7/02/13

Heihei lempifarkut!

31 71 lempifarkut2.jpg

Olen kaksi kertaa elämässäni joutunut kokemaan sen, että lempifarkut hajoavat ja se on aina yhtä kamalaa. Ensimmäisen kerran tuo kohtalo sattui kohdalle joskus vuonna 2005 ja toisen kerran sain kokea tuon järkytyksen eilen. Molemmilla kerroilla farkut ovat hajonneet tismalleen samalla tavalla: revenneet haaroista. Ongelma on se, että repeämä ei kummallakaan kerralla ole ollut sauman kohdalta eikä sellainen siisti repeämä kankaassa, vaan sellainen että kangas on ikään kuin vain hiutunut puhki ja mennyt sellaiseksi harsoksi sitä repeytymiskohdasta. Koska haarakohta on muutenkin aika hankala paikattava ja etenkin tuollaisessa tapauksessa, on ollut aika toivoton haave, että farkkuja saisi vielä korjattua. Ja ikävintä tässä on ollut se, että molemmissa tapauksissa farkut ovat revenneet alle 1,5 vuoden käytön jälkeen. On tapauksilla paljon muutakin yhteistä – siitä kohta lisää.

Nyt on luvassa melkoinen vuodatus, sillä sen verran haikeita tunnelmia tämä episodi täällä herättää. Ne ensimmäiset hajonneet farkkuni olivat oikeastaan ensimmäiset kunnon pillifarkkuni, sellaiset oikein ihonmyötäiset. Kapeita farkkuja olin jo ostanut aiemminkin, mutta ainakaan Jyväskylästä ei silloin saanut pillimpiä. Muistan, että bongasin lopulta Spirit Storen katalogista tarpeeksi pillit housut ja laukkasin liikkeessä joka viikko kyselemässä niiden perään. Kun farkut viimein saapuivat, ostin ne ja niistä tuli välittömästi lempifarkkuni. Silloinen vaatetusalaa opiskeleva poikakaverini yritti jotenkin paikata hajonneet housuni ja sain lempifarkuilleni muutaman vuoden lisäaikaa, vaikka paikka olikin melkoinen väliaikaisratkaisu. Säästelin farkkuja parhaani mukaan ja yritin samalla etsiä niille korvaajaa.

lempifarkut4.jpg

Voitteko uskoa, että niiden täydellisten farkkujen korvaajaa etsiessä hurahti lähes 5 vuotta! Halusin, että niiden malli, väri ja tuntu olisi mahdollisimman samanlainen kuin niissä alkuperäisissä: vaaleansinistä farkkua oikeanlaisella pesulla (jo pelkästään sen oikeanlaisen pesun löytäminen tuntui mahdottomalta tehtävältä), todella kapealahkeinen malli, sopivalle korkeudelle ulottuva vyötärö (ei liian matala eikä liian korkea) ja nilkkapituiset lahkeet. Ei kuulosta mahdottomalta, mutta lähes mahdotonta se oli. Minun on yleensä todella helppo löytää hyviä farkkuja, mutta kun mielessä oli jotakin tosi tarkkaa, että millaiset haluaisi, tuntui kuin olisi etsinyt neulaa heinäsuovasta. Taisin siinä täydellisten farkkujen metsästys-operaatiossani ostaa aika monet farkut, ennen kuin ne oikeasti täydelliset löytyivät.

lempifarkut1.jpg

Lopulta ne täydelliset seuraajat entisille lempifarkuilleni löytyivät reilu vuosi sitten Firenzen matkalla Stefanel-nimisestä italialaisesta liikkeesta vuosikausien etsinnän jälkeen. Olin hitsin onnellinen! :) Ja selvästi moni muukin on noihin lempparifarkkuihini ihastunut, koska melkein aina minun ollessa pukeutunut niihin, olen saanut niistä valtavasti kehuja. Kaikki naiset aina kyselevät, että mistä nuo täydellisiltä näyttävät farkut oikein ovat. Valehtelematta tätä kysyttiin minulta viimeksi tällä viikolla. Ja eilen ne sitten hajosivat. Huomasin peiliin katsoessani, että housut ovat ratkenneet haaroista, ja kylläpä ärsytti ja harmitti! Viimeksi noita täydellisyyksiä etsiessä meni vuosikausia, joten en ole toiveikas, että löytäisin vastaavia ihan heti uudelleen.

