30/01/13

Lehtijuttuja ja makoilua laukkumeressä

28 76 pirkka2.jpg

Viime vuoden lopulla minua pyydettiin mukaan hauskaan projektiin, sillä tuoreessa helmikuun Pirkka-lehdessä esitellään kevään laukkumuotia ja lehdestä toivottiin, että minä esittelisin omat laukkusuosikkini jutun yhteydessä. Niinpä piipahdin joulukuussa lehtikuvauksissa, joissa pääsin makoilemaan laukkumeressä studion lattialla. :D Printtilehti kolahtaa Plussa-kansan postiluukkuihin loppuviikosta, mutta lehden digiversio on jo ilmestynyt eli uteliaimmat voivat käydä kurkkimassa lehteä jo verkossa ennakkoon. Kuvasta tuli minusta aika hauska. :) Ketään ei taida yllättää, että valitsin suosikkieni joukkoon mintunvihreää…

pirkka1.png

Koin muuten eilen todella omituisia hetkiä, joista ehdinkin jo kirjoittaa Pupulandian Facebookin puolella. Olin tietoinen, että tämä Pirkka-lehti ilmestyy tällä viikolla, mutta häkellyin totaalisesti, kun eilen tupsahti postiluukusta uusi Yhteishyvä ja sen ohessa HOK-Elannon Asiakasomistajaposti-lehtinen. Tuon lehtisen kannessa on nimittäin tyttö, joka näyttää hämmentävän paljon MINULTA. Nopealla ensivilkaisulla luulin todellakin, että olen itse kuvassa ja hyvin hämmentyneenä mietin, että mikäs juttu tämä on. Onko minuun iskenyt dementia? :D Tarkempi tutkiskelu osoitti, että en se ole minä, mutta se on joku, joka vain näyttää minulta hämmästyttävän paljon. Usein kuulee, että muut kertovat ihmisen muistuttavan jotakuta, mutta sitten sitä yhdennäköisyyttä ei vain itse huomaa ollenkaan. Siksi on erityisen hämmentävää törmätä johonkuhun niin samannäköiseen, että erehtyy luulemaan tuon henkilön kuvaa omakseen. Onko kenellekään muulle käynyt näin?

Kuvan tytöllä on hyvin samankaltaiset kasvonpiirteet kuin minulla – kulmakarvat, kasvojen muoto, poskipäät, nenä, silmät sekä kasvojen ilme muistuttavat omiani todella paljon. Jopa hatun alta pilkottavat hiukset näyttävät olevan tismalleen samanväriset kuin minun hiukseni. Kuva näyttää vielä enemmän minulta, jos sitä katselee sivuttain tai ylösalaisin. Jopa äitini hämmästyi yhdennäköisyydestä ja se on minusta aika kova juttu. ;) Ihmettelin tosiaan asiaa Facebookissa, jossa julkaisin tästä kuvankin eli jos jotakuta kiinnostaa, niin tuon kuvan voi käydä katsomassa TÄÄLTÄ. Mutta hauskinta oli, että eiköhän sieltä löytynyt saman tien joku, joka tiesi tämän tytön ja osasi valistaa hänen olevan Azzurro-mallitoimiston listoilla oleva mimmi, ja päätyipä lopulta asiaa kommentoimaan tämä itse mallikin. Nettimaailma on kyllä uskomaton. :D No tytön mallikansiota selailtuani totesin, että yhdennäköisyys pätee selkeimmin nimenomaan tuossa yhdessä kuvassa, jossa ilme ja kuvakulma vain osuvat kohdalleen, mutta todella kummallinen sattuma joka tapauksessa!

Lehtikuvat: Antti Vettenranta / Pirkka 02/2013

Tags: , ,

Categorised in: Elämä, Muoti

28 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Johanna

  Ihania laukkuja, ja edustava kuva! Onpa hauska sattumus tuo Yhteishyvän kuva :D minulla on kokemusta ihan samanlaisesta, oudosta fiiliksestä!!

