5/02/13

Päivä jona käänsin leoparditakkini

16 107 p2053155.jpg

Okei, ei minulla ole leoparditakkia (sentään), mutta jonkinlaisen takinkäännön olen kyllä tehnyt viime aikoina eläinkuosien suhteen. Minä olen siis se ihminen, joka on pyhästi joskus vannonut, ettei kuuna päivänä ikinä koskaan käyttäisi eläinkuoseja. Ja sittemmin elävä todiste siitä, että vannomatta paras. Jotenkin tämä vaivihkainen lämpenemiseni eläinkuoseille alkoi joskus pari vuotta sitten, kun yhtäkkiä eläinkuosit eivät vain näyttäneetkään enää niin kamalilta kuin aiemmin. Tuolloin kuitenkin tyydyin vain ihastelemaan leopardeja etäältä ja oltiin vielä aika kaukana haaveiden toteuttamisesta. Nyt kuitenkin olen ottanut tuon ratkaisevan askeleen ja lopullisesti hypännyt eläinkuosien leiriin, sillä jokin aika sitten höyrähdin lopulta ostamaan jotain eläimellistä myös omaan vaatekaappiini.

P2053149.JPG

Tuoreessa helmikuun Trendissä sukelletaan eläinkuosien maailmaan ja minä lupasin kertoa yhden tarinan siitä, miten eläinkuoseja vihaava on onnistunut hurahtamaan. :D Yhtenä ratkaisevana tekijänä kääntymyksessäni on ollut Lookbook.nu-sivusto. Kokosin 1,5 vuotta sitten tänne blogin puolelle inspiraatiokuvia Lookbookista ja totesin, että eläinkuositkin voivat näyttää yllättävän kivoilta, jos niitä vain yhdistelee sopivalla tavalla ja nauttii tarpeeksi pieninä kerta-annoksina. Aiemmin ajattelin, että korkeintaan voisin hurahtaa klassisen mustavalkoiseen seepra-kuvioon, mutta kuinkas kävi! Uusi ihastukseni on nimenomaan se eläinkuoseista pahin eli leopardi. Tai ainakin eläinkuosien inhoajille se leopardi tuntuu yleensä olevan se absoluuttisin inhokki :D

p2053151.jpg

En voisi kuvitella verhoutuvani leopardikuosiin päästä varpaisiin (olisikohan taas paras olla vannomatta mitään, haha), mutta jossain pienessä yksityiskohdassa se voi jopa toimia aika hauskasti – juuri sellaisena huutomerkkiasusteena, jollaisista pidän. Siitä lähtien olen suhtautunut varautuneen uteliaasti etenkin leopardi-kuosisiin kenkiin ja katsellut, josko jostain löytyisi sellainen pari, jonka minäkin voisin laittaa jalkaani. Ja lopulta sellainen tuli vastaan Rizzossa. Sydämeni sykähti Oxford-tyylisille nauhakengille, joiden leokuosi on sopivan hillitty ja luonnollinen värimaailmaltaan ja joita koristaa karvainen nahkapinta. Nämä ovat siis taas sitä ”poninkarvaa” eli lehmännahkaa, johon on pintakäsittelyssä jätetty karvat.

p2053154.jpg

Yksi olennaisimmista jutuista omalla kohdallani on juuri se, että kuosin kuvionti ja värimaailma ovat kohdallaan. Jos leopardi on jotenkin liian keltainen tai kuviot ovat rumia tai väärän kokoisia, ei ole toivoakaan. Leopardia ON siis pilkkuihin katsominen – ainakin mitä minun vaateostoksiini tulee! Suurin osa leopardikuoseista on nimenomaan liian keltaisia, liian ruskeita, liian tummia, liian vaaleita, liian iso- tai pienipilkuisia tai muuten vain vääränlaisia minun makuuni. On siis ihme, että ylipäänsä löysin kengät, joiden kuosi tuntui olevan juuri oikeanlainen. Nyt en vain malttaisi odottaa keväisempiä kelejä, että pääsisin kokeilemaan eläimellisiä kenkiäni ihan käytännössä. Siihen asti tyydyn ihastelemaan toista hurahdustani eli mintun sävyisiä leopardikynsiäni, jotka ehdin esitellä jo pari viikkoa sitten. Minusta alkaa tuntua, että paluuta entiseen ei ole. :D

Mutta kertokaahan te muut, että minkälainen suhde teillä on eläinkuoseihin? Vihaa, rakkautta, käännynnäisyyttä? Pliis kertokaa, että siellä on edes joku muu takkinsa kääntänyt! Niin ja tietysti, että mitä tykkäätte kengistäni?

p2053150.jpg p2053152.jpg

Photos: Jenni Rotonen / Pupulandia

Tags: , ,

Categorised in: Elämä, Muoti

16 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • mitä! eläinkuosithan on ihania, just yksityiskohdissa. esim mustavalkoinen seeprakuosi on aina puhutellut mua :)

  hienot kengät!

 • Ihanat! Itsekin haaveilen leopardikengistä, mutta niiden kuuluisi olla tuollaiset karvapintaiset sekä mahdollisimman eleettömät muuten… Ei siis piikkikorko+ leokuosi. Taidankin alkaa heti metsästämään.

 • Amamba

  Seeprakuvio on just pahin, yök! Tosin sekin menee vaikka musta-harmaana. Leopardikuvio on kiva juurikin pieninä annoksina. Nuo kengät ovat tosi kivat.