lempifarkut5.jpg

En tiedä onko se tuollaisen vaalean, pillimallisen ja vain hyvin vähän elastaania sisältävän farkun kirous, että se yksinkertaisesti vain kuluu nopeammin, mutta molemmat housut ovat tosiaan hajonneet tismalleen samasta kohdasta ja samalla tavalla. Kangas on yksinkertaisesti vain kulunut haaroista puhki. Tietenkin lempifarkkuja tulee varmasti käytettyä keskimääräistä enemmän, mutta en minä noita ole mitenkään joka päivä tai edes joka viikko käyttänyt. Kaipa yritän vielä näyttää noita jollekulle käsityöihmiselle, josko niihin saisi jonkun tilapäisen paikan loihdittua, mutta nyt ollaan taas sen saman loputtoman etsintäoperaation edessä. Yhyyyyy! Ensi kerralla, kun löydän täydelliset, ostan niitä samantien vaikka kolmet. :D Onneksi minulla on yhdet vähän samantyyppiset (joskaan eivät ollenkaan noin hyvät) jemmassa, joten vaaleiden pillifarkkujen paikkaa ovat täyttämässä sijaishousut, mutta saapa nähdä, miten kauan niitä täydellisiä saa taas etsiä…

PSST! Jos jollakulla tulee heti mieleen, mistä tuollaisia kuvissa näkyvien farkkujen kaltaisia voisi löytää, niin vinkkejä otetaan ilolla vastaan!

lempifarkut3.jpg

Tags: , ,

Categorised in: Elämä, Muoti

31 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • thia

  Kohta SOFiNAH shopista saa The Local Firm;in farkkuja, jotka ovat aikalailla juuri sitä mitä kuvailit. Pesuja löytyy montaa eri väriä, mutta ennenkaikkea ne on käsittämättömän mukavat! Kestävyydestä ei ole vielä vuosien kokoemusta :)
  http://www.thelocalfirm.com/
  Sen lisäksi tulee ZOE KARSSEN;in farkkuja, jotka taas ovat juuri sitä hieman lyhyempää sorttia.
  http://www.zoekarssen.com/
  Mut jep, tuu kattelee :)
  //Thia

 • Luulen, että elastaania sisältävien farkkujen osalta on vain hyväksyttävä, että ne kuluvat nopeammin. Pilleissä käytettävä materiaali on yleensä ohuempaa, ja onhan se myös aika kovilla kun tiukkoja farkkuja kiskotaan joka päivä päälle ja pois päältä.

  Itselläkin on monet lempifarkut kuluneet tai revenneet nimenomaan haarojen kohdalta, ja paikkauskin on yleensä antanut näille farkuille vain pari kuukautta lisäaikaa. Omat tämänhetkiset lempparini ovat Current/Elliottin Stiletto-mallia, värissä Townie. Olen tilannut ne joskus alennuksella Shopbopista, jolloin hintakaan ei pahasti kirpaissut. Kyseiseltä merkiltä löytyy tosi kivoja pesuja, joten kannattaa käydä vilkaisemassa. ;)

 • Paula

  http://www.olivialehti.fi/nelliinan-vaatehuone/tag/nomo/ Nelliina joskus vinkkasi tälläisesta paikasta. Eli farkut tehdään juuri sellaisiksi kuin tahdot :)

 • Karolina

  Oi voi miten harmillista. :/
  Itselleni on käynyt ihan samoin pari kertaa. Molemmilla kerroilla housut kuluneet, haperoituneet ja lopulta revenneet sen verran paljon ettei korjaaminen ole ollut mahdollista.

  Oikein paljon onnea uusien farkkujen etsintään! :)

 • SP

  Moi, mulla on (ollut) täysin sama ongelma! Harrastan dyykkailua ja kerran löysin tosi hyvät farkut ja oon käyttänyt niitä sen mukaisesti. Mutta niihin on tullut just sama ongelma eli ”hiutuneet” haaroista ja oon aatellut viedä ompelijalle paikattavaks ne koska tunnetusti hyvin istuvia farkkuja ei löydy niin helposti. Yhdet toiset farkut, joille kävi samalla tavalla, vein ompelijalle ja kun ne oli mustat niin niihin oli helppo laittaa musta paikka. Sen haluisin mainita, et mulla oli yhdet kolmannetkin farkut joihin tuli kans sama ongelma mut niihin ompelija ompeli liian paksun paikan eikä niitä voinut käyttää kun se paikka tuntui niin epämukavalta. Tosin ne farkut ei muutenkaan istuneet niin hyvin niin ei ole tullut käytettyä niitä, mut ainakin tietää olla tarkkana et pyytää ompelijaa ompelemaan tietenkin mahdollisimman siistin ja tukevan paikan, muttei missään nimessä liian paksua, että housut tuntuu mukavalta jalassa.

