1/01/13

Onnellista uutta vuotta 2013 ja kurkistus menneeseen

9 250 vuosi2012-7.jpg

Onnellista ja antoisaa uutta vuotta 2013 ihanat! :) Minä juhlistin vuoden vaihtumista ystävien seurassa Suomenlinnassa ja ensimmäinen aamu vuotta 2013 on alkanut vähän tahmeasti nuhan tuntu nenässä ja univelkoja pois nukkuen – tai mitä ilmeisimmin niitä ainakin on, sillä tuntuu kuin voisin nukkua loputtomasti. Mutta viis siitä nuhasta, omassa pedissä on ollut aika mukava köllötellä ja kuunnella sateen ropinaa ikkunaa vasten. Hyvinhän tässä kaikki on. :) Tuumasin, että hyvä tapa aloittaa uusi vuosi täällä blogin puolella voisi olla kertaus menneeseen vuoteen. Törmäsin Rokkirekki-blogissa kyselyyn vuodesta 2012 ja nappasin idean sieltä, joten muistellaanpa viime vuotta kyselyvastausten kautta. Ja kuvituksena satunnaisia muistoja viime vuoden varrelta!

vuosi2012-13.jpg

IHMISSUHTEET

1. Saitko uuden ystävän viime vuoden aikana? Olen saanut kuluneen vuoden aikana elämääni uuden sydänystävän Annan, joka on vilahtanut täällä bloginkin puolella. :) Matkassa ovat pysyneet myös vanhat rakkaat ystävät ja muutaman jo ennestään tuntemani ystävän kanssa olen lähentynyt vuoden aikana entisestään. Ehdin myös kohdata muutaman ihmisen, joiden kanssa tuttavuus voi hyvinkin vielä syventyä ystävyydeksi. Viime vuosi oli ystävyyden vuosi, monessa mielessä.

2. Teitkö jotain viime vuonna, mitä et ole ennen tehnyt? Hmm, tein varmaan useitakin uusia asioita, mutta mieleen jäi erityisest se, että matkustin ensimmäistä kertaa Jenkkeihin ja kävin New Yorkissa. :) Vietin myös jouluaaton ensimmäistä kertaa ilman omaa perhettäni.

vuosi2012-3.jpg

3. Seurustelitko viime vuoden aikana? Seurustelin, mutta se ei liene kenellekään mikään uutinen – onhan tämä juttu jatkunut jo reilut pari vuotta. :)

4. Kerro pari parasta muistoasi viime vuodelta? Viime vuoteen liittyy monia hyviä muistoja, mutta ensimmäisenä mieleen tulevat kaikki tekemäni reissut. Ihana reissu Tiian kanssa New Yorkiin, Miikan kanssa vietetty pääsiäisreissu Barcelonassa ja kesäinen automatka Latviaan, Annan kanssa tehty reissu Berliiniin sekä visiitti Lontooseen rakkaan Hannan luo. :) Racketballin ja balettiharrastuksen löytäminen ja aloittaminen kuuluvat myös viime vuoden parhaisiin juttuihin. 

vuosi2012-19.jpg

MINÄ:

1. Oletko muuttunut paljon viimeisen vuoden aikana? Olen nyt muutaman vuoden ajan käynyt läpi sellaista prosessia, jossa olen etsinyt sitä, mitä haluan elämältä ja ottanut aktiivisesti askeleita sen saavuttamiseksi. Tavallaan suunta on ollut koko ajan selvä, mutta nyt kaiken tämän ajan jälkeen tuntuu, että alan vihdoin olla lähempänä sitä ihmistä, joka haluan olla ja sitä elämää, jota haluan elää. Olen opetellut luopumaan, uskaltamaan, sanomaan EI (vaikka se toisinaan on vieläkin ihan uskomattoman vaikeaa), luottamaan itseeni ja omiin valintoihini, seisomaan omilla jaloillani entistäkin hanakammin ja katsonut itseäni peiliin. En ehkä ole valtavasti muuttunut, mutta olen luullakseni aikuistunut, rohkaistunut ja viisastunut. Tähän parin vuoden prosessiin on sisältynyt paljon haasteita ja raskaitakin aikoja, mutta jo hyvän aikaa on nyt tuntunut, että taidan selvitä tästä hommasta hymyssä suin ja voittajana. Se on aika mahtava tunne. :) Tämä matka ei ole koskaan ohi, mutta olen tilapäisesti saavuttanut sellaisen aika kivan seesteisen vaiheen, josta on mukava nyt hetken aikaa nautiskella.

