8/02/13

Bomberlicious

41 76 P2073196.JPG

Nyt on käynyt niin, että saman tien kun varovasti ja vähän hämmentyneenä intoilin niitä neonvärisiä pilottitakkeja, menin sovittamaan sellaista. En tosin neonväristä, mutta pilottitakkia kuitenkin. ”Minä vain sovitan!” Nämä ovat niitä kuuluisia viimeisiä sanoja ja kohtaloksihan se omallakin kohdalla koitui. Olimme kuvaamassa Galleria Esplanadissa tulevaa katalogia varten muutamia juttuja ja siinä kuvausten tiimellyksessä tartuin Filippa K:n liikkeessä mustaan bomberiin – ja hitto vie, se oli ihan täydellinen! Kontrasti valkoisen silkkipaidan, punaisten huulten ja mustan pilotin välillä oli jokseenkin huikea. Minua nauratti eräs edelliseen pilottipostaukseen tullut kommentti, jossa todettiin näin: Luulen että sinun yleisellä tyylilläsi voit pukeutua vaikka mustaan oranssivuoriseen pilottiin maastokuvioisten reisitaskuhousujen ja maihareiden kanssa, eikä sinua silti sekoitettaisi ääriryhmiin. :D Tuumasin, että tuon kommentin jälkeen uskaltaisin ehkä harkita jotakin muutakin kuin neonväristä bomberia.

P2073182.JPG

Ne neonväriset pilottitakit ovat todella hauskan näköisiä, mutta huomasin miettiväni, että mihin sellaisen oikein voisi yhdistä. Neonvärit ovat näppäriä asusteissa ja yksityiskohdissa, mutta suurina pintoina koen ne ainakin itse vähän hankalammiksi, varsinkin kun on kyse päällysvaatteesta. Ja onhan musta aina musta – se sopii kaiken kanssa. Filippa K:n takkeja on saatavilla myös tummansinisinä ja oliivinvihreinä, mutta musta tuntui niistä parhaalta vaihtoehdolta. Tumma sininen on niin lähellä mustaa ja musta on sitten kuitenkin ehkä monikäyttöisempi. Vihreä olisi kaunis ja se on ilmeisesti nyt ollut juuri se suurin hittiväri, mutta kokoja ei enää ollut ja sävy oli jotenkin tummuusasteeltaan liian lähellä hiuksiani, mikä tuntui tekevän kokonaisuudesta aika valjun. Eikä siitä vihreästä olisi ollut oikeaa kokoakaan enää. Mustalla siis mentiin.

P2073210.JPG

Olimme tehneet ne kuvaukset valmiiksi, kun huomasin, että se takki yhä kaiveli minua. Myyjä oli myös maininnut, että kyseiset takit ovat menneet niin kovaa kyytiä kaupaksi, että ne ovat kertakaikkiaan lopussa ihan joka paikasta, edes Filippa K:n varastolla Ruotsissa ei ole enää enempää, joten jos tuollaisen mielii hankkia omakseen, päätös kannattaa tehdä melko pian. Päätökseni olin jo tehnyt, nyt vatvoin enää kahden eri koon välillä, mutta sekin ratkesi sovittelemalla. Enpä olisi itsekään ihan heti uskonut pilottitakkia, mutta tässä sitä ollaan. :) Tykkään takissa erityisesti noista ruusukultaisista yksityiskohdista, vetskareista ja neppareista. Malli on kivan naisellinen ja vuori musta. Mikä yllätti minut, niin takki vaikuttaa tosi lämpimältä, vaikkei olekaan kovin paksu. Mietin, että tämä on varmaan aika hyvä sellainen välikausitakki tai sitten talvellakin voisi käyttää esimerkiksi ohuemman takin alla. 

