29/01/13

Sneak peek SAND AW13 -mallistoon

24 81 P1232379.JPG

En olekaan vielä paljastanut teille asiaa, mutta kävin viime viikolla pienellä minimatkalla Kööpenhaminassa, sillä vaatemerkki SAND kutsui minut ennakkoon kurkkaamaan ensi syksyn mallistoaan, joka esitellään virallisesti tällä viikolla järjestettävällä Kööpenhaminan muotiviikolla. Pieni irtiotto viime aikojen murhemielisistä tunnelmista teki kyllä tosi hyvää, ja itse asiassa olen suuntaamassa Köpikseen tällä viikolla uudelleen, sillä 2OR+BYYAT kutsui minut muutamaksi päiväksi muotiviikolle. Mutta siitä lisää vähän myöhemmin ja nyt keskitytään siihen SANDiin! :)

P1232351.JPG

Oli aika jännittävää päästä reissuun, sillä uutuusmallistoa minulle esitteli itse Marie Sand, joka on merkin perustajien tytär. Myönnän, että SAND ei merkkinä ole minulle ollut mitenkään älyttömän tuttu entuudestaan, koska tällä hetkellä sillä ei ole Helsingissä omaa liikettä, vaan sitä myydään ainoastaan Stockmannilla, jossa harvoin asioin vaateostoksilla. (EDIT: Postauksen lopussa korjattua infoa asiasta!) Mielikuvissani se on kuitenkin ollut laadukas, tyylikäs ja sellainen ajaton hieman kalliimpi vaatemerkki. Jotenkin olen mieltänyt sen vähän sellaiseksi Filippa K:n tanskalaissiskoksi. ;) Itse asiassa tuo luonnehdinta ei jäänyt mitenkään niin kauas todellisuudesta, vaan mielikuvat vastasivat todellisuutta. Ensi syksyn SAND-mallisto tosin vie merkkiä selvästi vähän entistä räväkämpään suuntaan, joten voisi sanoa, että SAND on noista kahdesta se edgympi isosisko, sillä sen historia ulottuu Filippa K:ta kymmenisen vuotta pidemmälle, 80-luvulle asti. Aika onnistuneen maailmanvalloituksen merkki on silti onnistunut tekemään, sillä sitä myydään nykyään 32 maassa ympäri maailman. Totta puhuen en olisi oma-aloitteisesti todellakaan muistanut, että SAND on alun perin Tanskasta. 

P1232358.JPG

Piipahdin siis SANDin showroomilla Strøgetillä sijaitsevan liikkeen yhteydessä ja pääsin hiplailemaan ja ihastelemaan jo tuota ensi syksyn mallistoa ennakkoon. Olen aika otettu, että he kutsuivat vieraakseen juuri minut, sillä SAND ei ole aiemmin tehnyt bloggaaja-yhteistöitä. Oli siis tosi kivaa päästä tällä tavalla eksklusiivisesti kurkistelemaan mallistoa jo vähän etukäteen. :) En ihan tiennyt, mitä odottaa, mutta voin kertoa, että yllätyin todella positiivisesti. Syysmalliston teemana on ollut kontrasti ja se todella näkyy. Marie kertoikin, että tämän malliston myötä SAND haluaa ottaa askeleen hiukan uudenlaiseen suuntaan suunnittelunsa osalta. Minä liputan ehdottomasti sen suunnan puolesta, koska valehtelematta olisin huolinut ylleni joka ikisen vaatekappaleen tuosta kokoelmasta. 