2. Oletko lihonut? Kyllä on pari kiloa tainnut tulla lisää. :D Mutta edelleen mennään aika mukavasti siinä samassa haarukassa, jossa olen koko aikusikäni viettänyt.

vuosi2012-9.jpg

3. Saitko porttikieltoa minnekään viime vuoden aikana? No en! Voisitteko kuvitella tilannetta, jossa Pupulandian Jenni saisi porttikiellon jonnekin? :D

4. Kävitkö elokuvissa YKSIN viime vuoden aikana? Käyn melko vähän leffassa, enkä yleensä varsinkaan yksin, mutta taisinpa tänä vuonna käydä jonkun pressinäytöksen katsomassa ihan itsekseni. :)

5. Oletko ottanut tatuointia/lävistystä viimeisen vuoden aikana? Otin salaa jättiläismäisen tribaalitatuoinnin selkääni. No ei vaan!

vuosi2012-22.jpg

RANDOM

1. Kuka oli paras uusi tuttavuus? No kyllä se oli tuo ihana Anna, josta mainitsin jo kyselyn ensimmäisessä kohdassa. :) Yksi merkittävä kohtaaminen oli myös Nita, jonka kanssa käymistäni spontaaneista keskusteluista sain valtavasti uusia ajatuksia ja näkökulmia elämän käänteisiin, tsemppausta ja rohkeutta. Myös Avec Sofié -blogin ihana Sofié oli yksi vuoden mieleenpainuvimmista uusista tuttavuuksista.

2. Piditkö uudenvuodenlupauksesi? En tehnyt mitään uudenvuodenlupauksia. Enkä muuten ajatellut tehdä nytkään!

3. Synnyttikö kukaan läheisesi? Kati, yksi rakkaimmista ystävistäni, sai ihanan pienen tyttövauvan. <3 Jotkut teistä saattavat muistaa Katin kaikista niistä hattujutuista. :)

4. Kuoliko kukaan läheisesi? Onneksi ei.

vuosi2012-11.jpg

5. Missä maissa kävit? Hmm, matkustelin viime vuonna varmaan enemmän kuin koskaan aiemmin. Kävin Jenkeissä, Espanjassa, Italiassa, Briteissä, Saksassa, Latviassa, Virossa ja Ruotsissa. Huh, nyt kun nuo listasi tuolla tavalla yhdessä, niin kylläpä niitä tulikin paljon! Meikäläisen matkailuennätys. ;)

6. Mitä haluaisit vuodelta 2013 sellaista, mikä ei onnistunut vuonna 2012? Olisi kyllä aika ihana viettää joku ihan reilun pituinen loma jossain kaukomailla, missä en ole koskaan ennen käynyt. 

7. Mikä päivämäärä säilyy muistissasi vuodelta 2012? Mikään yksittäinen päivä ei noussut ylitse muiden, mutta tietysti parisuhteen virallinen 2-vuotispäivä 20.11. oli mukava hetki.

vuosi2012-2.jpg

8. Mikä oli vuoden 2012 suurin onnistuminen? Ehkä suurin onnistuminen oli se, että sain vihdoin oikeasti vietyä elämääni siihen suuntaan, että minulla on nykyään myös vapaa-aikaa joskus. :D Ja olen tosi iloinen myös liittymisestäni Trendin remmiin! Kuten tuolla aiemmin mainitsinkin, myös noiden omien lajien (racketballin ja baletin) löytäminen on ollut minulle todella tärkeä juttu, koska 28 vuotta siinä meni, että löysin aidosti ilon liikunnasta. Ja siksi sen löytyminen on kyllä aika kova juttu! :) Ja olihan se Bloggpriset-voitto myös tosi hieno hetki.