P2073199.JPG

Kaupungilta kotiin päästyäni yritin löytää kuvaa takista jostain ja siinä sivussa sain todeta, että myyjä tosiaan oli oikeassa: bomber on myyty loppuun ihan joka paikasta. Jos joku tähän nyt suunnattomasti ihastui, niin siellä Filippa K:n omassa liikkeessä oli vielä kaikkia värejä ja aika hyvin kokoja jäljellä toissapäivänä. Lisäksi huomasin, että ainakin Stockmannin verkkokaupassa oli vielä tummansinistä ja vihreää väriä sekä melkein kaikkia kokoja. Toki tällaisia löytää varmasti muualtakin ja sellainen ihan perinteinen pilotti voi olla paljon edullisempi, mutta pikainen googlettelu ei tuottanut kovin hyviä tuloksia. Sellaisia klassisia bombereita ei oikein tuntunut löytyvän naisten kokoa, tosin suuri lasten koko voisi hyvin mennä pienelle naisellekin. :) Itse kyllä arkailisin ehkä asioida alan liikkeissä, mutta tosiaan, kyllä näitä varmasti muualtakin saa kuin Filippa K:lta. Mutta mitenkäs on? Kuka muu liittyy meikäläisen bomber-jengiin? :D

PS. Piti vielä huikata, että Filippa K:lla avautuu muuten maanantaina 11.2.2013 Galleria Esplanadiin miesten pop up -kauppa eli tiedoksi tämä kaikille miekkosille! :) Putiikki on auki huhtikuun loppuun asti eli jos Filippa K:sta tykkäätte, kannattaa käydä kurkkimassa.

p2073216.jpg P2073186.JPG P2073218.JPG

Tags: , , , ,

Categorised in: Elämä, Muoti

41 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Mielettömän hieno!

 • Miss T

  Onpa hieno!!

 • Neela

  Mulle tuollainen takki tuo valitettavasti aivan liikaa mielen 90-luvun ja yläasteen. Muuten sinun pukeutumisesi on tosi inspiroivaa, vaikka pukeudutaankin aika eri tavalla. :)

 • Mer

  olit ”aikoinaan” minun lempibloggaaja ”Indissa ”
  ja edelleen joka aamu kun avaan koneen
  ensimmaiset hetket kahvin kera” vietan kanssasi”..
  Viis bomberista mutta nuo kengat ;-P
  Mukavaa paivaa ja suur kiitos !!!

 • Jenni

  Voi miten kiva kuulla! :) Toivottavasti vietät aamukahvihetket kanssani vielä pitkään, hihi. Ja joo, kengät ovat kyllä ihan lempparit, mutta odottelen vielä vähän keväisempiä säitä niiden kanssa. Tuonne lumipyryyn ei punaisia kaunokaisia parane laittaa. Ihanaa päivää myös sinulle! :)

 • Jenni

  Kiitos! :) Olen kyllä tästä aika innoissani, myönnettävä on. :D

 • Jenni

  Kiitos! :) Vielä pari vuotta sitten en olisi uskonut sanovani näin, mutta kuten on todettu tuhat kertaa, niin vannomatta paras. :D

 • Jenni

  Tämä varmasti jakaa mielipiteitä! Jos olisit kysynyt yläaste-ikäiseltä Jenniltä, voisinko kuvitella pukeutuvani joskus vielä pilottitakkiin, olisin varmaan pyhästi vannonut, etten IKINÄ KOSKAAN. :D Takki käännetty, taas kerran. :D

 • Norppa

  Heippa! Tosi kivan takin olet ostanut :) itse yhdistäisin tuon kanssa esim neonvihreän pipon, näyttäisi kivalta varmasti :)

 • Kainovieno

  voi ei. skini-takki! jotkut ”muoti”-vaatteet vois unohtaa unholaan ja yks on tää!

 • Twitterissä jo kommentoin, mutta tähän oli pakko tulla vielä sanomaan, että tässä ei kai sitä kääntö ominaisuutta ollut niinkuin niissä yläasteajan piloteissa. Silmiin sattuu vieläkin se sisäpuolen oranssi, joka oli muuten niissä neonvärisissä precis sama sävy. :-D

 • LOVE THE STYLE!!!
  //silver

 • Jenni

  Muruseni, jotenkin arvasin, että juuri sinä tykkäisit tästä. ;)

 • nina

  Näyttää tosi hyvältä!

  Mulla on ollut bomber ostoslistalla jo iät ja ajat (tradiskinityyli viehättää, siis nimenomaan skinhead, ei uusnatsi, näillä on vissi ero) mutta koskaan ei löydy sopivaa kokoa. En ollutkaan tullut ajatelleeksi tota lastenkokomahista, vaikka usein muuten ostankin lasten takkeja!