 • Reetta

  Katselin itekin noita kenkiä Aleksin Rizzossa, mutten raaskinut ostaa. Onneksi en ostanut, sillä kirpparilta löytyi samantyyppiset poninkarvaleoparditossut! Mutta nätit on noi sinunkin, nyt vaan ei malttais odottaa kevättä :)

 • ansku

  Ite rakastan leokuosia, mutta noille kengille en syty sitten yhtään :D en minäkään mihinkään koko-leoon pukeudu, mutta pieninä juttuina toimii – ja tätä rakkautta on kestänyt jo viimeiset viitisen vuotta <3

 • T

  Olen aina ja ikuisesti inhonnut eläinkuoseja, ne ovat näyttäneet jotenkin niin halvoilta (varsinkin H&Mn versiot..), että olen oikeastaan kammoksut niitä … MUTTA olen itse myös lookbookissa ihaillut leopardi kuviota (nimenomaan sitä pahinta kuosia..) kengissä ja nyt sinä näytät nuo kengät; aivan täydellisen ihanat!:D että kyllä olen takkini totaalisesti kääntänyt:D

 • Haha mulla käy itsellä myös todella usein, että vannon etten ikinä ikinä käyttäisi jotain tiettyä trendiä.. Mutta sitten kuitenkin huomaan päälläni juuri ikuisesti kieltämäni vaatekappaleet :”D Ihanat kengät ovat kyllä <3 Ja kiitos antamastasi vinkistä, en ollut ajatellut asiaa tuolta kannalta (: !!

 • Isabella

  Wau! pidän todella kengän kärjen muodosta!! :)

 • Neera

  Ihanat kengät, vaikken itselle osaisikaan kuvitella tuollaisia. En ole koskaan vihannut enkä rakastanut eläinkuoseja, mutta takkia olen kääntänyt muissa asioissa. Sanoin kerran äidille, etten ikinä pukeudu pillifarkkuihin, vaikka ne tulisivat joskus muotiin…hmmm, mitäköhän olen viime vuosina jalassani pitänyt. Sanoin myös ettei kukaan voi tykätä hevosista niin paljoa, että menisi johonkin hevoskouluun, itse en ikinä menisi, ja katsos kuinka löysin itseni Ypäjän Hevosopistosta muutama vuosi sanomiseni jälkeen. Vannoin myös etten ikinä ostaisi yhdellekään hevoselle mitään pinkkiä harjaa tms. Voit vaan arvata kuinka siinäkin kävi… Nykyisin olen hyvin avoin kaikille mahdollisuuksille, enkä enää ikinä sano ikinä.

 • magdalena

  Täällä myös yksi käännynnäinen! Oman blogin pitämisen aikana aloin pikkuhiljaa lämpenemään eläinkuoseille ja ostinkin viime kesänä ensimmäisen ”eläinpaitani” Briteistä (: Sen jälkeen yksi leo-huivi on myös eksynyt kaappiin ja rakastan sitä. Tosin se on musta-valko-harmaan sävyinen. Nyt olen oikein metsästänyt eläinkuoseja nimenomaan paidoissa, kengissä ja laukuissa, mutta minunkin seulani kuoseissa on todella tarkka (: Tervetuloa joukkoon ;)

 • Noin viisi vuotta sitten en olisi voinut kuvitellakkaan pukeutuvani leopardikuvioon, ja mielestäni se oli halvan näköistä jos joku teki. Nyt olen kuitenkin aivan eri mieltä! Leokuosi on ihan jees:)

 • Iida

  Mulla on sama juttu, tykkään leopardista (muista eläinkuoseista en niinkään) yksityiskohdissa ja semmosissa jutuissa, jotka vaan tuntuu sopivilta. Oon pitkään ajatellut hankkivani leopardiballerinat joku kesä, kunhan löydän täydelliset :) Kengissä jotenki tuo leopardi toimii, mutta ikinä en pukeutuisi leopardihousuihin tai -paitaan. Ei vain iske laajemmissa mittasuhteissa.

 • Essi

  Minäkin olen kääntänyt takkini! Juuri to leokuosi on ollut ennen inhokki, mutta tässä vuoden sisällä olen lämmennyt sille. Ensin tuli hankittua kaulahuivi ja lopullisesti hurahdin, kun näin Minna Parikan Pfeiffer- kengät leokuosissa. Ne oli pakko saada :) Nyt sitten odottelen, että lumi sulaisi ja niillä pääsisi myös ulos :) Isompana pintana en edelleenkään eläinprinteistä välitä eli paitaa tai vastaavaa näissä kuoseissa tuskn ostan. Juuri tuo väri, joka on myös sun kengissä , on just oikee. Ja on muuten kivat kengät :)

 • Heidi

  Harvoin tulee mihinkään kommentoitua mitään, mutta nyt on pakko myös tunnustautua ”takin kääntäjäksi” . En ole ikinä lämmennyt eläinkuoseille, mutta pari viikkoa sitten luulin nähneeni ihanat valkoiset housut mustilla pilkuilla. Kun pääsin tarkemmin katsomaan, nehän olivatkin leopardin pilkulliset ja olivatkin sitten niin kivat, että pakkohan ne oli ostaa. Eli Kääntyminen tapahtui vähän ”vahingossa” :D

 • Salla

  :DD tää tarina oli aivan kuin omasta suustani! itse en vain ole onnistunut vielä noita täydellisiä leopardikenkiä löytämään.. mutta täytyy sanoa että nämä sun ovat aivan täydelliset :)

 • Ihanat kengät!
  Ja sitten niihin muihin eläinkuoseihin… Ite omistan parit leo-kuosiset kengät ja molemmista tykkään aivan hirmuisesti. Toisissa vain on minulle hujopille aavistuksen verran liikaa korkoa, joten ne eksyvät todella harvoin jalkaan. :( Haaveissa on vielä täydellinen leo-kuosinen takki… :D
  Minusta seepra on nimenomaan se kaikkein pahin, ei kolahda jostain syystä yhtään. Mutta kuten todettu, vannomatta paras.

Related posts