30/01/13

Nokka kohti Kööpenhaminaa (ja hitsin hyvä biisi)

11 72

Huomenna otan aivan-liian-aikaisin nokan kohti Kööpenhaminan muotiviikkoa ja toivon, että lumimyrskyt ovat aamuun mennessä ohi. :) En ole aiemmin käynyt Köpiksessä viime viikkoista pikavisiittiä ja paria lentokenttäpysähdystä lukuunottamatta, joten jos teillä on jotain loistovinkkejä tai must-see-kohteita mielessä, niin saa ilolla huudella kommenttiboksissa. En vielä ihan tiedä, miten paljon vapaa-aikaa siellä paikan päällä sitten on loppujen lopuksi, mutta eipä niistä vinkeistä haittaakaan ole. 

Ja sitten on vielä pakko jakaa tämä aivan IHANA biisi, jonka kaverini esitteli minulle hiljattain. Niin kaunis! Soi täällä repeatilla matkatavaroita pakkaillessa. :)

Tags: , ,

Categorised in: Elämä, Musiikki

11 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Hanna

  En tiedä millaiset kelit Kööpenhaminassa on tähän aikaan vuodesta, mutta kesällä kannatti vuokrata pyörä, pääsi nopeasti ja helposti paikasta toiseen. Siellä kun tuntui, että kaikki väistivät polkijoita.

  Pieni merenneito -patsas on ihan must! Lisäksi jos arkkitehtuuri kiinnostaa, on oopperataloakin käytävä katsomassa. Desingmuseo on myös käymisen arvoinen paikka.

  Ja jos oikein hyvää ruokaa etsii, niin Nomahan on michelin-ravintola. Huhu kuitenkin kertoo, että pöytä pitää varata hyvin etukäteen. :D

 • a.

  Olipa hyvä biisi! Tuli tuosta vähän mieleen Mexican moon, joka on tosin on tuota huomattavasti melankolisempi. Suosittelen siis tsekkaan:

  Concrete blonde – mexican moon

 • ei vitsi, hauskaa, löysin ton saman biisin sattumalta toissapäivänä ja tykästyin kanssa kovasti ja nyt hehkuttelet sitä täällä! :-D mahtavia tämmöset sattumat :–)

 • AnnaKerttu

  Moikka Jenni! Ihanaa kun pääset Köpikseen, reilu vuosi sitten olin siellä 4kk vaihdossa ja täytyy sanoa, että se todella on ihanimpia paikkoja i hela världen!

  Mikäli oot vain pari päivää, kannattaa erityisesti satsata kaduilla haahuiluun, on niin kaunista joka puolella. Nomaan tarvitsee pöytä varata kolme kuukautta etuajassa mutta sen sijaan suosittelen huomattavasti edullisempaa DalleValle – nimistä ravintolaa (osoite Fiolstraede jotain..http://www.cafedallevalle.dk/), sisustus on todella kiva, henkilökunta ystävällistä ja ruoka hyvää mutta tosiaan edullista Köpiksen hintatasolla.

  Merenneito on todella pieni ja kaukana. Se on toki must-see mutta lyhyellä reissulla on ehkäpä muutakin tekemistä. Nyhavnin värikäs satama-alue on tuttu näky matkaoppaista mutta tosi ihana. Jos aikaa on ja teatteri/ooppera houkuttaa, viime hetken paikkoja saattaa saada todella edullisesti todella hyville paikoille joko Det Kongelige Teaterniin ihan keskustaan tai uuteen Operaen – taloon, joka arkkitehtuuriltaan on kyllä huikea.

  Tanskadesignia fanittelisin esimerkiksi Vesterbrogadella sijaitsevassa Designer Zoossa, jossa nuorten nousevien suunnittelijoiden töitä on myynnissä ja hipelöitävänä. Dansk Design Center keskustassa ei itseäni vakuuttanut täysin; tuolloin siellä oli menossa näyttely kestävän kehityksen projekteista, joka olisi soveltunut paremmin ympäristöalan opiskelijoille. Tien toisella puolen sen sijaan on mahtava ja kaunis taidemuseo Ny Carlsberg Clyptotek, jossa on myös ihana kahvila ja kauppa.