 • Jenni

  Kiitos stailausvinkistä, ei yhtään hassumpi idea! :)

 • Jenni

  Hahaa, näin varmaan ajattelin itsekin vielä jokin aika sitten. Mutta silmä näemmä tottuu kaikkeen ja nyt tämä näyttää omissa silmissä jo hyvältä. :D

 • Jenni

  Kiitos! :) Ehdottomasti kannattaa tsekata lasten mallit, koska usein lasten koot ulottuvat helpostikin jonnekin 165-170 senttiin ja näin 165-senttisenä lasten vaatteista löytyy useinkin sopivia. :) Naisten malleja näytti pikaselauksella olevan huonosti tarjolla noissa ihan klassisissa pilottitakeissa. Kannattaa tsekata myös se American Collegen verkkokauppa Jenkeissä, siellä oli nättejä perus-pilottitakkeja myös naisten malleina: http://americancollegeusa.com

 • Jenni

  Oh my, onko niitä pidetty nurinpäinkin? :D Itse en muista tuollaista nähneeni, mutta olisihan sellainen kääntötakki kieltämättä kätevä. :D

 • UU, todella yllättävä yhdistelmä sinulta, mutta toimii, kuin häkä!

 • Vienna

  Jep, tääl on yks bomber-jengissä – jo viime vuodesta asti!
  Sulle sopii toi todella hyvin, ja mielestäni tuo ihanan kontrastin tohon.

 • Jenni

  Kiitos Janica! Tällä yllätin vähän itsenikin. :D

 • Jenni

  Mahtavaa! Go bomber-jengi! ;) Meikäläisen perustyyli on kyllä niin kaukana pilottitakeista, että ehkä juuri se tekee tähän se tarvittavan jujun. :)

 • Marika

  Näyttää hienolta, mutta en itse voi mitään skini-fiballe mitä takista tulee. En voisi kuvitellakaan pitäväni tuota täällä Joensuussa, vaikka kuinka tekisi mieli.

 • Ansu

  Näytät ihanalta :) Pinkki huulipuna sopii takin kanssa tosi hyvin, tyttömäistä vs. karkeaa mustaa. Oikeastaan näissä kuvissa takki ei edes enää näytä minusta yhtään rujolta tms, vain juuri sopivan edgyltä ja minimalistiselta.

 • Reetta

  Eka ajatus: Et oo tosissas! :D Mutta pidempään sitä ihmeteltyäni saan edes vähän häivytettyä mielestäni ne yläasteen räkivät pojat ja näen nätin Jennin ;)

 • pia

  Hyvältä näytät, kuten aina. Itselleni takki on liian bomber, mutta nuo Acnet kelpuuttaisin kaappiini!:)

 • Rakastuin! <3 Tiedätkö, missä muualla niitä myydä kuin Filippa K:ssa ja Stockan verkkokaupassa? Onko esim. Sokoksella?

 • Riikka

  Pakko sanoa, että olin vähän epäileväinen niiden neonväristen takkien suhteen, mutta tuo musta on kyllä aivan uskomattoman ihana!! Sopii sinulle aivan täydellisesti! :D En olisi uskonut sinun tykästyvän tuollaiseen takkiin, mutta nyt kun sen näkee ylläsi, se näyttää niin Jenniltä kuin mahdollista. :D

  Täälläkin alkaa pikkuhiljaa bomber-kuume nousta…

 • *jossu*

  Asuin teini-ikäni Joensuussa juuri niinä pahimpina skinikohuaikoina 90-luvun lopussa ja näköjään ne kärsimysmuistot on vielä niin tiukassa, että minun silmille tuollaiset takit ei vielä sovi..

