6/02/13

Maailman ihanin kashmirhuivi

17 93 arelalizza-huivit.jpg

Olen tätä nykyä vannoutunut kashmirin ystävä – unelmanpehmeä ja ohut kashmirvilla on nimittäin yksi materiaaleista ylellisimpiä. Se valitettavasti näkyy myös hinnassa ja kashmirvaatteet usein maksavat mansikoita. Olen suosinut kashmir-hankinnoissani erityisesti kotimaista , jonka tuotteissa ovat kohdallaan sekä laatu että design. Yksi Arelalizzan legendaarisimmista tuotteista on ehdottomasti suuri kashmirhuivi, joka taitaakin olla sen kaikkien aikojen bestseller. Koska omasta kaapistani näitä löytyy jo peräti kolme, en voi olla hehkuttamatta, että kyseessä on maailman ihanin huivi. Lämmin ja pehmoinen sekä niin suuri, että siihen voi kääriytyä melkein kokonaan. Se on erityisen ihana ominaisuus esimerkiksi lentomatkoilla. :)

Koska tuo huivi-ihanuus maksaa normaalihinnalla 250 euroa ja on siten varmaankin monen budjetille vähän tyyris, on ihan pakko nyt vinkata teille, että Arelalizzan verkkokaupassa on joka kuukausi tarjouksessa joku Kuukauden neule ja nyt helmikuussa se on tuo suuri kashmirhuivi! Jos siis tuollaista haikailette, niin nyt olisi erinomaisen hyvä hetki klikkailla huivi ostoskoriin, sillä helmikuun loppuun asti sen hinta on 175 euroa. :) Ja tiedoksi vielä mahdollisille epäilijöille, että tämä ei ole mikään maksettu mainos, vaan ihan vain tyytyväisen asiakkaan hehkutusta. Vaikka kashmirhuivi kertaostoksena ehkä kirpaisee hiukan, niin uskallan väittää, että on kyllä siihen sijoitettujen eurojen arvoinen hankinta. 

Tags: , ,

Categorised in: Elämä, Muoti

17 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Joliel

  Tämähän ei liity mitenkään asiaan, mutta ajattelin vinkata eräästä tyylitaiturista ja kuvittajasta, jonka löysin Lookbookista erään toisen blogin kautta:

  http://lookbook.nu/nancy_zhang

  Ajattelin, että sinäkin saattaisit pitää tästä :) Enjoy!

 • Sonjus

  Moikka Jenni, kiitos hyvästä vinkistä! Itsellesi tiedoksi, että saattaisit tykätä Christopher Fischerin cashmere-neuleista ja neuletakeista, joita saa tilattua mm. Amazon.comista. Itse tilasin sieltä mustan hupullisen ja tykkään tod paljon, on tosiaan kevyt. Ainoa miinus, että nukkaantui hihoista oikeastaan heti. Ilmeisesti todella laadukas casherme ei nukkaannu ollenkaan, vai onko sulla varmaa tietoa? Siis sellaiset tuhansia euroja maksavat, joissa villa on kerätty vuohen leuan alta, eikä sieltä takapuolen seudulta, heh-heh. ;-) ps. kiitos hyvästä blogista!

 • Vaikka kotimaisen suosimista kannatankin, pakko vinkata tähän myös se, että COSilta löytyy kasmirpipo ja -huivi myös, huomattavasti halvemmalla hinnalla – tämä niille, joiden budjetti ei veny kotimaiseen asti :) COSin kasmirtuotteet ovat ainakin minun käytössäni olleet laadukkaita. Erityisesti huivi on ihana! On minulla myös Arelalizzan tunika, sekin on ollut ihana käytössä!

 • Lora

  Juuri eilen kuule ihastelin Arelalizzan verkkokauppavalikoimaa ja noita huiveja, tekisi niin mieli kotiuttaa denimsininen huivi :)

  Itse ostin Olivian-lehden tapahtuman design outletista kaksi Arelalizzan neuletta: vaaleabeigen neuletakin (on kuulemma mallikappale joka ei jostain syystä päätynyt tuotantoon) ja sinimaleeratun löysän neuleen (itseasiassa se taitaa olla sinullakin, muistaakseni bongasin josain postauksestasi). Ovat niin ihania, beige neuletakki on ollut pakkaspäivien pelastaja ja toimii loistavasti kotiasussakin jos paleltaa :)

 • Sanna

  Upeita huiveja kyllä ja niin unelman pehmeitä. Itselläni on muutama vuosi sitten ostettu punainen versio ja rakastan sitä edelleen syvästi.

  Ainut mikä Arelalizzassa epäilyttää ja samalla hämmentää on se, että huivissa lukee ”Made in China”, ja sen takia taidan valitettavasti jättää tämänkin tarjouksen käyttämättä. En vain ymmärrä että Kiinassa tehdystä huovista voi pyytää 250 tai edes 175 euroa. Ja vielä kun yrityksen sivuilta ei saa yhtään minkäänlaista tietoa tuotteiden valmistusoloista tai ylipäätään mistään eettisistä asioista, tai ainakaan minä en löytänyt. Todella harmi.

 • nupsi

  Moi! Miten huivi on kestänyt käytössä? Nukkaantuko se miten herkästi? :) Itsekin olen ihan hurahtanut kashmir neuleisiin, harmi vain kun hinta kirpaisee aina!

 • jenny

  Olen samaa mieltä Sannan kanssa. Luin jostain joku aika sitten, että Arelalizza perustelee Kiinaa valmistusmaana sillä, että paras taito kashmirin käsittelyyn löytyy sieltä. Olisin kuitenkin itsekin kiinnostunut miten ja millaisissa oloissa tuotteet tehdään. Eettisyydestä voin maksaa mutta halpatuotannosta en.