9. …ja suurin epäonnistuminen? Olen vähän sellainen tyyppi, etten jaksa vatvoa pieleen menneitä juttuja. Eikä mitään massiivisia epäonnistumisia tainnut viime vuoteen kuuluakaan, mutta olisin ehkä halunnut olla parempi tuki ystävälleni, jolla oli jossain vaiheessa aika vaikeaa.

vuosi2012-12.jpg

10. Kärsitkö vammoista? No mitään suurempia vammoja ei tullut, mutta tuttuun tapaan mustelmia on ollut kyllä REILUSTI. Tälläkin hetkellä polvessa on järkyttävä mustelma muistona siitä, kuinka liukastuin joulun aikaan portaissa ja kaaduin tyylikkäästi polvi edellä portaan kulmaan. Auts.

11. Mikä oli paras asia, jonka ostit? Pakko vastata, että se maitokahvin värinen Pelagon Brooklyn-pyörä, josta olin ehtinyt haaveilla jo pienen ikuisuuden. Rakastan myös yli kaiken niitä makuuhuoneen lintuverhoja!

vuosi2012-24.jpg

12. Kenen käyttäytyminen ansaitsi kiitosta? Eipä kukaan ole muistaakseni käyttäytynyt huonostikaan, mutta ehkä Miikalle kiitosta rautaisista hermoista, ymmärryksestä ja kärsivällisyydestä. ;)

13. Kenen käyttäytyminen aiheutti ahdistusta? Ehkä lähinnä omani? :D

14. Mihin käytit suurimman osan rahoistasi? Taisivat mennä noihin reissuihin viime vuonna. Money well spent, sanoisin. ;)

vuosi2012-16.jpg

15. Mistä innostuit eniten? Ystävistä, reissuista, KUKISTA (hahaha), Fleuristen juustokakusta, baletista ja oman kodin laittamisesta. :)

16. Vuoden 2012 ihmiset: Päärooleja tänä vuonna minun elämässäni esittivät Cindy, Anna, Hanna, Hanni, Tiia ja Miika. :)

17. Verrattuna tähän aikaan viime vuonna, oletko onnellisempi vai surullisempi? Ehdottomasti onnellisempi. Paljon!

18. Lihavampi vai laihempi? Hahaa, eikös tätä kysytty jo tuolla ylempänä. ;) Mutta joo, saatan olla kilon tai pari painavampi.

vuosi2012-18.jpg

19. Rikkaampi vai köyhempi? Luulen, että aikalailla yhtä rikas tai köyhä.

20. Mitä olisit toivonut tekeväsi enemmän? Olisin kyllä voinut harrastaa enemmän kulttuuria! Moni kiva taidenäyttely ja leffa jäi näkemättä.

21. …entä vähemmän? No murehtia ainakin voisi aina vähemmän. Olisin myös voinut viettää vähemmän aikaa telkkarin edessä.

vuosi2012-5.jpg

22. Miten vietit joulun? Vietin joulunpyhät Tampereen Pispalassa ja omien vanhempien luona Orivedellä.

23. Jos voisit mennä ajassa taaksepäin ja muuttaa yhden hetken menneestä vuodesta, mikä se olisi? En usko kohtaloon, mutta uskon, että asioilla on jossain määrin joku tarkoitus. Tapahtumahetkellä huonolta tuntuneesta jutusta voi löytää jälkeen päin ihan uusia ulottuvuuksia ja koen, että myös ne ei-niin-kivat asiat johdattavat meitä johonkin suuntaan. Siksi en muuttaisi mitään. 

24. Rakastuitko vuonna 2012? Sanotaan, että rakastuin jo vuonna 2010. :)

vuosi2012-6.jpg

25. Kuinka monta yhden illan juttua sinulla oli? Nolla.

26. Mikä oli mieluisin tv-sarja, jota seurasit? Viime vuoden ehdoton lempparisarja oli Frasier, joka on kyllä ollut lemppari jo vuosia aiemminkin. Viime vuonna sitä tuli kuitenkin seurattua aiempaa tiheämmin ja sain myös Miikan koukuttumaan siihen. Jes!