 • Jenni

  Sanotaan näin, että saattaisin minäkin harkita tämän trendin omaksumista arkikäyttöön, jos asuisin Joensuussa. :D

 • Jenni

  Kiitos! :) Tuumasinkin, että tällaiseen räväkämpään takkiin on varmaan hyvä yhdistää jotain tarpeeksi tyttömäistä ja söpöä, jotta vaikutelmasta ei tule liian raju. Tosin ehkä voisin kokeilla jotain villimpääkin yhdistelmää vielä jatkossa. :)

 • Jenni

  Haha, uskon, ettet ole yksin ensivaikutelminesi! :D Mutta hyvä, jos fiilis muuttui hetken kuvia katseltuasi. :)

 • Jenni

  Kiitos Pia! Nuo kengät ovat kyllä täydelliset joka asun piristäjät. :)

 • Jenni

  En usko, että Sokoksella myydään Filippa K:ta, mutta en mene tästä takuuseen. Varmaan kannattaa kaikilta jälleenmyyjiltä tsekkailla, mutta omassa tiedossani eivät ole Helsingissä muut kuin Filippa K:n oma liike, Stockmann (oletettavasti verkkokaupan lisäksi myös tavaratalo) sekä Gaudete.

 • Jenni

  Loppujen lopuksi olin itsekin ehkä vähän epäileväinen sen suhteen, miten neonväriset bomberit taipuisivat arkikäyttöön, joten musta tuntui helpommalta vaihtoehdolta. :) Mutta totta puhuen en olisi uskonut ehkä itsekään tykästyväni tähän, joten tuli yllärinä vähän minullekin. :D Mutta nyt tykkään tästä tosi paljon!

 • Jenni

  Ehkä minulla ei ole niin tuollaisia traumoja, koska en ole kasvanut tai asunut kaupungissa, jossa skinikulttuuri olisi valloillaan. Eli en ole nähnyt nuoruudessani kamalasti pilottitakkeja, vaikka ne tiettyä aatetta edustavien univormuiksi onkin mielletty. Muutin teini-iässä pariksi vuodeksi Orivedelle Tampereen viereen ja siellä kyllä pilottitakkikansaa vilisi ympärillä ja myönnän, että se oli tuolloin melkoinen kulttuurishokki. Miellän pilottitakin edelleen vahvasti tuota tietty alakulttuuria edustavien tunnusvaatteeksi, mutta uskon, että tällä tavoin yhdistettynä se ei herätä vääränlaisia mielleyhtymiä. :)

 • Santra

  Joensuun ”skineillä” ei ole nyt, eikä ole koskaan ollutkaan mitään tekemistä alkuperiäisen skinhead kulttuurin kanssa. Ja pilotti- eli bombmertakkiahan on alunperin valmistettu nimensä mukaisesti piloteille, armeijan lentäjille… Se että Joensuussa ja monissa muissakin kaupungeissa nämä itseään skineiksi kutsuvat henkilöt, jotka eivät tiedä skinheadkulttuurista mitään, ovat omaksuneet juuri sen reilusti topatun mustan pilottitakin oranssilla vuorella osaksi ”tyyliään”, ei tarkoita sitä ettetkö sinä voisi jonkinlaista pilottitakkia käyttää. Ostin itse juuri Gina Tricotista itselleni bomberin ja se on mielettömän mukava päällä, joten suosittelen. Rohkeasti vaan ostamaan juuri sellaisia vaatteita joista itse pidät, mitä väliä muiden mielipiteillä on jos itse tunnet olosi hyväksi, eikä pukeutumisesi loukkaa ketään?

 • Laura Pihlajamäki

  Hei! Mikä on äytössäsi olevan Olympuksen kameran malli? Oletko ollut tyytyväinen kameraan?
  Blogisi on ihanan inspiroiva, kiitos siitä!

 • Jenni

  Moikka Laura! Kiitos kivasta palautteesta. :) Minulla on käytössäni Olympuksen PEN E-PL5, joka on sellainen minijärkkäri. Ja objektiivina käytössä on useimmiten kiinteä 45mm f1.8. Olen supertyytyväinen kameraan ja suosittelen lämmöllä, ja objektiivia myös! :)

 • Pauliisa

  Ainakaan vielä, pilottitakit ei kertakaikkiaan houkuttele!
  Mutta hyvin sinä sen kannat.

 • Tiiuli

  Ihana takki ja sen verran vanha postaus että olisko mahdollisesti myytävänä? Olen tyttärelle yrittänyt etsiä tuollaista enkä vielä ainakaan löytänyt mieleistä

Related posts