P1232356.JPG

Syksyn SAND-mallisto edustaa täsmälleen sitä, mistä minäkin pukeutumisessani pidän: kontrasteilla leikittelystä. Maskuliinisten ja feminiinisten elementtien yhdistelyä, sliipatun ja rennon sekoittelua, mattaa ja kiiltävää rinta rinnan sekä ihonmyötäistä ja runsasta yhdistettynä. Suosin itse usein kapeita alaosia siinä, missä yläosassa saa olla enemmän volyymia ja se on juuri tämän malliston keskeinen siluetti. Mieleen jäivät myös musta-valkoinen-värimaailma puuterisilla, persikkaisilla ja viininpunaisen sävyillä höystettynä, papparaistakki-tyyliset laskeutuvat hartialinjat, erllaisten neulosten ja materiaalien yhdistely samassa vaatteessa, nahkaiset yksityiskohdat, muhkeat neuleet ja Chanel-tyyliset jakut hauskoilla yksityiskohdilla, kuten biker-henkisillä leikkauksilla ja vetoketjuilla. Ja kiitosta annan vaatteille erityisesti niiden materiaaleista, sillä jo näppituntumalla tuntee laadun. Villaa, silkkiä, kashmiria, nahkaa, huolellista viimeistelyä, kiinnostavia tekstuureja ja harkittuja yksityiskohtia. Tämä kuulostaa melkein mainokselta, mutta harvoin innostun yhtä paljon jostakin mallistosta. :) Pääsin tsekkaamaan myös miesten syyskokoelman, mutta ajattelin esitellä sitä ihan omassa postauksessaan, sillä kuvasatoa kertyi sen verran, että on parempi jakaa se kahteen postaukseen. Ja miesten muotia kaivanneille lukijoille on vihdoin jotakin annettavaa! ;)

Usein showroomien valaistus on valokuvaamisen kannalta kaikkea muuta kuin ihanteellinen – ja niin tälläkin kertaa. Kuvat eivät siis laadullaan häikäise eivätkä todellakaan tee oikeutta vaattelle, mutta kertokaahan, miltä tuo mallisto teistä vaikuttaa? SANDilta kaipaillaankin vähän suomalaisyleisön reaktioita tähän uuteen linjaan, joten olisi mukavaa kuulla, mitä olette mieltä. :)

P1232352.JPG P1232353.JPG

Mallistossa on yhdistelty rohkeasti erilaisia materiaaleja kuten nahkaa ja villaa sekä sileää neulosta ja paksusta langasta kudottua neuletta.

P1232360.JPG P1232361.JPG

Mallistossa on paljon nahkaisin yksityiskohdin koristeltuja vaatteita. Tämän jakun hihat ovat käärmeennahkan näköiseksi käsiteltyä nahkaa. 

P1232359.JPG

Tässä jakussa on käytetty kiinnostavaa tekstuuria, sillä tuo päällimmäinen osa on tehty niistä vetoketjun hakasista – tuntui tosi jännältä, kun siveli sormilla tuota pintaa. Alla näkyy puolestaan paljettimekko.

P1232372.JPG P1232362.JPG

Tässä näkyy hyvin tuo laskeutuva hartialinja, joka yhdistää montaa malliston takkia. 

P1232378.JPG P1232373.JPG

Mukana mallistossa on myös jonkin verran printtikuoseja, jotka näkyvät erityisesti housuissa. 

P1232375.JPG P1232377.JPG

EDIT: SANDilla on tosiaan ollut Helsingissä Keskuskadulla aiemmin liike, mutta olen ollut itse siinä luulossa, että sitä ei enää nykyään ole. Myös Marie puhui, että Sandilla ei ole Helsingissä omaa liikettä, mutta koska moni lukija on kommentoinut liikkeen sijaitsevan edelleen Keskuskadulla, pitänee tarkistaa asia seuraavalla keskustakäynnillä. :D Mutta lukijalta tuli tietoa, että SANDia mydään myös Maranellossa ja Nectarinessa Stockan lisäksi. :) Ja jos siis jollakulla on varmaa tietoa tuon Keskuskadun liikkeen tilanteesta, niin saa mieluusti valaista asiaa!