27. Vihaatko tällä hetkellä ketään, jota et vihannut viime vuonna samaan aikaan? En taida vihata ketään. On tietysti ihmisiä, joista en erityisesti pidä, mutta ketään uusia inhokkeja ei  kuitenkaan ole. :D

vuosi2012-20.jpg

28. Mikä oli paras lukemasi kirja? Luin viime vuonna monta hyvää kirjaa, mutta erityisesti mieleen jäivät Riikka Pulkkisen Totta, Haruki Murakamin Sputnik rakastettuni, Mikko Rimmisen Nenäpäivä sekä Yann Martelin Piin Elämä. Suosittelen kaikkia lämpimästi. :)

29. …entä musiikillinen löytö? No tällainen musafiilistelijä löytää joka vuosi valtavasti uutta musiikkia, mutta hyviä uusia löytöjä (tai vasta nyt syttyneitä rakkauksia) olivat muun muassa Washed Out, Husky, Ewert And The Two Dragons, Low Roar ja Lana Del Rey. Parhaat biisit löytyvät viime vuoden aikana julkaistuilta soittolistoilta. :) Ja lisäksi rakastuin Rihannan We found love -biisiin, haha.

vuosi2012-1.jpg

30. Mitä halusit ja sait? Sain enemmän vapaa-aikaa, kivoja harrastuksia ja lisäksi pitkään elämässä vallinneet myllerrykset rauhoittuivat. :) Ja lisäksi sain sen polkupyörän, josta olen kauan haaveillut!

31. Mitä halusit, muttet saanut? Ei tule kyllä mieleen nyt mitään. Harvoin suunnittelen mitään niin konkreettisesti. Olen huono haaveilemaan. :D

32. Mikä oli vuoden suosikkielokuvasi? Ehkä Drive, koska sitä kautta syttyi roihuava rakkauteni Ryan Goslingia kohtaan! ;)

vuosi2012-21.jpg

33. Mitä teit syntymäpäivänäsi? En edes muista. En varmaan mitään ihmeellistä. Eikun muistanpas! Ihana ystäväni Hanna vei minut aamiaiselle ja illalla Miika puolestaan vei minut syömän ravintola Aitoon

34. Ketä kaipasit? Kaipasin kaikkia ystäviä, joita en ehtinyt nähdä tarpeeksi, erityisesti Hannaa Lontoossa. Kaipasin myös vanhaa ystävääni Elinaa, jota en ole nähnyt pieneen ikuisuuteen.

35. Mikä tai kuka sai sinut pysymään järjissäsi? Hanna, Cindy, Anna, Hanni, Tiia ja Miika. <3

vuosi2012-10.jpg

Tags: ,

Categorised in: Elämä

9 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Näitä on nii ihana lukee! Söpöjä kuvia:) Hyvää uutta vuotta sulle sinne!

  http://rosaliespaperplanes.blogspot.fi/

 • Erika

  Ihanaa uutta vuotta! <3

 • Miniananas

  Kuulostaa aika hyvältä vuodelta :) toivottavasti ensi vuosi on vielä parempi! ja toivottavasti tapahtuu kaikkea uutta ja odottamatonta, että voit tyytyväisenä katsoa tekemisiäsi taaksepäin taas ensi vuoden vaihteessa. :)

 • ihana lukea tällaisia koosteita – hyvää uutta vuotta sinnekin!

 • Anni

  Joskus aikoja sitten teit postauksen tuosta kamerastasi, mutta liekö se jäänyt indiedaysiin? Eli siis, mikä tuo kamerasi mahtoikaan olla? :D Muistelin, että kehuit sitä kovin :) Niin, ja oikein hyvää alkanutta vuotta! :)

 • Jenni

  Hahaa, pitäisi varmaan tehdä uusi postaus, kun porukka ei enää tunnu löytävän sitä vanhaa ja jatkuvasti tulee kyselyitä. :) Mutta siis, käytän tällä hetkellä Olympus PEN E-PL5 -mallia, joka on siis tuollainen minijärkkäri. Olen ollut supertyytyväinen Olympuksen E-PL-kameroihin, edelliseni oli tästä vanhempi malli E-PL2. Objektiivi puolestaan on lähes poikkeuksetta kuvissani kiinteä 45-millinen, jota suosittelen myös lämmöllä. :) 

 • Hei! Onko toi alppiruusupuistokuva siitä Huopalahden aseman läheltä olevasta puistosta? Asun itse kävelyetäisyydellä ja voisin vaikka vannoa että toi kuva on siellä otettu :D

 • Jenni

  Joo, hyvin bongattu! :) Juuri sieltä tuo on!

Related posts