  En juuri nyt flunssaisena muita tärppejä muista mutta toivotan ihanaa reissua ja toivottavasti pääset joskus pidemmäksikin aikaa tutustumaan tuohon pyöräilijöiden ja designfanien paratiisiin.

  P.S. Itse kävin katsomassa Crazy.Stupid.Loven Köpiksessä Pohjoismaiden suurimmalta valkokankaalta ja jos mahdollista, erään herra Goslingin ulkoiset ominaisuudet pääsivät entistäkin paremmin oikeuksiinsa :D

 • thia

  Jos kaipaat energiaa ja haluat testata superfressiä raakaruokaa, niin kannattaa ehdottomasti suunnata RAW 42 ravintolaan http://42raw.dk/ joka muistaakseni sijaitsee Pilestradella.Sieltä saa maailman maukkaimmat rawfood jälkkärit ja enrgiaa koluta muotiviikon tarjontaa ;)
  Sieltä me aina aloitamme, ja kyllä jaksaa koko päivän!

 • LK

  No oli hitsin hyvä biisi indeed! Kuulosti heti tutulta, vaikka bändin ja biisin nimi ei soittaneet kelloja. Pitikin heti tehdä vähän tutkimustyötä, ja The Walking Deadin kakkoskaudellahan tämä olikin soinut. Kiinnitin silloin jo huomiota, että olipas hyvää musiikkia, mutta en näemmä muistanut silloin ottaa selvää, mistä bändistä oli kysymys. Tämä oli hyvä muistutus. Jää omalla soittolistalleni ehdottomasti.

 • Tässä muutama Köpis-vinkki:
  http://shoptravelfood.blogspot.com/search/label/copenhagen

  Mukavaa ja mielenkiintoista matkaa!
  Tibs

 • Myy

  Köpis on täynnä ihania kasvisruokaravintoloita. Meinasin kans huikkailla tosta RAWsta, mutta joku näemmä ennätti ensin. Mutta liityn siis sen suosittelijoiden kuoroon. :)

 • katja

  Ihan huippukotoisa ja tunnelmallinen kirjakahvila Paludan löytyy Fiolstradelta, kannattaa eksyä! Kahveja, brunssia ja pientä purtavaa.

 • Silki

  Käyn Köpiksessä harva se viikko, salmen toisella puolella kun asun, joten täältä pesee.

  Viime lauantaina keskustasta löytyi pieni putiikki, josta tuli heti Pupulandia mieleen. Paperia ja sisustustuotteita ym.pientä herkullisissa väreissä. Jenni, Grönlykkeä et saa missata! : )
  http://shop.gronlykke.com/

  Jos aikaa on niukasti, laadukkaat Magasin du Nord- ja Illum-tavaratalot ovat kivoja paikkoja, jossa tanskalaiset muotimerkit löytää saman katon alta.

  Gourmeta on kokeiltu vähän joka paikassa, mutta yllättäen voiton vetää vaatimaton mutta viihtyisä kiinalainen dim sum – ravintola Fu Hao rautatieaseman lähellä. Pikkuruiset höyrytetyt nyytit eri täytteillä lumoavat joka kerta.
  http://www.visitcopenhagen.se/mat-och-dryck/fu-hao-restaurant/382

  Modernit ruokahallit Norreportin alueella ovat nekin ihan loistavat.

  Jos aikaa on, kannattaa kävellä kuninkaanlinnan ohi kahville Tanskan upeaan, mustasta marmorista tehtyyn kansalliskirjastoon. Kahvilasta avautuu kaunis näkymä kanaaliin ja saman katon alla on muistaakseni myös valokuvataiteen museo.

 • Silki

  Korjaus edelliseen: tuo kirjasto on siis musta graniittikaunotar. : )

Related posts