5/02/13

Raitaa taloon

11 63

Jihuu, tänään ilmestyy uunituore helmikuun Trendi! :) Uudessa numerossa uudistuu koko lehden loppusosan Trendi Loves -osio, jossa minunkin palstani on sijainnut, joten tästä lehdestä eteenpäin myös meikäläisen palstalla puhaltavat uudet tuulet. Jatkossa palsta keskittyy katumuotiin ja kurkistaa samalla myös johonkin kiinnostavaan blogiin. En malta odottaa, että uutukainen tipahtaa tänään postiluukusta ja pääsen vihdoin näkemään palstan ihan valmiina lehdessä!

raidat10.jpg

Jo yksi raidallinen yksityiskohta piristää hillittyä sisustusta hauskasti. Kuva: Jenni Rotonen / Pupulandia

Helmikuun numerossa inspiroidutaan raitakuosista, joka on paitsi jokakeväinen trendi, yksi tämän kevään ehdottomasti isoimmista trendeistä. Raitoja on ihan joka paikassa ja melkein joka mallistossa, joten raitojen ystävät iloitkoon. ;) Koska raidallista vaateinspistä pursuilee edellä mainituista syistä vähän joka paikassa, ajattelin paneutua raitoihin blogin puolella vähän toisesta kulmasta – nimittäin sisustuksen kautta. Raidoilla voi raikastaa myös kotia, joten tässä postauksessa tarjoillaan muutama raidallinen idea sisustukseen. Perinteisesti raitakuosista tulevat ensimmäisenä mieleen mustavalkoiset, punavalkoiset ja sinivalkoiset väriyhdistelmät, mutta rajuja värikontrasteja kaihtavalle esimerkiksi harmaan (tai muun vaalean sävyn) ja valkoisen yhdistelmä voi olla sopivampi. Värisävyjen valinnalla voi vaikuttaa paljonkin siihen, miten villiltä raidat kotona näyttävät.

Omasta kodista minulla ei taida löytyä juuri muuta raidallista kuin suloinen hatturasia (kuvassa yllä), mutta sekin jo toimii hauskana ja huomion kiinnittävänä yksityiskohtana muuten rauhallisessa värimaailmassa. Suurina pintoina ja useassa paikassa raidat saattavat luoda levottoman fiiliksen sisätiloihin, mutta etenkin yksittäisissä huonekaluissa, pienissä yksityiskohdissa tai hillittyinä väreinä raitakuosit säväyttävät mahtavasti kodin ilmettä. :) Jos raidalliset huonekalut tai tapetit tuntuvat liian hallitsevilta, raitakuosia voi kokeilla esimerkiksi kodintekstiileissä kuten verhoissa, pyyhkeissä tai tyynynpäällisissä. Löytyykö teiltä muilta kotoa raitaa tai onko suunnitelmissa hankkia? Myös omat raita-ideat ja -inspikset saa erittäin mieluusti jakaa! :)

raidat8.jpg

Raidallinen matto on helppo tapa piristää kotia. Kuva: Jelanie

raidat2.jpg

Raidalliset astiat tuovat raitakuosin hillitysti kotiin. Kuva: Myke Minutter

raidat4.jpg

Raidoilla ei välttämättä tarvitse tapetoida koko seinää, vaan pienikin kaistale voi riittää. :) Kuva: A Beautiful Mess

raidat5.jpg

Raidallinen nojatuoli on aika veikeä näky. Jos kädentaitoja ja intoa riittää, vanhan tuolin voi verhoilla uusiksi myös itse. Kuva: Funkytime

raidat14.jpg

Lattian voi koristella raidalliseksi maton sijaan myös maalilla. Kuva: Pinterest (alkuperäinen lähde ei tiedossa)

raidat3.jpg

Makuuhuonetta voi piristää vaikkapa raidallisilla lakanoilla, tyynynpäällisillä, huovalla tai päiväpeitteellä. Kuva: Myke Minutter</a>

raidat6.jpg

Suloisen koristenauhan tekeminen itse on helppoa: tarvitset vain raidallista kangasta ja sakset: Kuva: Heather Bullard

raidat9.jpg

Jos raitakuosi tuntuu lähtökohtaisesti liian rajulta omaan sisustusmakuun, kannattaa kokeilla haaleampia värejä kuten harmaa-valkoista. Kelpaisi meikäläiselle tuo kenkätelinekin. :) Kuva: Style at Home

raidat11.jpg

Yksinkertaisen lipaston maalaaminen raidalliseksi ei ole kovin vaikea temppu tehdä itse. Kuva: Home Edit

raidat12.jpg

Ovela tapa lisätä raitoja kotiin on hankkia raitakuosia sisältävä juliste tai taulu seinälle. Kuva: Catfishghost

raidat13.jpg

Raitoja rakastavan unelma-makuuhuone. ;) Kuva: Pinterest (alkuperäinen lähde ei tiedossa)

Tags: ,

Categorised in: Elämä, Koti

11 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Tykkään raidallisesta, mutta ei kyllä nyt äkkiseltään tule mieleen mitään raidallista täällä kotona. o.O Räsymattojen raitoja kun ei voi oikein laskea.