EDIT 2: No nyt on varmistettua tietoa asiasta, että kyllä vain se SANDin liike nököttää Helsingin Keskuskadulla edelleen, sillä lukija raportoi, että on viimeksi viime viikolla käynyt ostoksilla siellä. :D No olipa hyvä, että tuli tämäkin nyt sitten tarkistettua ja korjattua! Pitänee vinkata myös Tanskan suuntaan, että kyllä tuo liike edelleen on paikallaan. Ehkäpä kuitenkin annamme Marielle anteeksi tämän kömmähdyksen, sillä onko se nyt ihme, ettei muista ihan joka ikistä putiikkia, jos liikkeitä on 32 maassa. ;)

Tags: , , ,

Categorised in: Elämä, Muoti

24 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • AK

  Ensimmäisen kuvan nahkahihainen jakku kolahti ihan heti. Täytyy yrittää metsästää sitä syksyllä, jos vaan kukkaro antaa myöten :) Muutenkin on todella tyylikkään näköinen mallisto mun makuun.

 • Maria

  Kyllä SANDillä on Suomessakin ainakin yksi liike: Meillä Lappeenrannassa :)

  Mutta tykkään kyllä tuosta tulevasta syksyn mallistosta, etenkin tuo biker-mallinen tweed (?)-jakku oli aika veikeä.

 • Jenni

  Haaa, kiitos korjauksesta! :) Muutin tekstiin, että SANDilla ei ole Helsingissä omaa liikettä – jotenkin olin siinä luulossa, ettei ole ollenkaan koko Suomessa, mutta tulipa korjattua tämä. :) Aiemmin SANDilla on muistaakseni ollut Helsingissäkin liike, mutta ei nyt enää moneen vuoteen. Mutta joo, tuo biker-mallinen jakku oli minustakin aivan ihana! :)

 • Jenni

  Ihastuin samaan jakkuun myös itse. :) Harmi, etten saanut mallistosta enemmän ja parempia kuvia, koska tuo todellakin on aivan ihana kokonaisuus. Katsotaan, jos saisin käsiini myöhemmin lisää ja parempia kuvia, esimerkiksi tuolta catwalk-näytöksestä, niin voisin laittaa jakoon. :)

 • Neela

  Kyllä SANDilla on myös Helsingissä oma liike, Keskuskadulla.

  http://www.fonecta.fi/yritykset/Helsinki/2216948/Sand+Concept+Store+Helsinki

 • Lora

  Sandin liike löytyy minunkin mielestäni Keskuskadulta siinä kivenheiton päässä Stockalta. Myös Nectarine -liikkeen (Iso-roba) ja Maranellon (Kluuvi) valikoimista löytyy kyseisen merkin tuotteita. Itseostin viime syksynä ihanan ruudullisen paitapuseron Nectarinen varastomyynnistä – ihan huippuhyvä löytö.

  Hyvältä näyttää tuo tuleva mallisto – kauniita värejä ja kuoseja. Hillittyjä mutta jotain särmää niistä kuitenkin löytyy. Kivaa Köpisreissua! :)

 • Jenni

  Hmm, onpa kummaa, koska Marie nimenomaan sanoi, että ei ole omaa liikettä Helsingissä. Itse olen siinä käsityksessä, että tuota liikettä ei Keskuskadulla ole enää ollut pitkään aikaan. Voisiko olla, että Fonectan tiedot eivät ole ajan tasalla? Tai sitten olen itse ihan pihalla. :D

 • Jenni

  No hitto vie, onko se sitten edelleenkin siinä? Muistan kyllä, että siinä on ollut SANDin liike, mutta olen ollut siinä uskossa, että sitä ei ole ollut enää aikoihin. Ja lisäksi Marie itse puhui, ettei SANDilla ole Helsingissä nykyään omaa liikettä. En nyt ole varma, mikä on oikea tieto – pitää katsoa ensi kerralla, kun käyn keskustassa, että onko se siinä Keskuskadulla vai ei. :D Mutta hyvä tietää, että myös Maranellosta ja Nectarinesta saa Stockan lisäksi, koska kaikissa on varmasti vähän rajallinen valikoima. :)

 • SANDilla on mielestäni aina ollut yksinkertaisen tyylikkäitä ja erittäin laadukkaita vaatteita. Tämä AW-mallisto näyttää hyvältä ja plussaa tulee ehdottomasti noista sun mainitsemista materiaaleista. Jos tämä mun opiskelijabudjetti sallii, voisin kyllä panostaa johonkin SANDin paitaan, oon ihan varma, että se kestäisi käytössä pitkään ja maksaisi itsensä monta kertaa takaisin. :)

 • Neela

  Käyn liikkeessä säännöllisesti, viimeksi tarkastin alennukset viime viikolla. Eli siellä Keskuskadulla se on edelleen!

