7/01/13

DIY Vaaterekki on vihdoin valmis!

45 166 P1071765.JPG

Moni teistä ehkä muistaa, että innostuin reilu vuosi sitten ajatuksesta tehdä itse makuuhuoneeseemme vaaterekki. Bongailin tuolloin netistä inspiraatiota ja nuo yhteen kokoamani DIY-rekit löydätte linkin takaa. Omaan kotiimme sopivimmalta tuntui Weekday Carnival -blogista bongattu hauskalla tavalla industrial-henkinen rekki, joka on koottu itse vesijohtoputken pätkistä. Innostuimme ajatuksesta ja Miika lupasi tehdä minulle sellaisen. Projekti alkoi jo tuolloin toissasyksynä, mutta jotenkin kaiken kiireen tuoksinassa unohtui ja jäi kesken, kunnes päätimme vihdoin ja viimein hoitaa sen nyt viikonloppuna valmiiksi. Tämä oli vähän kuin ylimääräinen synttärilahja, kun vihdoin sain rekin makuuhuonetta kaunistamaan. Olen aika onnentyttö, kun on noin taitava mies. :) 

P1071755.JPG

Loppujen lopuksi tuollaisen rekin tekeminen itse ei ole kamalan vaikeaa, mutta vaatii hiukan näpertelyä ja tarkkaa mittailua. Huomaa myös, että koska kupariputki on kallista, tällaisen tee-se-itse-rekin hinta kohoaa helposti jopa yli 200 euron. Jos siis haluat päästä helpolla ja halvalla, osta rekkisi valmiina kaupasta. Jos taas haluat upean, uniikin ja erilaisen rekin, voin suositella itse tekemistä! :) Rekin valmistamiseen tarvitaan vain kupariputkea, muttereita ja liitospaloja sekä spray-maalia.

P1071752.JPG

Tarvitset:

– 4 pitkää kupariputkea (tai muuta metalliputkea) sekä 8 lyhyttä palaa jalkoja varten (mittaa itse pituudet sen mukaan, minkä levyisen ja korkuisen rekin haluat)

– 6 kulmapalaa

– 4 T-kirjaimen mallista liitospalaa

– 24 mutteria

– pienet kumipalat lattiaa vasten jäävien putkenpätkien suojaksi (näitäkin saa valmiina rautakaupasta)

– spray-maalia

Mieti ensin, minkä korkuisen ja levyisen rekin haluat rakentaa. Me teimme rekistä melko korkean, jotta siinä voi roikottaa myös pitkiä mekkoja ilman, että ne osuvat lattiaan. Rekistä tehtiin myös syvyyssuunnassa melko kapea, jotta se ei veisi kovin paljon tilaa seinän vieressä. Projekti alkaa siis mittaamalla ja leikkaamalla sopivan kokoiset palat putkea: kaksi pystyputkea, kaksi vaakaputkea ja 8 lyhyttä palaa rekin jalkoja varten. Kun palat on leikattu, voitkin oikeastaan ryhtyä kokoamaan rekkiä liitospalojen ja muttereiden avulla. 

P1071758.JPG

Koska käytimme rekin tekemisessä kupariputkea ja liitinosat puolestaan ovat hopean sävyistä metallia, halusimme maalata rekin, jotta siitä tulisi yhtenäisen värinen. Maalasimme valkoisella matta-spraymaalilla kaikki rekin osat pariin otteeseen jo ennen rekin kokoamista, koska ajattelimme, että maalaamalla ne irtonaisina saamme huolellisimman maalaustuloksen. Totesimme kuitenkin rekin kokoamisvaiheessa, että olisi ehkä sittenkin ollut järkevämpää maalata rekki vasta koottuna. Maalia nimittäin tuppaa irto-osia suihkiessa menemään myös muttereiden ja liitinosien kierteisiin, jolloin osien kiristäminen vaikeutuu. Lisäksi maalipinta saa helposti kokoamisvaiheessa kolhuja. Mietimme, että rekin voisi maalata vielä kertaalleen uudestaan tasaisen lopputuloksen saamiseksi, mutta oikeastaan olen nyt jo tykästynyt tuohon vähän kulahtaneeseen maalipintaan, joka tuo rekkiin sitä todellista industrial-fiilistä. :)

