9/02/13

Graafisen suunnittelijan kotona

9 70 P1292535.JPG

Lupailin reilu viikko sitten, että lähiaikoina olisi tulossa postaus maailmalle lennähtäneen ystäväni Annan entisestä kodista, jonka ehdimme juuri ikuistaa ennen kuin hän muutti siitä pois. Panttaan noita ihania kuvia vielä hetken verran, sillä kuvauspäivänä tuli otettua mielettömät määrät kuvia graafisena suunnittelijana ja kuvittajana työskentelevän ystävän ympäriinsä lojuvista töistä, luonnoksista ja piirroksista. Piirtäminen on kyllä yksi sellainen taito, jonka todella haluaisin hallita. On hullua katsoa Annan tuherteluita, kun jopa kalenterimerkinnät näyttävät taiteelta. :D Vaikka minulla oli aina hyvä numero koulun kuvaamataidossa, ei minulla ole sellaista todellista lahjakkuutta piirtämiseen ja taiteeseen tipan vertaa. Oih ja voih, osaisinpa minäkin!

Ja lupaan, että pian laitan jakoon ne ihanat kotikuvat! :)

P1292536.JPG P1292542.JPG P1292545.JPG P1292552.JPG P1292553.JPG P1292619.JPG P1292620.JPG P1292631.JPG

Photos: Jenni Rotonen / Pupulandia

Tags: , ,

Categorised in: Elämä, Koti

9 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • C

  Ihania!! :) Anna on huippu!

 • Superinspiroivaa, kiitos tästä :)

 • SM

  Ihanaa väriloistoa, tosi ihana tyyli Annalla piirtää! :) Aikamoista silmänruokaa nuo piirrokset, odotan innolla lisää kuvia.

  Pakko puuttua ohimennen tuohon ”oih ja voih, osaisinpa minäkin!” -huudahdukseen: Olen varma että sinulla on myös se ”todellinen lahja” piirtämiseen – tai mitä ikinä haluaisitkin tehdä – mutta työtä se vaatii, sillä tuskinpa Annakaan syntyjään on ollut noin hyvä piirtämään :) Sinä olet käyttänyt enemmän aikaa, vaivaa ja työtä esimerkiksi bloggaamiseen ja vaikkapa muotimaailman tonkimiseen – jos tuon ajan olisit käyttänyt vaikkapa piirtelyyn, olisit siinäkin varmasti loistava :-) (..epäilemättä yhtään ettetkö olisi jo muutenkin.)

  Joten ei sorruta voivotteluun tai harmitteluun, jokainen panostaa siihen mihin eniten on intohimoa ja kiinnostusta – ja siksi sä oletkin ihan mahtava bloggari :) Ja aina voit tulla mahtavaksi piirtäjäksi, jos niin vain päätät.

 • Lillan

  Aivan ihania! Olen aivan sama mieltä noista kalenterimerkinnöistä :)

 • Jenni

  Ihanan kannustava asenne sinulla, mutta en täysin kyllä usko tuohon. :) Tai uskon sinänsä, mutta mielestäni monissa asioissa sillä tietyllä luontaisella lahjakkuudella on aika suuri merkitys. Piirtäminen ja taiteellinen osaaminen on osaltaan nimenomaan lahjakkuudesta kiinni. Joillakin ihmisillä jotkut asiat vain luonnistuvat helpommin kuin toisilla. Tietysti Anna on harjoittanut piirtämisen taitojaan huomattavasti enemmän kuin minä, mutta taiteellisuus, musikaalisuus, verbaalisuus ja vaikkapa liikunnallisuus ovat kaikki sellaisia asioita, että varsinaista lahjakkuutta niissä on vain osalla meistä. Sehän ei tarkoita, etteikö noista asioista voisi nauttia ja etteikö niitä voisi harrastaa sellainenkin, jolla tuota luontaista lahjakkuutta ei ole. Mutta sitä en usko, että voisin kehittyä tuossa tekemisessä yhtä hyväksi kuin vaikkapa ystäväni. :) Ja lisättäköön nyt vielä, että ”oih ja voih, osaisinpa minäkin” on minusta melko lempeä ja hyväntuulinen pilke silmökulmassa esitetty ilmaus – ei mitenkään todellista surkuttelua. ;) Minulla varmasti on monia lahjoja ja monenlaista osaamista, mitä esimerkiksi ystäväni toivoisi itselleen, mutta niin se nyt vain on, että kaikki eivät voi olla kaikessa hyviä. Kannattaa toki keskittyä iloitsemaan niistä asioista, jotka tuntuvat omilta ja luontevilta (tai haasteita kaipaavat harjoittelemaan niitä, jotka eivät vielä niin hyvin luonnistu), mutta kai sitä joskus saa ääneen ihastella toisen taitoja ja haikailla, että itse olisi yhtä taitava ilman, että se on mitenkään negatiivinen asia? 

 • SM

  Hih, blogiasi jo vuosia lukeneena en kyllä hetkeäkään epäillyt että tuo huudahdus olisi negatiivisuutta sisällään pitänytkään :-) Tunnistin siitä ehkä vain samantyyppisen tunteen, jonka itse olen kokenut katsellessani vaikkapa jonkun taitavan ihmisen tekosia ajatellen, että itsestä ei tuohon kyllä olisi. Mutta olisiko kuitenkin, jos todella niin tahtoisin?

  Hyvää pohdintaa kyllä kirjoitit lahjakkuudesta. Uskoakseni se tosiaan on tieteellisesti perusteltu, että synnynnäisellä lahjakkuudella on merkitystä taitojen oppimisessa ja toteuttamisessa mutta jostain syystä jokin sisäinen palo sai minut tänään vähän taistelemaan sitä vastaan :-) Ehkä olen vain sitä mieltä, että asenne ja motivaatio ratkaisee, vaikka saattaahan se vähän naiivilta kuulostaakin. Mutta totta – ja lohduttavaa – on sekin, että vaikka jossakin ei niin lahjakas olisikaan, voi siitä silti nauttia ja olla tyytyväinen omaan tasoonsa. :)

  Tarkoitukseni todella oli olla kannustava, mutta ehkä se oli hieman turhaa :-) Kiitos kuitenkin kun lähdit mukaan pohdiskeluun!

 • Jenni

  Älähän huoli, se oli hieno kommentti. Itse taidan olla perusluonteeltani aika samanlainen kuin sinäkin eli uskon siihen, että sitkeydellä ja yrityksellä pääsee pitkälle! :) Mutta hyvä sitä on itse kullekin aina muistutella aina välillä, että kyllä sitä pystyy ylittämään omia rajojakin, kun vain joskus tohtii astua sinne oman mukavuusalueen ulkopuolelle!

 • daara

  Moro,
  voisitko kysyä Annalta mitä tusseja(?) ovat nuo ihanat värit, joilla värikartat on piirretty?

 • Jenni

  Tussit ovat näitä samoja, joita sain Annalta lahjaksikin: http://www.trendi.fi/blogi/pupulandia/varia-elamaan

  Eli Letrasetin Promarker twin tip -tusseja. :) Saa varmasti kaikista hyvin varustetuista taide- ja maalaustarvikeliikkeistä!

Related posts