 • ansku

  Meilläkään ei mitään raidallista kotona ole, mutta tahtoisin nyt keväällä hankkia olohuoneeseen uudet verhot. Olen ajatellut jotain vaalean ruskean ja harmaan sävyjä, kun ruskea on aika vallitseva väri täälä – Vallilan jättimäistä Jaffa-mattoa lukuunottamatta :)

 • Marsu

  Tuli vain noista ”lähde ei tiedossa” -kuvista mieleen, onko niitä pakko käyttää?

  http://weekdaycarnival.blogspot.se/2013/01/pin-with-love.html

 • Jenni

  Olen lukenut kyseisen jutun ja siinä on mielestäni erittäin hyvä viesti Pinterestin käyttäjille ja netissä surffaileville muutenkin. Mietin pitkään, liitänkö noita ”lähteettömiä” kuvia mukaan, mutta minusta ne antoivat vain sisällöllisesti tähän niin paljon lisää, että halusin laittaa ne osaksi postausta. Yritin todella etsiä alkuperäisiä lähteitä, mutta se osoittautui mahdottomaksi, koska päädyin umpikujaan. Jos joku tietää alkuperäiset lähteet, niin saa ilolla kertoa. Noudatan aina hyvää tapaa kuvien linkityksissä ja lähdemerkinnöissä, mutta toistaiseksi olen toiminut näin, jos alkuperäistä lähdettä ei tosiaan vain löydy.

 • Paula

  Hassua, miten rajatusti sitä aina kuvittelee tietyt kuviot ja kuosit. Ei olisi ensimmäisenä tullut mieleen käyttää raitoja sisustuksessa, mutta tuollaisina pieninä paloina näyttävät tosi kivoille. Multa taitaa löytyy raitaa ainostaan Marimekon lakanoissa ja pyyhkeissä.

  Kuvien etsimiseen Googlen kuvahaku on aika hyvä väline. Oli pakko kokeilla ja näyttäisi tuo viimeinen kuva löytyvän.

  http://www.interiorholic.com/category/kids-rooms/

 • Paula

  Saattaa se kyllä jostain muualtakin olla. esim. http://www.housetohome.co.uk/bedroom/picture/red-striped-twin-bedroom On kyllä hankalaa jäljittää sitä alkuperäistä :)

 • JohannaT

  Ellen ole ihan väärässä, taitaa tuo toka kuva olla alkujaan Varpusen blogista :)

 • Miniananas

  En ole koskaan ollut mitenkään raitojen ystävä ja ne usein tuntuvat vähän tylsiltä..
  MUTTA :D Olen kyllä kovaa vauhtia kehittelemässä pakkomiellettä tuota raidallista nojatuolia kohtaan. Niin raikas! Se kävisi minne tahansa! Vaikka omaan kotiin.. hmmm..

 • K

  Raitaa löytyy kyllä meiltä, mutta yllättävän vähän mielestäni, lähinnä tekstiileistä. Perinteiset marimekon raitapyyhkeet, yhdet kirjavat raitalakanat, keittiöpyyhkeissäkin on raitoja, muutama juomalasi ja aamiaistarjotin taitavat olla ainoita.

  Raidoissa on kyllä sellaista graafisuutta, jota nyt kaipailisin meille. Ehkä sohvatyynyt, hmm.. Kirjava siksak-raidallinen torkkupeitto ikuisuusprojektina on tekeillä.

 • r

  heips, tuon raidallisen nauhan tekeminen on helpompaa kuin luuletkaan, sillä siihen ei tarvita saksia juuri lain! Ensin vain merkataan minkä levyinen nauha on ihan pikku saksaisulla, ehkä 1cm syvällä, ja sitten vaan revitään. Tuollaisesta perus puuvilla/lakanakankaasta on helppo repiä suoraan langansuuntaan suikaleita.

 • AD = Architectural Digest. Hyvin arvostettu lehti alalla, mutta harmillisen kallis. Lehden sivuilta löydät varmasti muutakin inspiroivaa.

Related posts