 • Neela

  Itse pidän SANDin vaatteista kovasti, ja tykkään muutenkin panostaa laatuun ja ainakin kalliissa ostoksissa ajattomuuteen. SANDin vaatteet ovat kyllä kestäneet käytössä tosi hyvin.

 • Jenni

  Mahtavaa! :D Pitääpä siis vinkata myös Tanskan päähän, että kyllä se liike tuolla edelleen nököttää, hahaha. Mutta ehkä sen ymmärtää, että kun putiikkeja on 32 maassa, ihan jokaista ei voi muistaa. ;)

 • Jenni

  Näppituntumalla vaatteet vaikuttivat todella laadukkailta, joten uskaltaisin kyllä näihin sijoittaa euroni. :)

 • Jenni

  Olin kyllä vaikuttunut vaatteiden tyylistä, laadusta ja viimeistelystä. Harvoin näkee yhtä tarkkaan mietittyjä yksityiskohtia, jotka ulottuvat myös vaatteiden sisäpuolelle ja saumoihin. Totesinpa vain siellä showroomilla, että laadun kyllä tunnistaa loppujen lopuksi aika helposti, kun sen kohtaa. :)

 • Onpa upeita vaatekappaleita! :O Sandilla on aina ollut musta ihania vaatteita, mutta enemmän nuorekkaan äitini kuin mun tyylisiä. Joko mä siis olen ”vanhentunut” tai sit Sand on ”muuttunut” vieläkin parempaan suuntaan.

 • Wau, tosi mielenkiintoista! Mulla on ollut Sandin kirpparilta löydetty jakku, joka on kyllä mulle oikeasti liian iso, mutta jota käytin iloisesti aika pitkään kaikesta huolimatta. Oon sit aina sen innottamana tsekkaillut välillä Sandin valikoimaa, mutta jotenkin se on ollut aina niin… tylsää. Tuntuu kauhealta sanoa näin minimalistisen tyylin kiihkeänä rakastajana, mutta oikeesti. x) Vähän niinkuin Filippa K:n liian pitkäksi aikaa toimistoon unohtunut keski-ikäinen uranaistäti. :D Ihan mieletöntä, jos nyt saadaan uutta särmää Sandin merkeissä!

 • Jenni

  Mallisto todellakin on upea! :) Ja tämän malliston myötä tehty imagon uudistus on kyllä taattu – heihei äidit ja tervetuloa tyttäret. ;)

 • Jenni

  No sanopa muuta! :) Minun mielikuvani SANDista olivat myös sellaiset omaan makuun turhan aikuismaista, joten oli todella kiinnostavaa päästä näkemään tätä merkin uutta linjaa. Toimistoon unohtunut keski-ikäinen uranaistäti on tehnyt nuorennusleikkauksen ja ostanut nahkahousut. ;) Hahaha! Mutta särmää on siis todellakin luvassa, eikä käsittääkseni vain tämän yhden malliston muodossa, vaan tarkoitus olisi jatkaa tällä linjalla myös jatkossa. Olen itsekin ihan innoissani!

 • Marika

  Aina ei vasen käsi tiedä, mitä oikea tekee = tuo kömmähdys päämiehellä siitä, ettei Helsingissä ole omaa liikettä. :)

  Kiva, että ovat ”heränneet” ja Sand saisi ehkä nykyisessä kilpailutilanteessa pitää enempi ääntä itsestään. Hyvä ja laadukas merkki.

  Itsellä Sandilta 15 vuotta vanha shopper/weekend -laukku ja käytössä edelleen. Aikanaan kallis hankinta, mutta joka markan arvoinen (niin, markka-aikana ostettu :) ) ja pidän laukusta yhä!