  Olin ulkomailla taidegalleriassa, ja eräässä 1700- tai 1800-luvun maalauksessa oleva tyttö näytti AIVAN minulta. Valahdin valkoiseksi, tilanne oli vähän creepy. Kiinnostaisi tietää, kuka maalauksen tyttö on ollut – yhdennäköisyys oli niin ilmeinen, että olisin itse voinut toimia mallina samaiseen kuvaan. Kenties tyttö oli kaukainen esiäitini? Kuka tietää…

 • m

  Meillä on myös pyörinyt tuo samainen lehti eteisen tuolilla pari päivää. Sinuun en tyttöä yhdistänyt, mutta Huippiksen Meriksi häntä olen kyllä luullut. Ei tainnut sitten sekään osua oikeaan. :-D

 • nahjulia

  Haha, kyllä täälläkin ihmettelin, että ”Jennikös se siinä…” Totesin, että ei se taida olla mutta en ihan varma usklatanut olla, sen verran sinulta se tyttö näytti! :D

 • Ihanan raikas laukkukuva, hyvin onnistunut! :) Ja laukkukuumehan tässä iskee kun noita värejä katselee… Tsih, itsekin olen muuten ihan haksahtanut mintunvihreään, sitä löytyy pikkuhiljaa ympäri kotia.

 • Ella

  Aina, kun luen Essiebuttonin blogia tai katson hänen videoitaan, mieleeni tulee Pupulandian Jenni! Ette te ihan kaksosia ole mutta samaa näköä kuitenkin löytyy. Blogi löytyy osoitteesta essiebutton.com

 • Neera

  Ihana kuva, sinä ja laukut! :D Eilen sain juuri tuon kyseisen lehtisen, jonka kannessa on tyttö, joka muistuttaa sinua, mutta nyt täytyy kyllä myöntää, että itsellä ei käynyt mielessäkään että hän muistuttaisi sinua :D Nyt kun katson kuvaa uusin silmin, huomaan että etenkin ilmeessä on paljon samaa, mutta minusta sinä olet silti vielä vähän nätimpi!

 • Minäkin yhdistin tytön sinuun heti! Ja piti tihrustaa tarkempaan että onko se Jenni vai ei. Löysit kaksoisolentosi! :)

 • sanna

  Minà olen ”kaksoisolentoni” kanssa samassa tyòpaikassa. Joskus itsenikin pitàà valokuvista tarkkaan katsoa, olenko se minà vai hàn! Asiakkaat ja joskus jopa sukulaiset sekoittavat meidàt. Ja ”oudointa” jutussa on, ettà tyòkaverini on italialainen ja minà ihan aito suomalainen.

 • Illu

  Just tänään katoin tota kantta hetken ihan häkellyksissä että onko siinä Pupulandian Jenni :D Jotenkin tuo ilmekin on samankaltainen.

 • Maikki

  Siis se kannen tyttö on ihan sun kaksoisolento! Mä tuijotin sitä kantta eilen tovin hämmästellen kun lehti tupsahti postiluukusta.
  Eli joo, yhdennäköisyys huomattu täälläkin :)

 • hanne

  Heh, on teissä kyllä jotain samaa! Ida on vanha lukiokaverini, tutustuttiin sinfoniaorkesterissa kun päästiin ykkösviuluun istumaan vierekkäin :)

 • Jenni

  Hahaa, eikä! :D Minäkin olen soittanut viulua ja orkesterissa tuli nuorena soitettua ykkösviulua myös, joskaan ei sentään sinfoniaorkesterissa. ;) Hassuja sattumia!

 • Jenni

  Kiitos! :) Tykkään itsekin lopputuloksesta kovasti! Tuo lattialla makoilu näyttää tosi hauskalta, mutta asento oli itse asiassa ihan kamala. Mutta hyvältä näyttää ja se lienee pääasia. :D

 • Jenni

  Kiitos! :) Ja siis apua, tuo on varmasti ollut ihan mahtava ja samaan aikaan hyvin hämmentävä hetki, kun löytää ”itsensä” jostain ikivanhasta maalauksesta. :D

 • Jenni

  Joo, ei ole Huippiksen Merikään tuo typsy. :) 

 • Jenni

  Hahaa, no enpä sitten ole ainoa, joka näki samaa näköä siinä tytössä. :D

 • Jenni

  Kiitos! :) Nuo laukut ovat kyllä superherkullisen värisiä. Ja mintunvihreä on parasta ikinä! ;)