PS. Nyt haluaisin löytää rekkiin jotkut kauniit, simppelit henkarit. Jos on ehdotuksia ja ideoita, saa vinkkailla! :)

P1071751.JPG P1071757.JPG P1071754.JPG P1071767.JPG

Tags: , ,

Categorised in: Elämä, Koti

45 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Reetta

  Mielettömän siisti, ja nuo maalin kolhut tekee siitä täydellisen! Ei arvaisi itse tehdyksi :)

 • Ihana !! :) Ja tuo vaaleansininen mekko ihan vasemmalla on aivan täydellinen, paitsi itse ottaisin mieluiten oranssina (huomaa sinkkuelämää 2 elokuvan vaikutukset :D)

  -Maria

 • mari w

  Hienon rekin olette saaneet aikaiseksi! Eikös tuohon sopisi hyvin Hayn Wire-henkarit valkoisina?

 • Jenni

  Ihanaa kuulla, kiitos! :) Olen kyllä tästä uutukaisesta aivan innoissani!

 • Jenni

  Kiitos! :) Itse asiassa mekko ei ole vaaleansininen vaan hopeinen, mutta tuossa aamun harmaassa valossa taitaa näyttää vähän sinertävältä. :) Ja siis joo, arvaapa vain mistä sain inspiksen tämän mekon hankkimiseen! ;) Olin Sinkkuelämää-leffojen jäljeen aivan pakkomielteinen niistä Carrien Halston Heritage-mekoista, joten ostin Net-a-porterin alesta tämän Halstonin sitten ihan omaksi!

 • Jenni

  Kiitos Mari! Hei tuossapa onkin erittäin hyvä henkari-ehdokas, kiitos. :)

 • Ohoo, onpas todella hieno! Kolhut kruunaavat rekin. Tekisi mieli askarrella samanlainen, mutta tilaa ei taida nykyisessä asunnossa olla. Ehkä joskus tulevaisuudessa. :)

 • Olen seurannut blogiasi ja pidän lukemastani; ole ystävällinen ja
  tutustu vuorostasi ylläpitämääni blogiin – ehkä voimme seurata
  toistemme blogeja?
  Osallistu samalla kilpailuumme ja voita trendikäs digidi rannekoru.
  http://shopista-fi.blogspot.fi/2013/01/voita-digidi-rannekoru.html

 • Ah! Täydellinen! Mustaan Ikean vaaterekkiin jo kyllästyneenä on kyllä aivan pakko saada vastaavanlainen! :–)

 • Ihana! Ihailin rekkiä aikoinaan jo wdc:n blogissa, jos meillä olisi tilaa, haluaisin ehdottomasti tehdä tällaisen rekin :)

  Meinasin ehdottaa juurikin noita Hay:n wire-henkareita, mutta näköjään joku toinenkin on ehtinyt.

 • Upea! Siitä vain nuo perus puiset hengarit uusiksi samalla valkoisella maalilla tai jollain herkullisella muulla. Silkkaa säästöä! :)

 • Jenni

  Haa, eipä huono idea tuokaan! Kaipaisin itse ehkä jotain sirompia henkareita, joissa olisi sellaisen koloset kapeille olkaimille ja hameiden lenksuille. Noille vanhoille henkareille on käyttöä kaapeissakin, joten voipi olla, että tuohon hankitaan jotkut uudet, mutta tuo maalaus-idea oli joka tapauksessa ihan loistava. :) Heräsi heti ajatus, jos henkareita maalaisi vaikka vähän eri sävyisillä pastelli- tai neonväreillä! Pistetään joka tapauksessa harkintaan, kiitos! :)

 • Oi- mahtava idea! Ja vähänkö huonekaluihin saa tunnearvoa kun ne tekee itse :)

 • Anonymous

  Hei!
  Tiedätkö Suomessa/Helsingissä liikettä/nettikauppaa, joka myisi Vivienne Westwoodin tuotteita, etenkin koruja?
  Kiitos jo etukäteen.