 • Minä olen kyllä kokenut elämäni aikana farkkujen rikkoutumisen lukemattomia kertoja – kaikki farkkuni hajoavat aina 1-1,5 v käytön jälkeen haaroista. En tiedä mistä tämä johtuu, mutta aika monet ihanat farkut olen joutunut hyvästelemään.

 • hlpmpl

  Äitini paikkasi joskus nimen omaan hiutumalla revenneet farkut siten, että hän leikkasi jostain toisista vanhoista farkuista paikan, joka laitetaan housujen sisäpuolelle reiän kohdalle. Sitten mahdollisimman saman värisellä langalla ommellaan siksakkia reiän päältä monen monta kertaa edestakaisin.

  Kyllähän tuollainen paikkaus varmasti vähän sieltä haaroista näkyy, mutta voisihan se olla parempi vaihtoehto kuin heittaa farkut roskiin.

 • tiippa

  Yhyy tiedän täysin mistä puhut! Ostin 2006 kesällä tydelliset pillifarkut ja 2009 ne kului kummastakin polvesta puhki :D En ole löytänyt vieläkään korvaajia, mutta kesäisinhän noita polvirikkonaisia voi vielä käyttää – tosin ne ei ole kovin edustuskelpoiset :p

 • Lempifarkkujen hajoaminen on aina yhtä ärsyttävää! :D Niinpä vähän aikaa sitten löytäessäni Ginasta TÄYDELLISET farkut ostinkin niitä peräti kolmet; tosin kaikki eri väreissä! :D

 • essij

  Kuten tuossa ylempänä hlpmpl kertoi, itsekin olen korjannut farkkuni samalla tavalla kuin hänen äitinsä. Hyvin saa farkut jatkoaikaa ja itse tällaisena ekoihmisenä en millään malta niitä heittää poiskaan. Toimii :-)

  Tuo farkkujen puhki kuluminen johtuu aika monilla runsaasta pyöräilemisestä, kyllähän se farkkujen haaraosa siinä satulaa vastaan hankautuu. Muutamat farkut menettäneenä olen tehnyt tutkimusta asiasta ja todennut ettei vika ole reisissäni, vaan tosiaankin pyöräilyssä ;-)

 • *jossu*

  Kangaskaupoista saa myös sellaista kiinnisilitettävää harsoa, joka myös vähän pidentää armonaikaa, jos hiutunut alue on vasta kohtuullisen pieni, itse olen sellaisella saanut joskus muutaman kuukauden lisäaikaa. Eikä tarvitse osata ommella :D

 • Munkin lempifarkut repesi haaroista, vieläpä töissä…Mutta sattumalta löysin aivan tasan samanlaiset aika piankin -70 % alennuksella ja jäljellä oli vain minun kokoni! Kumma juttu.

 • Anna-Maija

  Voi ei :( Mulla kävi pieni lukihäiriö tekstiä lukiessa ja sain hyvät naurut. Kohta, jossa kerrot sijaishousuista, niin luin salihousut! :D

 • Voi harmin harmi, lempifarkut on aika tärkee juttu! En ole tänne varmaan aiemmin kommentoinut mutta kiitos kivasta blogista :) Nyt kun keksin niin vinkkaan tälläisestä jutusta (josta oot ehkä joskus jo kuullutkin) kuin NOMO Jeans. http://www.nomojeans.com/ Tekevät siis mittatilausfarkkuja joten voisiko täältä löytyä mahdollisesti uudet lempparit :) Ei ole omaa kokemusta mutta joissakin blogeissa on ollut tästä juttua.

 • Nyt tyttäret hyvät!

  Lupaan että farkkujen paikkaaminen on maailman helpointa. Se oli mun ensimmäinen ompelutyö (jos neulatyynyä ei lasketa) sitten seiskaluokan. Jonkinnäköistä kuvallista ohjetta pistin myös blogiini täällä: http://www.lily.fi/juttu/kunnollisten-farkkujen-vallankumous.