 • Jenni

  Piti käydä heti kurkkimassa blogia ja kaunis tyttöhän se siellä luurasi, mutta en itse ehkä näe meissä kahdessa niin paljon samaa. Suuret silmät ja iloinen ilme molemmilla kyllä. :)

 • Jenni

  Kiitos! :) Ja joo, eivät varmastikaan kaikki sitä yhdennäköisyyttä näe, mutta aika moni sitä tyttöä on minuksi luullut, joten jotain samaa hänen kasvoissaan ja ilmeessään kyllä on. :)

 • Jenni

  Hahah, mahtavaa, että muutkin ovat sekoilleet tuon kuvan kanssa. :D

 • Jenni

  Apua, tuo on jo oikeasti aika kummallista, jos olette vielä samassa työpaikassakin. :D

 • Jenni

  Luulen, että se on juuri se ilme, joka tekee tytöstä tuossa kuvassa niin samannäköisen. Katsoin hänestä muita kuvia ja toki samoja piirteitä oli nähtävissä niissäkin, mutta kyllä ne olivat nimenomaan tuo ilme ja kuvakulma, jotka saivat aikaan tuon kaksoisolento-fiiliksen. :)

 • Jenni

  Jotenkin huvittavaa tässä on erityisesti se, että meikäläinen pällistelee tuolla Pirkan sivuilla ja kaksoisolento sitten kilpailevassa lehdessä. :D

 • m

  Minullekin kävi niin, että kun sain lehden, luulin ensin että sinä olet kannessa. Indiedaysillä on ollut S-pankkikampanja, joten ajattelin asian liittyvän siihen, mutta muistin saman tien, ettet ole Indiedaysillä enää. Heti perään tajusin, että kuvassa onkin joku muu. Mietinpä vielä, että oletkohan nähnyt tuota kuvaa ja huomaisitko yhdennäköisyyden. En ollut muutamaan päivään käynyt blogissasi, joten tänään oli hauskaa löytää tämä postaus!

 • Sari

  Nyt on Jennillä vähän hakusessa tuo ”hyvä sijoitus” -ilmaisun käyttö. Hyvä sijoitus on laittaa rahaa sellaiseen asiaan, jonka arvo nousee (esim. asunnon osto koko 2000-luvun ajan). Huono sijoitus taas on laittaa rahaa sellaiseen asiaan, jonka arvo ei nouse, vaan pikemminkin laskee. Uusi auto on huono sijoitus, sillä sen arvo tippuu noin 10% heti, kun ajat sen ulos liikkeestä. Taide saattaa olla hyvä sijoitus, mutta ei kai nyt sentään laukut…

 • Jenni

  Vai onko jollakulla muulla hakusessa huumorin pilke silmäkulmasta? :) Ei kaikkea tarvitse ottaa niin tosissaan, jooko? Sijoittaa-sanaa nyt on käytetty iät ja ajat vitsikkäästi muotimaailman hankintoja tehdessä ja joissakin yksittäistapauksissa voi harvinaisesti käydä niinkin, että vaikkapa uniikkivaatteen tai -laukun arvo jopa nousee, mutta enemmän kyse on tosiaan sanoilla leikittelystä.

  Usein sijoittaa-sanaa käytetään myös kuvastamaan sitä, että on kannattavampaa maksaa vaikkapa laadukkaasta nahkalaukusta hiukan enemmän kuin ostaa se halvin mahdollinen, koska ajan myötä laatulaukku vain paranee vanhetessaan siinä missä huonosti ja huonoista materiaaleista valmistettu kulahtaa ja hajoaa. Arvoahan on muutakin kuin rahallista ja tässä tapauksessa se voisi olla vaikkapa aikaa ja kulutusta kestävä valinta. Mutta rahan näkökulmasta ajateltuna: onhan sekin säästö sinänsä, ettei tarvitse ostaa joka vuosi uutta laukkua, kun entinen vanhenee kauniisti. Toisin sanoen, jos teet taustatyön huolella ja olet valmis maksamaan kertaostoksena todellisesta laadusta hiukan enemmän, sijoitat todennäköisesti rahasi huomattavasti parempaan kohteeseen kuin ostamalla halpaa (ja sitä kautta joutumalla ostamaan uutta paljon useammin). 

 • alisa

  olit kyllä tosi kaunis sillo kuvattaessa studiolla ja upee kuva tuli :-)

Related posts