 • Nebsi

  Todella kaunis!! :)

 • Meinasin tulla ehdottamaan ihan samoja :) Ovat niin yksinkertaisen kauniit ja ilmavat, mutta kuitenkin tarpeeksi jämäkät vaikka mitä niissä roikottaisi!

 • manteli**

  Hei, miksi kuparista kun se kerta jäi maalin alle? Teräsputkesta tehtynä olisi hintakin ollut huomattavasti huokeampi. Alaa opiskelleena näitä asioita tulee mietittyä paljonkin ja tässä tapauksessa kallis kupariputki maalin alla tuntuu tarpeettomalta tuhlailulta (säästöllä olisi saanut esim. jotkin ihanat kengät naulakon alle ;)

 • Hanna V.

  Heippa,
  tangosta tuli tosi kaunis! Ja kiitos postauksestasi, koska samanlainen teline on myös mun diy-listalla :)

 • Etsin kauan siroja hengareita. (ohuita metallinvärisiä) Yhdellä kirppiskellä huomasin, että siellä oli paljon sellaisia ohuita hengareita, kysyinkin myyjiltä saisinko ostaa niitä. Ostin yli 20 hengaria ja ne maksoivat pari euroa. vink vink !

 • Aivan mahtava! :o pitää vissiin lähteä hommailemaan putkia summuuta itellekin että saisi tuollaisen väsäiltyä! Ihanaa alkanutta vuotta 2013 sinulle! :)

 • Ihana vaaterekki! Mukavan rouhea, mutta samalla siron kaunis. Heti ekana tuli kyllä ne metallilankahenkarit mieleen, itse sain niitä joskus aikamoisen kasan pesulasta.

  -Anu
  BETWEEN two LUNGS

 • Marras

  Itse ihastuin Pino-postauksessasi esiin nostamiisi henkareihin, piti ihan ko. kauppaan lähteä niitä hypistelemään.

  http://www.trendi.fi/blogi/pupulandia/halki-poikki-ja-pinoon-sisustusostoksille

 • Jenni

  Taisi olla niin, että siellä mistä sitä putkea etsittiin, ei ostohetkellä ollut kuin kupariputkea, eikä Miika sitten malttanut lähteä etsimään muualta Enkä muista osattiinko sieltä sitten edes muuta vaihtoehtoa tarjotakaan. Mutta hyvä huomio kyllä! Eli jos tarjolla on teräsputkea eikä mielessä ole jättää sitä kuparipintaa näkyviin, niin ehdottomasti kannattaa valita se edullisempi teräs. :)

 • Hitto vieköön, miten upea rekki! Tätä pitää vakavasti harkita (en ole vielä ihan varma olenko toipunut putiikkimme remontista…)! Mulla on joku ihme hinku pystyä tekemään tällaiset miesten jutut itse, saattaisin yllytyshulluna feministishenkisenä remppareiskana ottaa haasteen vastaan. Hehe. Industrial-henki sisustuksessa – sen voittanutta ei ole.

 • Ohhoh, onpa upea lopputulos! :) Mää en vaa oo yhtään diy- ihmisiä ja päädyn ostaa oman vaaterekkini ikeasta..

  http://rosaliespaperplanes.blogspot.fi/

 • mimmu

  Aivan upea, itsekkin olen pitkään halunnut rekkiä, mutta tullut lopputulokseen, että ei sovi tänne.

  P.s. Ihan pakko kysyä, että mikä on tuo monivärinen keskimmäinen mekko? Aivan upea!

 • manteli**

  Tottahan kauppias mielellään kupariputkea kauppaa kun saa siitä hyvät rahat :) Tietysti, voihan olla, että luuli putkien tulevan siihen oikeaan käyttöön, eikä sen vuoksi tarjonnut muuta vaihtoehtoa.