 • lila

  Äitini osti mulle joskus aikapäiviä sitten (n. 15v?) Sandin ihanan topin, sellaista supermiellyttävää matskua ihan perustoppi. Niin mieluisa toppi oli, että siitä lähtien kun SANDia olen jossain kaupassa nähnyt, niin aina tsekannut valikoimat :) Valitettavasti omassa entisessä kotikaupungissa valikoimat/tarjonta heikkeni aika radikaaalisti joskus 2000-luvun alkupuolella, mielestäni 90-luvun puolella/vuosituhannen vaihteessa monestikin ihastelin ja hypistelin merkin vaatteita useammassin putiikissa keski-suomessa.

  Mutta siis ihana kuulla, jos merkin suunta on hitusen muuttumassa – itse kun viime vuosina olen törmännyt kaupoissa SANDin osalta lähinnä bisnestyyliseen, juurikin vähän turhan aikuismaiseen valikoimaan (tietysti sisäänostajistakin riippuvaista) ja jotain rennompaa, mutta silti klassista ja laadukasta olisi itsellä hakusessa. Jospa viimeinkin tärppäisi :)

  Valkea neule, biker-jakku ja villakangastakki näyttää tosi hyvältä :)

 • Ihanan näköinen mallisto! Tykkään värimaailmasta ja juuri tuosta vaatteiden ajattomuudesta, klassisesta tyylistä:)

 • Ansku

  Mä odotan kans todella innoissani tuota Sandin uutta mallistoa! Se näytti tosi kivalta ja juurikin nuorempaan makuun kuin edelliset. Minäkin liputan Sandin laadun puolesta, omistan mm. monta kauluspaitaa ko. merkiltä, ja laatu on erinomaista, mieheni ei muun merkin paitoja suostu edes käyttämään. Keskuskadun myymälä on todella edelleen olemassa (siellä tarjotaan jopa kanta-asiakkaille 10% alennus kaikesta) ja suosittelen käymään, koska myyjät on tosi mukavia ja asiantuntevia!

 • Marjatta Hannimäki

  Moikka. Sandilla on todellakin oma liike Keskuskadulla. Se on toisin Maranello combanyin liike, mutta myy yksinomaan Sandin mallistoa. Maranello myy myös Filippa K:ta ja Tiger of Swedeniä omissa liikeissään Kuuvissa.

 • Maranello Famiglia / Heikki Hannimäki

  Sandin Helsingin liikkeestä:

  Sand Concept Store Helsinki on ollut täydessä toiminnassa osoitteessa Keskuskatu 5, WTC syyskuusta 2009 alkaen. Liikkeemme merkin lippulaivamyymälänä tarjoaa laajimman malliston Suomessa.

  Sand on aina ollut tunnettu laadukkaista materiaaleistaan ja hyvistä leikkauksistaan. Perustajapariskunta Lene ja Sören Sand ovatkin arkkitehteja, joten tarkka arkkitehtuurinen viimeistely on siirtynyt Kööpenhaminan kauniiden rakennusten lisäksi myös päällemme upeiden vaatteiden muodossa.

  -Kommenteissa oli puhetta Sandin nuorennusleikkauksesta ja sen merkki on todella kokenut, toki jo jokin aikaa sitten. Sandilta löydät niin vanhat klassikkomallit kuin kaikista slimmeimmät ja värikkäimmätkin versiot arkeen ja juhlaan. Sandin vaate on aina jollakin lailla klassinen, mutta varsinkin Pink Label -mallistosta löytyy se kaivattu tvist!

  Olemme juuri ensi viikolla menossa sisäänostamaan esiteltyä Sand AW13- mallistoa Keskuskadun liikkeeseemme, joka tulee myyntiin 15.7.2013 alkaen. -Tällä hetkellä kevät/kesä 2013 päämallistoa saapuu lähes päivittäin liikkeeseemme ja odotamme innoissamme, tuoko lähettifirma taas huomenna uuden tuulahduksen tulevasta keväästä.

Related posts