni

  Minulla ei valitettavasti ole käytössä tällä hetkellä sellaista objektiivia, jolla saisi varsinaista laajakulmakuvaa ja pienessä kerrostalokämpässä tuollaisten laaja-alaisempien otosten ottaminen on muutenkin aika haastavaa. Tässä kyseisessä kämpässä oli tosiaan kuvaushetkellä myös menossa muutto, joten ihan joka nurkkaa ei edes voinut kuvata kuten tekstissä totesinkin. En ole ammattikuvaaja ja kuvaan niin kuin parhaiten osaan ja näillä omistamillani välineillä on mahdollista. Itse tykkään erityisesti juuri tällaisista yksityiskohtia esittelevistä kuvista ja pidän myös sisustuslehtien tavasta esitellä koteja, joten ehkäpä tämä on myös makuasia. :)

 • Vau miten upea koti! Toisilla on vaan niin silmää :) Voi kun saisi omaan tulevaan kotiin edes ripauksen tota upeutta. Ekaa kertaa elämässä saan sisustaa vain itselleni, joten odotan innolla!

 • Tuya

  Oi, minullakin on sama rasia! En ole ennen sellaiseen muualla törmännyt, enkä tiedä mitä siinä on alunperin ollut. Perintönä se on minullekin päätynyt, yhdeksi ”aarteekseni”. :)

 • Sini

  Vau! Niin kaunista, yksinkertaista, mutta silti niin mielenkiintoista, että voisin vain tuijottaa tuota kämppää ties kuinka kauan! Ps. tunnistimpa muuten muutamat tutut peltipurkit, tosin ne ovat mun äitini, mutta lähinnä mä niitä aina ihastelen kun saman katon alla asustellaan! ;)

 • Heidi

  Hei mitä ihmettä, mullakin on tuo samainen linturasia ! Sain sen mummoltani aikoinaan ja siellä oli ompelutarvikkeita. :) Mistäköhän moiset on peräisin, kun yllättävän monelta näyttäisi kommenttien mukaan löytyvän!

 • Kiitos tästä postauksesta! Sain kyllä melkoisesti inspiraatiota ja toukokuussa odottava muutto ei tunnukaan niin kamalalta. :)

 • Myy

  Puiset lattiat ja leveät ikkunalaudat. Unelmakämppä <3

 • Stiina

  Uskomatonta, mutta mulla on tuo sama nojatuoli. Vähän eri värisenä tosin. Löytyi mummon vintiltä :)

 • Ah, ihana taiteilijakoti! Ihmetyttää miten joku voi olla taiteilijaluonne ja silti onnistuu pitämään kotinsa tavaramäärän pienenä. Itseltä ei onnistu sitten millään.
  Tästä sai kyllä taas paljon pieniä vinkkejä, johonkin on pakko päästä sutimaan mintunvihreää maalia!

  http://www.voimapihti.blogspot.fi

 • Tuuli

  Onpa kyllä todella kaunis koti, inspiroiduin siitä aivan valtavasti! Meillä oli aiemmin aivan samanlaiset nojatuolit, jotka ovat olleet pitkäaikaislainassa, mutta saamme ne tässä kuussa takaisin. Olipa ihana törmätä niihin täällä bloginkin puolella. Näiden kuvien innoittamana päätin myös luopua isosta ja tilaavievästä kirjahyllystä ja laittaa sen sijalle lipaston. Yhtä hyvin sinnekin voi kirjoja laittaa :) Kaiken kaikkiaan: upeita kuvia ja upea koti! Kiitos tästä päivän piristyksestä.

 • Elisa

  Tuo lintupurkki on Hangon keksin vanha keksirasia. Niitä löytyy myös perhoskuviolla ja monella muulla.

 • Niina

  Onkohan sulla Jenni mitään tietoa, mikä on tuon mintunvihreän maalin sävy, jolla ystäväsi on kalusteita maalannut? Etsin juuri täydellistä mintunvihreää ja tuo näyttää ainakin kuvissa ja tietokoneen näytöllä ihan mahtavalta :). Ja siis aivan ihastuttava koti kokonaisuudessaan!

Related posts