 • Toi rekki on upea, tykkään kun maali on rosoinen, jälki ei ole liian ”kliininen” :)

  Mäkin ihastuin tuohon rekkiin aikoinaan niin, että sain ylipuhuttua iskäni tekemään tuollaisen :) Ainoa ongelma on vain se, että rekki vie tilaa ja en tiedä, mihin sen asunnossamme laittaisin, samoin myös epäilyttää se, että kuinka rekissä säilytetyt vaatteet mahtavat ajan saatossa haalistua? ( Tosin, ajattelin että jos rekkiä käyttäisi puolipitoisten vaatteiden säilytystelineenä, jos ajatus lempimekkojen haalistumisesta arveluttaa :D ) Eli, mulla on rekille tekijä mutta se vain vaatii vielä käytännön pohdiskelua, että tarvitsenko oikeasti tuollaisen rekin!

 • Annika

  Hienosti toteutettu rekki! Elloksen sivuilta bonggasin samantyylisen niille jotka eivät koe olevansa ’tee se itse -tyyppejä’. Löytyy valkoisena, harmaana ja mintun värisenä. Itselläni ei valitettavasti ole tilaa tuollaiselle kaunokaiselle.

 • emmi

  Itse olen käyttänyt vaaterekissäni ihan simppeleitä pesulasta saatuja henkareita. Sain niitä joskus läjäpäin yhdeltä tutulta ja tykästyin sen yksinkertaiseen malliin :)

 • Murkinamasu

  Vain kupariputkea voi kiristää noilla liittimillä. Kun liittimen kiristää kiinni, niin se ”pureutuu” kupariin ja niistää sitä hieman kiinni. Kupari on pehmeää ja mahdollistaa tämän, ja tällöin liitoksesta tulee napakka. Terästanko taas ei anna periksi yhtään ja noita vesijohtojen liittimiä ei voisi käyttää. Liittimet jäisivät vaan teräsputken ympärille, eivätkä kiristyisi kiinni. Jos keksit, miten teräsputkea saa kiinni kätevästi, niin neuvo ihmeessa naista mäessä. Hitsaamalla toki, mutta hitsausmahdollisuutta ainakaan minulla ei ole. Ehkä pitäisi etsiä joku näppärä hitsauksen taitava kaveri, mutta sekin menee aika hankalaksi, eikä välttis halvin vaihtoehto sekään.
  Minkä paksuisisesta kupariputkesta teitte rekin? Se on todella hieno ja itsekin wdc:sta inspiroituneena meinasin tehdä sen, mutta totesin rautakaupassa, että hinta on tosiaan jotakuinkin pari sataa euroa. Nyt uuteen kämppään se ehkä mahtuisi paremmin ja tekisi todellakin mieli puuhastella itsellekin rekki. Itse mietin säätää vielä renkaat alle. :)

 • Murkinamasu

  Entä neon-sprayatut henkarit Stellan tapaan? Tai tietty ne voisi maalata vaikkapa omilla lempiväreillään?
  http://www.olivialehti.fi/paras-aika-vuodesta/2012/06/uusi-elama-varipurkista/henkarit-3/

 • Jenni

  No sittenpä tämä oli meidän tarkoitukseemme paras vaihtoehto tämä kupariputki, koska halusin nimenomaan tämän näköisen ja helposti itse koottavissa olevan rekin. :) Hitsaaminen olisi mennyt turhan monimutkaiseksi, eikä lopputuloskaan olisi sitten ollut halutun näköinen. Meidän käyttämämme putki on 18 mm paksuista ja siihen ainakin nuo liitososat sopivat mainiosti. Ja tosiaan, tuohonhan varmasti saa renkaatkin alle väkerrettyä, itse halusin stabiilimman version. ;) Onnea näpertelyyn!

 • LianaK

  Mutta eikös nuo liittimet maksa ihan helv..tisti? Paljonkohan tuo rekki tuli kokonaisuudessaan maksamaan?

