15/01/13

Treenikassialma: Palava halu tulla paremmaksi

10 78 6315_treenikassi.jpg

Treenikassialman puolella on joulutauon myötä ollut hiljaista, mutta hiljaisuus on valitettavasti jatkunut myös joulun jälkeen, kun pahuksen flunssa on pannut minut treenikieltoon hetkeksi. Kenkuttaa, sillä intoa olisi! Ehdin kuitenkin loppuvuodesta viimeisten balettituntien innoittamana tuumailla kaikenlaista muun muassa siihen liittyen, mihin kaikkeen sitä onkaan valmis, kun haluaa oikein palavasti vain tulla jossakin asiassa paremmaksi. :)

Treenikassialma on pitänyt pientä joulutakoa sen myötä, kun tanssikoulukin sulki ovensa joululomien ajaksi. Tuskin koskaan olen oikeasti innoissani odottanut loman päättymistä, jotta pääsisin taas liikkumaan, mutta baletin pariin oli loman jälkeen jo kiire. Olen kuitenkin joutunut nyt flunssan takia pakkolomalle, vaikka balettitunnit jo jatkuvatkin.

Olen kuullut tosi monille käyvän niin, että juuri kun parhaan treeni-innon ja rutiinin saa päälle, iskee jokin kammottava tauti, joka katkaisee hyvin alkaneen harjoitteluputken. Tauon jälkeen on sitten aina vaikeampi palata urheilun pariin ja monet jäävätkin sille tielleen. Minullekin on tainnut käydä niin muutaman kerran. Ensimmäistä kertaa en ole huolissani harrastukseni jatkumisesta paranemisen jälkeen, mutta meinaan turhautua kuoliaaksi, kun flunssa ei ota parantuakseen. Kaksi viikkoa niistämistä, köhimistä ja kurjaa vointia takana ja vielä viikko antibioottikuuria edessä. Viheliäinen flunssa osoittautuikin otsaontelotulehdukseksi, joten kaipa sitä on kiltisti odoteltava lopullista paranemista ennen tanssisalille paluuta.

LUE KOKO JUTTU

Tags: ,

Categorised in: Elämä

10 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • lotta

  ootko kokeillu sellasta finrex-rohtojuomaa? sitä laitetaan 5-10 tippaa kuumaan veteen juodaan. ja on tosi tehokas aine. saa varmaan apteekeista. suosittelen todella:)

 • lotta

  *ja juodaan

 • Jenni

  Onkohan kyseessä sama kuin Finrexin? Sitä on ainakin tullut litkittyä päivittäin monta kupillista. Toivotaan, että antibioottikuuri alkaisi pian tehota!

 • Paula

  Oma troppini on:
  1/2 limen mehu, peukalon pään kokoinen tuoreen inkiväärin pala raastettuna, 1 rkl hunajaa + todella kuumaa (ei kiehuvaa) vettä. Noita muutama mukillinen päivässä ja johan alkaa olo kohentua :)

  Ps. Toivoisin kovasti Treenikassialman puolelle kuvia :)

 • Paula

  niin ja vielä voisin vinkata Auringonhattu-uutteesta! Se ei auta enää siinä vaiheessa, kun on kipeä, mutta auttaa (kuulemma) pitämään vastustuskykyä korkeammalla. Jostain luin, että ei ole todistettu, että uute pitäisi flunssan loitolla, mutta lyhensi sairasaikaa käyttäjillä.
  Itse käytän joka päivä 10-15 tippaa veteen laimennettuna. Ja jos tuntuu, että flunssa on tulemaisillaan, niin otan kaksi kertaa päivässä 20 tippaa.

  Juuri oli mies kauheassa flunssassa viikon päivät, enkä itse ole sairastunut :) Kiittääkö sitten uutetta, vai jotain ihan muuta… Tiedä häntä. Ehkä sillä jokin pieni vaikutus on ollut :)

 • Jenni

  Kiitos vinkistä! Kaikki nuo ainekset taitavatkin löytyä kaapista, joten pitääpä kokeilla. :)

  Tuo kuva-juttu on tuolla Fitin sivuilla vähän ongelmallinen, koska tuo blogipohja on kuvien kannalta tosi hankala. Kuvien koko jää kamalan pieneksi ja itsestä tuntuu tylsältä julkaista postimerkin kokoisia kuvia. :D Toinen ongelmallinen juttu on se, että treenatessa ei yleensä ole kamera mukana tai muutenkaan mahdollista ottaa kuvia, joten varsinainen kuvasato jää sen takia tosi vähäiseksi. Ei ole siis kuvaajaa matkassa enkä viitsi häiritä muita ryhmäläisiä tunnilla valokuvaamalla – enkä tiedä olisiko se edes sallittua. En ole myöskään uskaltanut Fitin puolella julkaista kuvia, joiden käyttöön minulla ei ole laillista oikeutta, jotta lehti ei joudu sellaisesta vastuuseen. Trendin puolella hallinnoin omaa tonttiani vähän eri tavoin, ja olen itse ottanut vastuun näistä kuva-asioista, joten täällä on vähän eri meininki. Se on kyllä vähän sääli, että postaukset jäävät niin usein ilman kuvaa. Yritän miettiä, keksisinkö tähän jotain ratkaisua.

 • Jenni

  Tuo Auringonhattu-uute taitaa olla aika legendaarinen tuote. :) Muistan sen jo omasta lapsuudestani ja mieleen on vain jäänyt, kuinka äiti otti sitä ja irvisteli, kun oli ilmeisesti niin pahan makuista. :D Itse en ole koskaan kokeillut. Olen itse asiassa varsin harvoin sairaana, viimeksi tällä tavoin pidempään kipeänä olin 2,5 vuotta sitten (jolloin muuten oli tismalleen sama vaiva eli tämä otsaontelotulehdus). Ennen joulua Miika sairasti flunssa-kuume-taudin, mutta silloin en sairastunut. Sen sijaan nyt saimme molemmat tällaisen nuha-yskä-pöpön, joka minulla on ollut huomattavasti sitkeämpi kuin hänellä. :/ Tässä kohtaa eivät taida oikein muut keinot enää auttaa kuin antibiootit, mutta pitää jatkossa muistaa myös tuo Auringonhattu-uute. :)

 • LK

  Finrexinin ”rohto” on siis asetyylisalisyylihappoa, eli tuttavallisemmin aspiriinia (mukana myös kofeiinia ja C-vitamiinia), enimmäisannosta ei siis tässäkän rohdossa kannata ylittää. ;) Oletko muuten kokeillut nenäkannua? Ontelotulehduksessa ja siihen taipuvaisella ihan kokeilemisen arvoinen juttu, vaikka ei alkuun kauhean houkuttelevalta kuulostakaan. :)

 • Jenni

  Olen noudatellut noita ohjeita annostusten suhteen, joten siltä osin ei hätää. :) Moni on suositellut tuota nenäkannua, mutta se kuulostaa niin kertakaikkisen kammottavalta vehkeeltä, etten ole vielä uskaltanut. :D Mutta kai se on sitten pakko, jos se oikeasti tehoaa!

 • lotta

  joo anteeks sekotin sen siihen punaseen juomaan. mutta en kuitenkaan tarkottanu finrexiä vaan tätä carmolista: http://www.yliopistonapteekki.fi/fi/apteekkipalvelut/tuotteet/pages/product.aspx?pagetype=2&catalog=yasalescatalog&productid=859330%28yabasecatalog%29
  toi on tosi tujua tavaraa :)

Related posts