  Mitä sitten farkkujen paikkoihin ylipäätään tulee, minusta olisi rikollista heittää farkut pois kun niihin tulee reikä. Toki ymmärrän että toisten tyyliin ei sovi paikkaillut farkut, mutta usein haaroissa paikka on kyllä ihan näkymätön jos löytää suht samanväristä kangasta ja ompelee päälle kankaanvärisellä langalla siksakilla.

  Ja minä kyllä antaisin farkuilleni anteeksi sen jos ne kuluu ja ratkeaa. Ne joutuu kuitenkin hurjan kulutuksen kohteeksi nimenomaan haaroista, joten minusta jokaiset farkut ansaitsee tulla hiukan paikkailluiksi roskakorin sijaan!

  PS. Citycenteriin on auennut CashCow Clothing (http://cashcow.fi/) niminen vaatekauppa missä muistan nähneeni hyvin samantyyppiset farkut kun nuo tuossa ekassa kuvassa (jos ne oli siis ne hajonneet lempparit…)

 • Jenni

  En ole heittänyt niitä ensimmäisiäkään hajonneita (vieläkään) roskiin, joten siitä ei ole pelkoa. ;) Mutta omat todella ruosteessa olevat käsityötaidot eivät riitä siistiin paikkailuun, eikä tällä hetkellä kyllä ole ompelukonettakaan. Ehkä nämä pitää kiikuttaa jonnekin ammattitaitoiselle ompelijalle korjattavaksi. Facebookin puolelle oli joku linkannut tällaisen jutun ja tuo paikka näyttää siltä, että voisi oikeastikin pidentää housujen käyttöikää vielä reilusti. http://www.tylkkari.fi/turun-ylioppilaslehti/on-pillihousuni-haaroista-ratkenneet

  Minusta on muutenkin vähän hassua, että monet ajattelevat roskiksen olevan ensimmäinen vaihtoehto, jos vaate menee rikki. Itse ainakin hyödynnän rikkoutuneet vaatteet vähintään lattialuuttuina ennen roskiin heittämistä, jos ei muuten. Farkkukangas taas on oikein hyvää matskua esimerkiksi tuunausprojekteihin, tms. Paikkaillut farkut eivät minua sinänsä häiritse, mutta kun reikä on sellainen kuin noissa farkuissa, omin neuvoin korjaaminen tuntuu vähän siltä kuin yrittäisi laittaa ammottavaan avohaavaan laastaria. :D Mutta koska farkut ovat rakkaat, ehkä tosiaan yritän etsiä niille ammattitaitoisen korjaajan. Mieluummin toki korjaan vanhaa kuin ostan uutta. :) Kiitos joka tapauksessa korjausneuvoista ja vinkistä uusien etsimiseen! 
   

 • Ansku

  Mä olen korjannut monet samalla lailla hajonneet farkut ihan sellasella Cittareista ja Prismoista löytyvällä kiinniliimattavalla/silitettävällä paikkakankaalla, sitä löytyy myös vaalean farkun sinisenä ja kun paikan laittaa housun sisäpuolelle niin korjauksesta tulee melko huolimaton kun paikan malttaa asetella huolella paikalleen ennen kiinnitystä.

 • Jenni

  Olen myös kokeillut tuota joskus, mutta ainakaan omissa farkuissa se ei ole koskaan pysynyt paikoillaan paria käyttökertaa pidempään, jos reikä on ollut nimenomaan tuossa haaroissa. En tiedä sitten, onko noita paikkamateriaaleja eri laatuisia?

 • Elina

  Mä suosittelen myös sellaista päälle silitettävää lappua. Mulla ainakin on pitänyt reiän aisoissa useampia vuosia. Tosiaan sisäpuolelle olen laittanut niin että reiän ympärille tulee reilusti kangasta. Samalla vahvistaa ympärillä olevaa hapertunutta kangasta.