 • Jenni

  Kyllä se tuo putki oli tässä rekissä kallein osuus, mutta kaiken kaikkiaan rekin hinnaksi tuli sellainen reilu 200 euroa, kuten tekstissä mainitsinkin. :) En tiedä tarkalleen, mikä osuus hinnasta koostui mistäkin, mutta kupariputki oli kyllä tässä se kallein sijoitus. Mutta joo, tämä ei tosiaan ole ihan mikään halpa vaihtoehto eli 200-300 euroa menee helposti. Jos siis ei ehdottomasti halua JUURI tällaista, niin kannattanee ostaa halvemmalla kaupasta valmiiksi kasattu rekki. ;)

 • iitunen

  :D arvelinkin että noita on jo ehdotettu, mut piti tarkastaa. Hayn wiret tuli kyllä todellakin heti mieleen. :)

 • Laura

  Vautsivau ku toi on mageee!! Aattelin ensin että kiva hitsaaminen kunnes katoin kuvia tarkemmin ja tajusin että sehän on vaan muttereilla taiteilua!!! Ihan mielettömän upee ja maalipinnastakin on saatu kivan kuluneen näköinen :3

  http://meanwhileintre.blogspot.fi/

 • Kedonkukka

  Jos reissaat ulkomaille, mistä löytyy Muji, niin heillä on rautalankahenkarin tyylisiä henkareita. Ne ovat vain alumiinia ja hieman paksumpaa lankaa. Mielestäni myös hiemompia :D.

 • Terhi

  Moikka Jenni, hauska rekki, mutta itseä mietityttää, että eivätkös vaatteet pölyty tosi nopsaan tuossa? Itse olen ripustanut saapikkaitani eteiseen käyttäen sellaisia housuripustimia (idean saa vapaasti omia), mutta ne ainakin ovat ihan pölyssä, kun parin viikon välein ottaa käyttöön.

  Ripustimista puheenollen. Tuli mieleen, että tosi persoonalliset henkarit saisi käärimällä normihenkarin ympärille ekaksi jotain pehmeää (paremman puutteessa vaikka kuplamuovia) ja siihen päälle jostain ihanasta kankaasta leikattua suikaletta. Toinen idea on päällystää kolollinen henkari (jos siis kaipaat koloa henkarin reunoihin) jollain näteillä lehdestä leikatuilla kuvilla. Decoupage-lakkaa vaan alle, sitten sommittelet kuvapalaset haluamallasi tavalla ja niiden kuivuttua vielä kerros samaista lakkaa päälle. Taatusti ovat uniikkeja! Olen itse tuunaillut keittiöjakkaroita ja yhden lipastonkin tuolla menetelmällä ja aikeissa on tuunata Ikean pikkuinen laatikosto kynsilakoille – etulevyyn tietty senvärinen kuva kuin lakat ko. laatikossa ;-)

  Tulipa pitkä postaus vanhaan juttuun….

 • Uuuuu mama mikä rekki!! Joo, ehdottomasti jätätte ton maalaamatta uudestaan, noi kuluneet ja alta kuparina hohtavat pinnat on just parhaita! Hieno!!

 • Aivan mielettömän näköinen! Mulkoilen tässä tuota omaa, vaatteiden alle hautautunutta, muovista rekkiäni…

 • Janne

  Moi.
  Onko toi vaaterekki kuinka tukeva?
  Valmiit tuntuvat olevan aika heppoisen oloisia ni siks jo senkin takia haluaisin tehdä omatekoisen.

  • Vaaterekki on tukevampi kuin vaikkapa Ikean vastaava, mutta onhan tämä myös sellainen vähän huojuva ja paino kannattaa asetella rekille jotenkin tasaisesti. Minun rekkini on aika korkea ja leveä eli jos rakenteesta tekee hieman lyhyemmän ja matalamman, niin on varmasti vielä tukevampi. :) Mutta hyvin tämä on jo neljä vuotta palvellut!

Related posts