 • hyvä alennus kyllä! olisha tuo varmasti satsaus! :-) ollu joskus itelläniki haaveissa, mut johku unohtunu.

 • Marsu

  Kiinnostaisi Arelalizzan vastaus! Ja siis mikä ihmeessä on ’kotimainen’?

 • anu

  Ale sinänsä ihan hyvä, mutta hyvää (ellei parempaakin) kashimiriä saa halvemmallakin :) Ja tuo kiina valmistusmaana hiukan mietityttää minuakin..

 • Jenni

  Yritys on suomalainen, samoin suunnittelijat. Tuotanto on hyvin harvalla yrityksellä enää Suomessa kannattavuussyistä ja ymmärtäähän sen. Jos kotimaiseksi voidaan määritellä vain kaiken Suomessa ja suomalaisten toimesta tekevä yritys, niin en tiedä onko vaatealalla siinä tapauksessa olemassa ainoatakaan nuo kriteerit täyttävää edes jollain tasolla menestyvää yritystä. Mutta minuakin kyllä kiinnostaisi kuulla Arelalizzan kanta näihin kysymyksiin, joten laitoinkin sinne sähköpostia ja kysäisin, josko he voisivat itse kommentoida keskustelua. Toivotaan, että innostuvat vastaamaan. :)

 • neulepuikko

  Ihan pakko kommentoida tähän, että jos on vähänkään neulontataitoa tai innostusta ja kokeilunhalua niin tuollaisen yksinkertaisen huivin tekaisee melko helposti itse. Cashmir-lanka tietysti on kalliimpaa kuin esimerkiksi tavallinen 7 veljästä villalanka, mutta luulen, että 175 eurolla cashmir-lankaakin saa jos jonkin kerän ;) Mutta ihan kiva vinkkaus tuo Arelizza, en ollut ennen tuollaista suomalaista yritystä noteeraannutkaan.

 • Jenni

  Kiitos vinkistä! :) Ja sattuipa niin hauskasti, että itse asiassa tapasin tuon kaunokaisen viime kesänä ihan kasvokkain, sillä hän oli myös mukana Finnairin retrolennolla. Super-suloinen ja hemmetin valokuvauksellinen tyttö. :)

 • Niinpä. Sama asia häiritsee minuakin kovasti. Miksei sivuilla kerrota valmistusolosuhteista tai edes puhuta valmistusmaasta mitään? Se herättää kovasti epäilyksiä alihankkijoiden suhteen.

  Huivi näyttää aivan ihanalta ja täydelliseltä, mutta en vaan voi ostaa, jos en tiedä, missä ja miten se on tehty. Liian moni vain sulkee silmänsä ja hiljaisesti hyväksyy kammottavat työolosuhteet. :/

 • Hei kaikki!

  Vastaan Arelalizzan puolesta täällä heränneisiin kysymyksiin.
  Arelalizzan kaikki tuotteet valmistetaan Kiinassa. Tähän on syynä se, että Kiinassa on pitkät perinteet neuleiden, etenkin kashmirneuleiden tuotannossa. Siellä on modernit tehtaat, viimeistely ja laadun seuranta. Tuotteissa käyttämämme kashmirvilla tulee Mongoliasta. Sieltä tulee suuri osa maailman kashmirista, ja siellä osataan hoitaa eläimet, kerintä, puhdistus ja karstaus.

  Suomessa neuleteollisuus on valitettavasti kutistunut, eikä kashmirneuleiden tekemiseen vaadittavaa osaamista täällä ole koskaan ollutkaan. Arelalizzan neuleet ovat lisäksi muotoonneulottuja, eikä muotoonneulottuja neuleita ole mahdollista enää tehdä Suomessa hinnan takia. Muotoonneulottu neule on siis tarkan kaavan mukaan neulottu, ei ommeltu yhteen leikatuista paloista, vaan neulottu silmukka silmukalta valmiiksi vaatteeksi. Materiaalihukka tällaisen neuleen tekemisessa on pieni, melkein olematon.

  Arelalizzan tuotteiden hintaan vaikuttaa laadukas materiaali, ammattitaitoiset, modernit tehtaat, muotoonneulotut mallit ja se, että pienenä yrityksenä tuotamme hyvin pieniä eriä kerrallaan. Emme etsi Kiinasta halpatuotantoa vaan ammattitaitoa ja tekniikkaa. Meille neuleiden laatu on ensiarvoisen tärkeää, eettisyyttä ja ekologisuutta unohtamatta.

  Toivottavasti tämä toi selvyyttä asiaan!

  terveisin
  Viivi / Arelalizza
  info@arelalizza.fi

 • laulau

  Hieman ympäripyöreä vastaus; ammattitaitoinen ja moderni tehdas ei taida tässä kontekstissa kertoa juurikaan mitään tehtaan työntekijöiden työoloista. Laatu- ja ammattitaitopointit ovat toki ymmärrettäviä, mutta sitä samaa mainostavat monet muutkin ”luksus”brändit selittäessään halpatuotantomaihin siirtymistään. Laatua tai ei, mutta itse en maksaisi etenkään satasia vaatteista tai asusteista, joiden valmistustaustoista ei ole tietoa.

 • Niinpä. Ammattitaitoa juu, mutta millaiset olot työntekijöillä on? Millainen palkkaus, onko terveydenhuoltoa, millaiset työtunnit ja niin edelleen.

Related posts