 • I FEEL YOU. Terveisin nimimerkki 90% farkuistani kokenut saman kohtalon. Viime keväänä ostetut Levikset repesi muutama viikko sitte ja melkein itketti! Kuinka helppoa olis jos muodissa ois aina vaan leveälahkeiset housut :D Vaikka toisaalta muistan että pienenä niiden lahkeet poljettiin aina ihan repaileisiksi ja muutenkin ne leveät lahkeet jäi pyörän kettinkeihin poljettaessa ja muuta mukavaa…

 • Anna

  Sisko osti juuri joulualejen aikaan JC:ltä ton tyyliset farkut. Siellä on hyviä muutenkin. Kannattaa käydä katsastamassa.

 • Henni

  Mulle käy lähes kaikkien farkkujen kanssa noin. Kävin ostamassa just farkkukangaspalan kun lemppari farkut on haaroista hajalla. Jos vaikka huomenna ompelis uuden paikan. Kyllä sillä ainakin lisäaikaa saa:). Edellinen paikka oli liimakankaalla tehty ja kesti puoli vuotta.

 • veerra

  Kokeileppa Leen Scarlett-farkkuja. Mulla jatkuvassa käytössä ollut miltei vuoden ja ainut mikä on hieman kulunut, nii on väri :) näissä on myös hyvä vyötärönkorkeus ja tosi kapeet lahkeet (mun mielestä ainakin). Scarletteja saa ainaki Carlingsilta :)

 • Jenni

  Yhdet Leet ehdin jo ostaakin täydellisiä farkkuja edellisen kerran metsästäessäni, mutta ne jäivät lopulta itsellä käyttämättä. Onneksi pääsivät rakastavaan kotiin kirpputorin kautta lopulta. :) Mutta ehkä tuo Scarlett pitää vielä testata, malleissahan on paljonkin eroa. Eli kiitos vinkistä! :)

 • Soffe

  Pakko tulla linkkaamaan moumou-blogista löytämäni vinkki: http://moumou.indiedays.com/2013/01/29/viikon-parhaat-60/

  Tota itse ainakin aion kokeilla seuraavalla kerralla kun farkut menevät rikki! :D

 • Anni

  Kui pitkä sä oot?

 • Siw

  Itse ostan aina niitä _täydellisiä_ farkkuja parit kappaleet just tosta syystä! En kestä jos ne menisi rikki ja ei olisi korvaajia heti valmiina! Lisäksi minun ultimate lempifarkkujen ollessa ihan tumman tumman siniset, ne ei säily sen värisinä ihan loputtomiin vaan väri kuluu pesussa (vaikka yritänkin vältellä farkkujen pesua viimeiseen asti!), joten kun omistaa ainakin kahdet voi säästellä niitä toisia vähän parempina. :)

 • Siw

  Niin ja piti vielä sanoa että näytät tuossa ylimmässä kuvassa ihan huippumallilta!!!

 • Tuuli

  Itse olen käsitöissä auttamattoman huono, mutta hiljattain keksin viedä haaroista kuluneet farkkuni korjattavaksi luotto-ompelijalle. Hyvin sai korjattua, eikä edes maksanut paljoa.

 • Hulta

  Tuttu ongelma! Oman kokemukseni mukaan kaikkein huomaamattomin keino paikata haaroista hiutuneet farkut on ommella suoralla tikillä edes takaisin tiuhaan kuluneen kohdan päältä ja sen ylikin molemmin puolin. Sen jälkeen ommellaan samoin vielä ristikkäin ikään kuin parsien kohta umpeen. Jos käyttää farkkujen väristä lankaa, parsittua kohtaa tuskin huomaa, sillä suora tikki näyttää farkkukankaalta. Tämä tapa ei vaadi paikkakankasta ja lopputulos on kestävä, varsinkin jos viitsii ommella tarpeeksi tiuhaan.

 • Janita

  Ai että tulit niin tällä jutulla mun mieleen tänään.. Nimittäin mä menin pilaamaan mun vastikään ostetun IHANAN mekon! Tasan vaan sillä, että a.ensinnäkin menin pesemään sen kahden käyttökerran jälkeen,tosin kiitos siitä sen todella voimakkaan väriaineen/jonkun sortin suojamyrkyn, joka sai mun ihon kutiamaan, no ja sitten b. vaikka kuivasin sen varjossa (alla filippiinien auringon), niin aurinko silti meni ja haalisti sitä sen verran, että nyt se on kun vuosia vanha, kera pyykkinarun viivan. Mitä kiukkua ja pettymystä vaatteen pilaantuminen, rikkoontuminen voikaan aiheuttaa :D so I feel you! :)

Related posts