29/08/17

Täydellinen lauantai ja hyvän mielen musiikkia

8 50

Viime viikonloppuna vietin täydellistä lauantaipäivää. Rakas ystäväni Eeva oli lennähtänyt taas maailmanmatkoiltaan hetkeksi koto-Suomeen ja tuli spontaanisti luokseni lopulta koko viikonlopuksi. Sovimme jo etukäteen, että otetaan lauantain aamupäivä rauhallisesti, mutta lopulta koko päivä sujui hyvin rennoissa merkeissä. Kävimme koleana päivänä syömässä Alppitorissa lohturuoaksi perunamuussia ja lihapullia sekä jälkkäriksi lettuja mansikkahillolla. Sen jälkeen suuntasimme teelle Tenhoon ja pelasimme pari peliä Scrabblea nostalgisten 80- ja 90-luvun hittien soidessa taustalla. Ehkä se alkoi niistä taustamusiikkina soineista biiseistä, mutta vielä kotiin päästessäkin oli jokin tarve kuunnella sellaista lempeää, nostalgista hyvä mielen musiikkia.

Sytytin ensimmäistä kertaa tälle syksylle kynttilöitä ikkunalaudalle ja keitin teetä. Eeva istui keittiössä tekemässä työhommia tietokoneella ja minä siivosin olohuoneessa ja otin välillä löhöilytaukoja sohvalla nettiartikkeleita lueskellen. Kotoisampaa oloa olisi ollut vaikeaa kuvitella. Kaivelin arkistoistani tunnelmaan sopivaa musiikkia ja jotenkin hetki tuntui täydelliseltä The Isley Brothersin 70-luvulla julkaistulle Voyage to Atlantis -balladille, jota olen rakastanut palavasti ensikuulemasta lähtien. Jos jostakin kappaleesta tulee sellainen olo, että maailma on välittömästi vähän parempi paikka, niin tästä.

Lopulta lojuimme molemmat Eevan kanssa sohvalla, fiilistelimme ihanaa löhölauantaitamme ja kehuimme kilpaa tätä kappaletta ja sen täydellistä sopivuutta juuri siihen nimenomaiseen hetkeen sekä mielentilaan. Vaikka emme tehneet koko päivänä oikeastaan yhtään mitään, luulen, että taidan muistaa tuon päivän koko loppuelämäni. <3

Ja se kappale, se tosiaankin on ihana, vaikkakin ihan erilaista musiikkia kuin mitä yleensä täällä suosittelen. Ihan täydellinen biisi rauhalliseen löhöhetkeen, kun on pienen nostalgiatripin ja halauksen tarpeessa. Koska sitä tämä ehkä juuri on: biisi, joka kuulostaa vähän siltä, miltä tuntuisi kun joku halaisi.

Translation: If you are in need of a real feel good song, this is it. Listening to Voyage To Atlantis by The Isley Brothers feels kind of like getting a hug.

Tags: , , ,

Categorised in: Elämä, Musiikki

8 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related posts